Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Skaličania podľahli Piešťanom 2:3

Na archívnej snímke hráči Piešťan Peter Hrehorčák (vľavo), Jozef Tomčák (uprosted) a Jozef Balej sa tešia po vyrovnávajúcom góle v zápase 18. kola Tipsport Ligy Dukla Trenčín - ŠHK 37 Piešťany, 1. novembra 2015 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Záhorákom sa hra nedarila, veľa šancí si nevypracovali a ak sa aj dostali pred Rybára, brankár hostí ich vychytal.

Skalica 10. novembra (TASR) - Oba tímy poznali dôležitosť stretnutia a od úvodných minút to na ľade bolo poznať. Lepšie začali hostia, keď najskôr Holovič a neskôr aj Saliji vypracovali spoluhráčom dobré šance, no v oboch prípadoch výborne zasiahol Romančík. V 3. minúte odišiel na trestnú lavicu hosťujúci Kania, neskôr ho napodobnil aj domáci Školiak a pri hre štyroch proti štyrom padol otvárací gól. Zukal našiel v úniku Brancisa, ktorý nekompromisne poslal hostí do vedenia.

Záhorákom sa hra nedarila, veľa šancí si nevypracovali a ak sa aj dostali pred Rybára, brankár hostí ich vychytal. V 21. minúte mohol zvýšiť Holovič na 2:0, no Romančíka svojím pokusom neprekvapil. Hra postupne upadla do podpriemeru a hoci mali Skaličania k dispozícii niekoľko presiloviek, všetky zahrali bez gólového efektu.

V 41. minúte išiel na "trestnú" Petráš a hostia mali k dispozícii presilovku 5 proti 3. Najskôr však nastrelili len žŕdku a následne Ručkay netrafil odkrytú časť Romančíkovej bránky. Vyloženú šancu na vyrovnanie spálil v 48. minúte domáci Bezúch, keď len tesne minul Rybárovu bránku. V podobnej situácii zaváhal aj Pašek. Skalica sa vyrovnania dočakala v 53. minúte, strela Baráka skončila za prekvapeným Rybárom. Už o minútu dostal domáci Lantoš 2+2 minúty za faul vysokou hokejou a hostia ponúknutú možnosť využili - do vedenia ich dostal tečovanou strelou Tibenský. Záhoráci zbrane nezložili a o chvíľu sa opäť tešili z vyrovnania, tentoraz sa presadil Ďurák. Jeho spoluhráči Brendl s Opálkom mali možnosť strhnúť víťazstvo na skalickú stranu, no v následnom protiútoku faulovali domáci Tibenského, ktorý nariadenie trestné strieľanie nepremenil. Útočník Piešťan si to však vynahradil a v poslednej minúte zblízka zaistil "havranom" zisk troch bodov.

Roman Šimíček, tréner Skalice: "Nevyšiel nám úvod do stretnutia. Nekorčuľovali sme a nehrali sme hokej. V polovici prvej tretiny sme sa zlepšili, začali sme hrať svoju hru, no naše strely išli len do stredu bránky. Chýbalo nám clonenie aj dorážky. V druhej tretine to bolo podobné. V tretej časti hry sme dvakrát vyrovnali, no dostali sme v samom závere gól. Tentoraz vyhrali šťastnejší hostia."

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Prvých desať minút bolo z našej strany dobrých, potom sme z nejakej príčiny prestali hrať svoj hokej. Druhá tretina bola z nášho pohľadu katastrofa, len vďaka domácej nemohúcnosti sme neinkasovali. V treťom dejstve sa súper dvakrát dotiahol, no v závere sme mali šťastie."

HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 2:3 (0:1, 0:0, 2:2)

Góly: 53. Barák (Školiak), 55. Ďurák (Jass) - 4. Brancis, 54. Tibenský (Holovič, Ručkay), 60. Tibenský (Ručkay, Gipters).
Rozhodovali: Baluška, Štefík - Kacej, Stanzel, vylúčení: 7:8 na 2 min., navyše Korytko (Skalica) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 764 divákov