Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: Žilina vyhrala vo Zvolene, Nové Zámky porazili Košice

Na snímke Lukáš Jurík (Zvolen) v zápase 4. kola hokejovej Tipsport Ligy HKM Zvolen - MsHK Žilina vo Zvolene 16. septembra 2016. Foto: TASR/Branislav Račko

Hokejisti nováčika z Nových Zámkov zvíťazili v piatkovom zápase 4. kola Tipsport ligy na vlastnom ľade na Košičanmi 4:3 po predĺžení a dostali na prvé miesto v tabuľke.


Zvolen 16. septembra (TASR) - V prvej tretine sledovala slabá divácka návšteva zaujímavý hokej. Najprv sa ocitol v dobrej šanci Konečný, ktorý preveril Baroša v bránke šikovnou strelou z medzikružia. Potom mal možnosť L. Jurík na opačnej strane, ale puk neposlal do odkrytej časti Tomekovej svätyne. Následne bol znovu vzruch pred oboma bránkami. Rehák a Matis však nedokázali otvoriť skóre. Zaujímavý bol i teč Petráša v dvanástej minúte. Zvolenčania mohli ísť do vedenia v presilovke, ale J. Jurík mieril len do žŕdky. V druhej početnej výhode domácich sa paradoxne presadili hostia. Handlovský poslal do úniku Stupku a bolo 0:1.

Aj v druhej tretine sa hralo svižne, hoci v komornej atmosfére, keďže väčšina ľudí zrejme uprednostnila návštevu jarmoku v meste. Vedenie mohla zvýšiť Žilina, no Holovič strieľal z medzikružia do žŕdky. Domáci išli do prečíslenia v presilovke, ale Klhůfek nestihol zasunúť puk za chrbtom Tomeka. Vyrovnanie privodil až v 29. minúte teč Kelemena po strele Ďalogu. Tento moment však hráčov spod Pustého hradu nenakopol, pretože hostia sa následne ocitli v dobrých možnostiach. Handlovský ani Ondruš pred Barošom nepochodili, Švihálek mieril do hornej žŕdky a Švecov únik zneškodnil gólman Zvolena. V závere stredného dejstva mali 'bryndziari' presilovku, ale J. Jurík pred Tomekom neuspel.

V záverečnej tretine sa najprv dostal do šance Žilinčan Holovič a po ňom v presilovke i ďalší jeho spoluhráči Handlovský a Stupka. Domáci brankár sa teda rozhodne nenudil. Kapituloval napokon v hre piatich proti piatim. V 48. minúte vystrelil Stupka od modrej a puk zrejme od korčule Holoviča putoval medzi žrde, podľa videorozhodcu regulárnym spôsobom – 1:2. Neuplynuli ani dve minúty a bolo 1:3. Ujala sa strela T. Sýkoru z ľavej strany po ľade. Zvolen až potom zapol na vyššie obrátky, ale znížiť nedokázal ani v presilovke v hre bez brankára.
HKM Zvolen – MsHK Žilina 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Góly:
29. Kelemen (Mart. Ďaloga, Halama) - 17. Stupka (Handlovský), 48. Stupka, 49. T. Sýkora (Húževka). Rozhodovali: Snášel – Kollár, Gavalier, vylúčení: 4:6, pPresilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1012 divákov

Zostavy:
Zvolen: Baroš – Valenta, Andersons, Demiters, Juraško, D. Rehák, Habšuda. M. Ivan, Hataš – J. Jurík, B. Mráz, Klhůfek – Majdan, L. Jurík, Obdržálek – P. Zuzin, Halama, Mart. Ďaloga – Kelemen, Petráš, Žilka

Žilina: Tomek – Selan, Kříž, Tserenok, Gutwald, Macejko, J. Drábek. Mendrej, Prokop – Švihálek, M. Hovorka, Handlovský – Matis, Húževka, T. Sýkora – Stupka, M. Holovič, R. Konečný – Gmitter, Ondruš, E. Švec

Povedali po zápase
Václav Stupka, autor dvoch gólov Žiliny:
"Sme veľmi radi, že to vyšlo a vyhrali sme prvýkrát v sezóne, ale musíme to ešte potvrdiť na domácom ľade v súboji s Martinom. Už to dlhšie viselo na vlásku a konečne sa to roztrhlo. Podali sme obetavý výkon. Chceli sme Zvolenu pokaziť sériu a dali sme do toho všetko, sústredili sme sa iba na náš výkon. Tešia ma dva góly, hoci ten druhý ani neviem, ako som dal. Verím, že sme to prelomili a bude nám to padať."

Josef Turek, tréner Zvolena: "Rozhodli dve veci. Naša presilová hra, v ktorej sme inkasovali a potom záver duelu, keď sme robili nezmyselné fauly v útočnom pásme. Gól na 1:2 dosiahol súper korčuľou, ale bol uznaný a počíta sa. Dnes ma potešil gól mladého Kelemena, to je pozitívum. Pohyb nebol najhorší, ale málo sme išli do koncovky. Žilina bola silnejšia a zaslúžene vyhrala."

Stanislav Škorvánek, asistent trénera Žiliny: "Do Zvolena sme išli po minisérii trošku nevydarených zápasov. Povedali sme si, že dnes musíme bodovať a že úspešný budeme, ak výkon podporíme obetavosťou a osobnou statočnosťou ako i stopercentným úsilím každého hráča. To sa nám podarilo, preto si zo Zvolena vezieme všetky body."

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 2:3 pp

Liptovský Mikuláš 16. septembra (TASR) - Popradčania sa mohli už v prvej minúte ujať vedenia, ale Zagrapan pred brankárom Križanom neposlal puk do bránky. Hostia pokračovali v útočnom tempe aj vďaka vylúčeniu domáceho Sukeľa, ale do vedenia sa nedostali.

V druhej časti prvej tretiny sa o slovo prihlásili aj Liptáci. V najväčšej šanci sa ocitol v 13. minúte Kabáč, ktorý neposlal puk do odkrytej Šúrekovej brány.
Na snímke hráč Popradu Dávid Bondra.
Foto: TASR/František Iván

V úvode tretej tretiny sa domácim podarilo dostať do vedenia. Laco prihrávkou spoza bránky našiel medzi kruhmi Lištiaka, ten z prvej mieril presne do Šúrekovej brány. V 49. minúte hostia vyrovnali na 2:2. Cuttingovu strelu od modrej ešte Križan dokázal zneškodniť, ale následná strela Lichanca skončila v bráne. V záverečných minútach mali oba tímy šancu na plný bodový zisk. Najskôr sa v 53. minúte nepresadil v nájazde Kroták, následne sa Liptákom v početnej výhode o dvoch hráčov nepodarilo skórovať.

O víťazovi stretnutia sa rozhodlo až v samotnom predĺžení. V 63. minúte skončil na trestnej domáci Laco. Poprad v presilovke rozhodil obranu súpera a v 65. minúte dotlačil puk do brány Bondra.
MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 2:3 pp (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Góly:
27. Rudolf Huna (Róbert Huna, Richard Huna), 42. Lištiak (Laco, Kadlubiak) - 26. Kroták (Paločko, Pokovič), 49. Lichanec (Cutting, Zagrapan), 65. Bondra. Rozhodovali: Štefík - Lauff, Bogdaň, vylúčení: 8:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2450 divákov

Zostavy:
Liptovský Mikuláš: Križan – Mezovský, Bobček, Šiška, Nádašdi, Moravčík, Kadlubiak, Kadura, Oravec – Richard Huna, Róbert Huna, Rudolf Huna – Uram, Sukeľ, Kriška – Laco, Piatka, Lištiak – Brezniak, Kabáč, Števuliak

Poprad: Šúrek – Fabian, Dinda, Kurali, Suchý, Cutting, Pokovič, Václav, Šterbák – Paločko, Zagrapan, Kroták – Tibenský, Mlynarovič, Lapšanský – Lichanec, Troliga, Bondra – Müller, Ježek, Výhonský


Povedali po zápase
Ján Cibuľa, asistent trénera Liptovského Mikuláša:
"Ja si myslím, že diváci videli dobrý zápas. Úvod stretnutia bola trošku opatrný, ale potom sa to rozbehlo. Prehrávali sme, ale potom sme to dotiahli. V tretej tretine sme sa dostali do vedenia, no v oslabení sme to neudržali. V predĺžení Poprad využil šancu v presilovke a zvíťazil. Gratulujem mu k zisku dvoch bodov."

Ľudovít Juriny, asistent trénera Popradu: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper. Počas celého zápasu bola skvelá atmosféra, za čo patrí divákom patričná vďaka. Myslím si, že to bol pekný hokej na oboch stranách. V predĺžení sme dali gól, máme body, takže je to skvelé a tešíme sa z toho, pretože pre nás sú tieto body veľmi dôležité. Vďaka patrí aj súperovi, ktorý predviedol skvelý výkon."

MHC Martin - HC'05 iClinic Banská Bystrica 0:2

Martin 16. septembra (TASR) - V súboji susedov z tabuľky musel zasahovať Corbeil už v 17. sekunde po strele Hickmotta, potom mal Martin dve šance, najprv v 5. minúte mieril Koyš do Košarisťana a vzápätí si gólman hostí poradil aj s pokusom Murčeka. Skóre sa nemenilo ani v 10. minúte, keď Bezúchovu strelu spomedzi kruhov chytil Corbeil. Potom prebrali iniciatívu hokejisti Banskej Bystrice. V 13. minúte sa ešte vyznamenal domáci brankár, keď si poradil s blafákom Matuškina. V 14. minúte sa ujali hostia vedenia, keď úplne voľný Kafka strelou k opačnej žrdi prekonal Corbeila. Na ňom v 19. minúte stroskotal Andrisík. V závere prvej tretiny mohol vyrovnať Galamboš, ale mieril tesne vedľa.

V úvode druhej časti pri presilovke domáci zatlačili hostí do defenzívy, ale nevyťažili z toho nič. V ďalších minútach boli častejšie pri puku hostia. V 26. minúte zneškodnil strelu Češíka martinský brankár, ktorý si poradil aj s ďalšími pokusmi hostí. Tí udávali tón hry aj v zostávajúcich minútach druhého dejstva. V 32. minúte po peknej kombinácii sa presadil Ďatelinka a zvýšil na 2:0. Martin sa v tejto časti herne trápil a v útoku bol úplne bezzubý.

V 42. minúte mohol pridať tretí gól hostí Surový, ale minul martinskú bránku. V treťom dejstve sa Martin výrazne zlepšil, mal viac z hry, ale strelecky sa nepresadil. Pozornosť Košarišťana postupne vyskúšali Tabaček, Dírer, Surovka, Dokšin a ďalší. V 51. minúte si poradil Corbeil s únikom Rótha. Brankár hostí aj ďalšími zákrokmi potvrdil, že sa mu proti Martinu darí a udržal si čisté konto. Domáci nevyužili ani tri vylúčenia hostí a naprázdno vyšli aj pri 51-sekundovej hre bez brankára.
MHC Martin - HC'05 iClinic Banská Bystrica (0:1, 0:1, 0:0)
Góly:
14. Kafka (Tamáši, Ťavoda), 32. Ďatelinka (Tamáši, Bortňák). Rozhodovali: Goga - Návratek, Kacej, vylúčení: 2:6, navyše: Bortňák (Banská Bystrica) 10 minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1400 divákov

Zostavy:
Martin: Corbeil – Tabaček, Salija, Pacalaj, Rantanen, Fabian, Pulli, Rusina, Vyskoč – Rzavský, Heizer, Koyš – Pokrivčák, Galamboš, Murček – Surovka, Dokšin, Ambroz – Jurášek, Dírer, Poliaček

Banská Bystrica: Košarišťan - Mikuš, Ďatelinka, Maione, Wishart, Mihalík, Matuškin, Ťavoda – Hickmott, Surový, Kafka – Truchno, Bortňák, Bezúch – Andrisík, Češík, Róth – Ferleťák, Tamáši, Valent

Povedali po zápase
Juraj Halaj asistent trénera Martina:
"Po vyrovnanej prvej tretine bola druhá v réžii súpera, ktorý mohol viesť aj vyšším rozdielom, my sme spravili veľa chýb. V tretej tretine sme Bystricu prestrieľali 14:3, ale v koncovke sme sa nepresadili. Mrzí nás zranenie Murčeka, ktorý nám bude chýbať aj v ďalších zápasoch."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Videli sme bojovný zápas. V prvej tretine boli šance na oboch stranách. My sme išli do vedenia. V druhej tretine sme pridali, vytvorili sme si veľa šancí, ale v streleckých pozíciách hráči namiesto streľby volili prihrávku a tak sme strelili len jeden gól. V tretej tretine podal Martin zlepšený výkon, dostal nás pod tlak. Bolo dôležité, že sme ubránili 4-minútovú presilovku a potom ďalšiu. Hráčom ďakujem za bojovnosť, podržal nás brankár Košarišťan."

HC Nové Zámky - HC Košice 4:3 pp

Nové Zámky 16. septembra (TASR) - V Nových Zámkoch sa hral od úvodných minút obojstranne rýchly hokej s množstvom šancí na oboch stranách. Zápas proti osemnásobnému slovenskému šampiónovi odštartovali domáci s veľkou chuťou, už v druhej minúte sa presadil z ľavého kruhu po Suchardovej prihrávke Kytnár. Úvodných päť minút boli domáci lepším tímom. Aj v ďalších minútach predvádzali Zámčania tlak, šance Fábryho a Suchardu však ostali nevyužité. Prvú vážnejšiu šancu východniarov mal až v 6. minúte Spilar, no na Šimka nevyzrel. Vyrovnanie priniesla 8. minúta, keď vo vlastnom oslabení unikol Nagy a z ostrého uhla prekonal domáceho gólmana. Následne sa po vyhranom buly v útočnom pásme presadil kapitán ligového nováčika Michal Hudec, ktorému nabíjal svojou druhou prihrávkou v zápase Sucharda. Druhý gól vlial Zámčanom sily do žíl a znova pritlačili súpera v jeho obrannej tretine. Vo veľkej šanci sa ocitol v 14. minúte Hudec, no Paulovičovu prihrávku do odkrytej brány zasunúť nedokázal.

V druhej časti hry sa už po 65 sekundách presadil hosťujúci Spilar. Na druhej strane pohrozili Semorád s Podstavkom. O gól sa pokúšal švihom aj Bartoš, no Šimkova lapačka bola pohotová. V 26. minúte bola posunutá Habalova brána, hra sa pritvrdila, čoho výsledkom bola novozámocká presilovka o dvoch hráčov. Už to vyzeralo, že domáci z nej nič nevyťažia, keď 26 sekúnd pred jej koncom sa presadil zblízka obranca Martin Chovan. V 34. minúte zavreli Košičania domácich v obrannej tretine akoby hrali presilovú hru, Spilarovmu pokusu však chýbali centimetre. Naopak, na druhej strane mohli udrieť Paulovič s Hvilom, no prvý nedosiahol ideálne na puk a strelu druhého vykryl hosťujúci gólman. Minútu pred koncom druhej tretiny sa dostali štyria domáci hráči do prečíslenia, akciu prekombinovali a nakoniec sa nedostali ani do zakončenia.

V záverečnej časti hry sa hral opäť otvorený hokej s množstvom príležitostí. V 44. minúte sa radovali zverenci trénera Čadu, keď sa presadil Bartánus, ktorý zakončil svoj vlastný únik po ľavom krídle. Obe mužstvá bojovali a snažili sa strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Rozhodujúci gól mal päť minút pred koncom riadnej hracej doby na hokejke Košičan Spilar, no v rozhodujúcom momente sa mu puk skĺzol a nedokázal ho zasunúť do úplne odkrytej Šimkovej brány. Podobne pochodil i ďalší 'oceliar' Vašíček. Necelé tri minúty pred koncom mohol strhnúť víťazstvo na stranu Novozámčanov Hudec, no zblízka pred Habalom neuspel. Duel tak dospel do predĺženia.

Rozhodnúť v ňom mohol domáci Lelkeš, no jeho strela spomedzi kruhov mierila iba do brankárovej hrude. V predĺžení boli nakoniec úspešnejší hokejisti Nových Zámkov, keď sa po Kytnárovej prihrávke presadil do odkrytej brány Hvila.
HC Nové Zámky - HC Košice 4:3 pp (2:1, 1:1, 0:1 - 1:0) po predĺžení
Góly:
2. Kytnár (Sucharda), 11. Hudec (Sucharda), 30. Chovan M. (Hudec), 64. Hvila (Kytnár) - 8. Nagy (Varga), 22. Spilar (Nagy, Suja), 44. Bartánus (Šmach). Rozhodovali: Baluška, Konc, Tvrdoň, Orolin, vylúčení: 0:7, navyše Klíma (Košice) 10 minút za napadnutie zozadu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1

Zostavy:
Nové Zámky: Šimko – Čížek, Ďurčo, Chovan M., Maier, Štindl, Sucharda – Podstavek, Brabenec, Semorád - Lelkeš, Hudec, Fábry – Hvila, Kytnár, Paulovič - Tábi, Hegyi, Dubec

Košice: Habal – Deyl, Dudáš, Vašíček, Šmach, Šedivý, Michalčin, Boltun – Nagy, Suja, Spilar – Bartánus, Hruška, Bicek – Varga, Milý, Hričina - Bartoš, Šoltés, Klíma

Povedali po zápase
Ivan Černý, asistent trénera Nových Zámkov:
"Prvá tretina bola z našej strany vynikajúca, dostali sme sa do vedenia 2:1, mali sme viacero gólových šancí, boli tam aj nejaké žŕdky. V druhej tretine Košice pridali a vyrovnali hru. V tretej nás už dostali pod tlak, našťastie nám dobre zachytal brankár. Chlapci sa snažili bojovať, mali sme trochu aj problémy so zostavou. Chýbajú nám dvaja obrancovia, Cardwell so Sandgrenom, takže sme to museli hrať na šesť bekov. Bol to tretí zápas v týždni, takže nám už trochu v tretej tretine dochádzali sily, hlavne v tých obranných činnostiach. Sme radi, že sme išli do predĺženia, kde Kytnár s Hvilom rozhodli. Musím pochváliť aj našich divákov, ktorí boli fantastickí a samozrejme aj celé naše mužstvo."

Marcel Šimurda, asistent trénera Košíc: "Úvodná tretina nebola podľa našich predstáv, inkasovali sme ako prví. Následne sme ale dokázali v oslabení vyrovnať stav na 1:1. Dá sa povedať, že súper nás v obrannej tretine prehral, dostával sa viac na puk. Myslím si však, že od druhej tretiny sa hra vyrovnala, mali sme tam niekoľko vyložených šancí, ktoré sme však nepremenili. My sme verili, že stav v tretej tretine vyrovnáme, čo sa nám aj podarilo. Išlo to až do predĺženia, kde sme mali dve vyložené šance, nepremenili sme ich a paradoxne sme inkasovali, takže odchádzame iba s bodom."