Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Belluš posilnil hokejovú Banskú Bystricu, Bezúch skončil

Na snímke Martin Belluš ešte v drese Popradu. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Belluš odštartoval tento ročník v zámorskej ECHL v tíme Indy Fuel. Dve extraligové sezóny odohral v drese Popradu a Piešťan s bilanciou 17 gólov a 23 asistencií.

Banská Bystrica 2. decembra (TASR) - Káder hokejistov HC'05 iClinic Banská Bystrica posilnil útočník Martin Belluš, ktorý práve v piatok oslávil 25. narodeniny. Naopak, po vzájomnej dohode v kádri skončil ďalší center Juraj Bezúch.

Belluš odštartoval tento ročník v zámorskej ECHL v tíme Indy Fuel. Dve extraligové sezóny odohral v drese Popradu a Piešťan s bilanciou 17 gólov a 23 asistencií. Vyskúšal si aj ruskú juniorskú MHL a jednu sezónu absolvoval v kazašskom Irtyši Pavlodar.

"O Martina sme mali záujem pred začiatkom sezóny, ale naša ponuku prišla neskoro, keďže sa Martin už dohodol s Indy Fuel. Športový riaditeľ Július Koval kontaktoval Martina hneď po tom, ako sme sa dozvedeli o predčasnom ukončení jeho pôsobenia v ECHL a sme radi, že sme sa dohodli na spolupráci. Veríme, že Martin svojím nekompromisným a dôrazným štýlom hry vhodne typologicky zapadne do našej zostavy," uviedol riaditeľ banskobystrického klubu Michal Longauer.

Dvadsaťdvaročný Bezúch v Banskej Bystrici nebude pokračovať. "Chceme sa poďakovať Jurajovi za odvedené výkony v bystrickom drese a zapriať mu veľa úspechov v ďalšom hokejovom a súkromnom živote. Juraj je mladý a talentovaný hráč, ale žiaľ, pri veľkej konkurencii sa nedokázal presadiť do našich elitných formácií," dodal Longauer.