Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Košický škrt cez rozpočet, v play off prišli o kľúčových hráčov

Hráč Košíc Martin Štrbák. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Zranenie utrpel aj kapitán Martin Štrbák.


Košice 1. marca (TASR) - Úvodné štvrťfinále extraligovej play off medzi HC Košice a ŠHK 37 Piešťany nenarobilo úradujúcemu majstrovi škrte cez rozpočet len po výsledkovej stránke, ale aj tej hráčskej. Po zápase sa operačnému zákroku musel podrobiť Ivan Rachůnek, pre ktorého sa sezóna zrejme skončila. Zranenie utrpel aj kapitán Martin Štrbák a trénerom bude niekoľko dní chýbať aj Matej Češík.

Outsider z Piešťan senzačne dobyl Steel arénu hneď v úvodnom vzájomnom dueli play off, keď zvíťazil 3:1 a ujal sa vedenia v sérii 1:0. "Oceliarom" sa navyše skončila dvanásťzápasová séria bez prehry, ktorú ťahali od nástupu trénerského dua Peter Oremus - Roman Šimíček. Po zápase sa navyše objavil ďalší problém, zranenia Rachůnka a Štrbáka sú veľmi vážne.

"Ivan Rachůnek bol vyšetrený na stomato-chirurgickej klinike a podrobil sa operačnému zákroku pre zlomeninu kosti v tvárovej oblasti. K predpokladanej dobe liečenia sa v tejto chvíli ťažko vyjadriť, ale je veľmi pravdepodobné, že v play-off už nenastúpi. Ďalšie závažné poranene utrpel kapitán našich hokejistov Martin Štrbák, ktorý má úraz väzov kolena. Predpokladanú dobu jeho liečby je v súčasnosti taktiež zložité určiť," uviedol na oficiálnom webe Košíc klubový lekár Jozef Kubašovský.

To však zďaleka nebolo všetko. Petrovi Oremusovi urobili vrásky na tvári aj ďalší traja hráči, ktorí po zápase museli podstúpiť lekárske vyšetrenia. "Mateja Češíka zasiahol puk do tváre. Ošetrený bol ešte na štadióne a zašili sme mu ranu v spánkovej oblasti. V nedeľu podstúpil röntgenové vyšetrenie na vylúčenie zlomeniny tvárových kostí. Zlomenina bola vylúčená, predpokladaná doba liečenia je v jeho prípade 7 až 10 dní. Ďalším zraneným bol po včerajšom zápase Adam Jánošík, ktorý si pri náraze na mantinel podvrtol krčnú chrbticu. Jeho prípadný štart je otázny. Tržnú ranu sme včera zašívali aj Michalovi Šedovi," uzavrel Kubašovský.