Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

A. Šťastný opúšťa hokejový Slovan. Kde bude ďalej pôsobiť?

Na archívnej snímke vpravo Andrej Šťastný. Foto: TASR - Andrej Galica

Člen širšieho kádra reprezentácie SR už s novým mužstvom trénoval a čoskoro by mal svoj príchod pod Urpín spečatiť podpisom ročnej zmluvy.

Banská Bystrica 21. augusta (TASR) - Slovenský hokejový útočník Andrej Šťastný po šiestich sezónach opúšťa Slovan Bratislava a zamieril do tímu úradujúceho tipsportligového majstra HC'05 Banská Bystrica. Člen širšieho kádra reprezentácie SR spečatil príchod pod Urpín podpisom zmluvy do konca sezóny 2018/2019.

"Čakal som na ponuky zo zahraničia, pretože som riešil nejaké možnosti, ale nakoniec sme sa dohodli, že ak nebudem mať nič iné zaujímavé, tak prídem do Banskej Bystrice. Tak sa nakoniec aj stalo. Banská Bystrica má veľmi dobré mužstvo, posledné roky bola stále vo finále, dvakrát po sebe klub získal titul. Určite chceme ísť znova čo najvyššie a snažiť sa vyhrať ligu opäť. Veľmi sa teším na účinkovanie v HC '05 iClinic a sám som zvedavý, čo to prinesie," povedal Šťastný v rozhovore pre klubový web.

Andrej Šťastný hral za Slovan od jeho vstupu do KHL v lete 2012, okrem toho pôsobil v minulosti aj v kanadskej juniorskej lige WHL v drese Vancouver Giants, v extraligovej "dvadsiatke" a Dukle Trenčín. V uplynulom ročníku odohral za "belasých" 46 zápasov, v ktorých si pripísal štyri body (3+1). Dvadsaťsedemročný útočník reprezentoval svoju krajinu na troch MS, hral aj na svetových šampionátoch do 18 a 20 rokov.

"Hľadali sme hráča, ktorý vie pracovať pred bránou súpera. Máme v mužstve silu čo sa týka technických hráčov, ako aj tých, ktorí hrajú viac do tela, ale potrebovali sme ešte jedného 'veľkého chlapa', ktorý nám pomôže v defenzívnej a aj v ofenzívnej tretine. Veľmi dobre sa hodí do nášho systému hry. Som rád, že prichádza práve Andrej Šťastný. Má výborné resumé z KHL, kde odohral veľmi veľa zápasov. Verím, že jeho príchodom bude naše mužstvo ešte viac vyvážené,“ povedal tréner Banskej Bystrice Dan Ceman.