Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Miškovec zvíťazil nad dvadsiatkou o päť gólov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Favorizovaní domáci začali aktívne a v 6. minúte musel Pavličko likvidovať nebezpečný pokus Ritóa z hranice bránkoviska.

Miškovec 19. septembra (TASR) - Hokejisti DVTK Jegesmedvék Miškovec vyhrali v stredajšom vloženom dueli Tipsort Ligy na svojom ľade nad HK Orange 20 predvedčivo 8:4. V slovenskej najvyššej súťaži si tak pripísali druhý triumf, dvadsiatka v piatich zápasoch ani raz nebodovala.



DVTK Jegesmedvék Miškovec - HK Orange 20 8:4 (1:1, 4:2, 3:1)

Góly: 15. Harrison (Pance, Vas), 25. Magosi, 26. Kulmala (Pance), 34. Milam (Láda), 37. Galanisz (Crawford, Harrison), 42. Somogyi (Kulmala, Pance), 44. Pance (Milam, Vas), 46. Loiseau (Magosi, Milam) – 17. Fafrák (Juščák), 29. Kollár (Urbánek), 40. Fafrák (Držugan), 58. Kollár (Fafrák). Rozhodovali: Snášel, Kalina – Kollár, Rojík, vylúčení: 6:4, navyše: Pance (Miškovec) 10 minút za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:2, oslabenia: 1:0, 805 divákov

DVTK: Adorján – Crawford, Láda, Szirányi, Vojtkó, Rusk, Milam, Kiss – Miskolczi, Loiseau, Magosi – Pance, Kulmala, Somogyi – Harrison, Vas, Vincze – Ritó, Galanisz

SR20: Pavličko – Štefanka, Švec, Maňák, Golian, Boldižár, Kupec, Romaňák, Nahálka – Urbánek, A. Kollár, Fafrák – Džugan, Köver, Slávik – L. Lunter, O. Giertl, Havrila – R. Svitana, Čenka, Juščák




Favorizovaní domáci začali aktívne a v 6. minúte musel Pavličko likvidovať nebezpečný pokus Ritóa z hranice bránkoviska. Potom sa v dobrej šanci ocitol aktívny Kulmala, ale skóre sa v prospech domácich menilo až v 15. minúte - Harrison zakončil pohľadnú kombináciu na 1:0. Už o dve minúty neskôr ale vyrovnal Fafrák a tak sa prvá tretina skončila nerozhodne.

Úvod druhej časti vyšiel Miškovcu, ktorý zaznamenal dva góly v priebehu 109 sekúnd. Najskôr sa vo vlastnom oslabení presadil Magosi a o chvíľu neskôr zvýšil Kulmala už na rozdiel dvoch gólov. V 29. minúte korigoval z pohľadu dvadsiatky v presilovej hre Kollár, ale Milam a Galanisz dostali DVTK už do trojgólového náskoku 5:2. V závere druhej časti ešte Fafrák vo výhode piatich proti trom znížil a dosiahol svoj druhý gól v zápase.

Somogyi potom na začiatku tretej tretiny pridal ďalší úder ambíciám dvadsiatky a presné zásahy z hokejok Panceho a Loiseaua znamenali v 46. minúte jednoznačný stav 8:3 pre domácich. V závere ešte kozmeticky upravil prehru dvadsiatky Kollár.