Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Slovan Bratislava si uplatnil opciu na útočníka Šilleho

Na snímke zľava Timotej Šille (Slovan) a brankár Pavel Kantor (Nové Zámky) počas zápasu 21. kola Tipos extraligy HC Slovan Bratislava – HC MIKRON Nové Zámky 26. novembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Šille prišiel do Slovana vlani v novembri, pôvodne na mesačnú skúšku.

Bratislava 17. mája (TASR) - Slovenský hokejista Timotej Šille bude aj v sezóne 2024/2025 obliekať dres HC Slovan Bratislava. Vedenie klubu si uplatnilo opciu v zmluve s 28-ročným útočníkom. Informovala o tom oficiálna stránka Slovana.

Šille prišiel do Slovana vlani v novembri, pôvodne na mesačnú skúšku. Center využiteľný aj na krídle skóroval hneď v prvom striedaní, napokon nastúpil do 38 zápasov, v ktorých dal deväť gólov a na ďalších osem asistoval. Sezónu skončil ako ôsmy najproduktívnejší hráč mužstva. Aj to mu pomohlo k predĺženiu kontraktu.

"Teší ma, že po skončení uplynulej sezóny sa mi dostala dôvera v podobe predĺženia zmluvy. Zároveň sa s tým v žiadnom prípade nechcem uspokojiť. Každý deň vstávam so zámerom byť lepší, aby som bol v novej sezóne pre mužstvo čo najdominantnejší a najplatnejší, aký dokážem byť. Už teraz sa teším na novú sezónu. Verím, že budem môcť so spoluhráčmi robiť fanúšikom radosť. Dúfam, že budeme od začiatku a hlavne na konci sezóny s tímom úspešní," uviedol Šille.

V extralige nastupoval aj za Skalicu, Nitru, Banskú Bystricu a Nové Zámky. Za sebou má aj viacero zahraničných angažmánov, pôsobil v kanadskej juniorskej súťaži QMJHL, vo Švédsku, Nemecku i v medzinárodnej súťaži EBEL. Slovensko reprezentoval na MS do 18 rokov v roku 2013, keď nastúpil do šiestich zápasov a zaznamenal jednu asistenciu.



Hráči s platnou zmluvu s tímom HC Slovan Bratislava na sezónu 2024/25:

Brankári: Denis Godla, Patrik Andrisík (2)

Obrancovia: Andrej Golian, Sena Acolatse, Patrik Bačik, Michal Sersen, Ladislav Romančík, Tomáš Královič (6)

Útočníci: Liam Pecararo, Samuel Takáč, Jakub Minárik, Adam Lukošik, Daniil Fominych, Roman Kukumberg, Timotej Šille, Tomáš Dudáš (8)