Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Disciplinárka SZĽH sa nad Handzušom zľutovala: Kedy môže opäť hrať?

Na snímke Michal Handzuš. Foto: TASR/Branislav Račko

Skúsený tridsaťdeväťročný center dostal 23. januára od DK trojmesačný dištanc za zákrok na Tomáša Hričinu v šlágri 38. kola Tipsport Ligy na ľade Košíc, ktorý sa hral v piatok 13. januára.

Bratislava 1. marca (TASR) - Michal Handzuš sa môže vrátiť do tipsportligového kolotoča už tento piatok 3. marca, keď HC'05 iClinic Banská Bystrica nastúpi v zápase 50. kola na ľade Liptovského Mikuláša. Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) totiž vyhovela jeho požiadavke a druhú polovicu trojmesačného trest mu zmenila na podmienečnú.

Skúsený tridsaťdeväťročný center dostal 23. januára od DK trojmesačný dištanc za zákrok na Tomáša Hričinu v šlágri 38. kola Tipsport Ligy na ľade Košíc, ktorý sa hral v piatok 13. januára. Na základe verdiktu však mohol po polovici trestu požiadať o jeho prekvalifikovanie, čo aj urobil.

Disciplinárka jeho požiadavke vyhovela aj vzhľadom na to, že svoj prehrešok oľutoval a súperovi sa ospravedlnil. Zároveň prihliadla na fakt, že Hričina sa už zapojil do tréningového procesu a odohral za Košice aj majstrovské zápasy. TASR informoval podpredseda DK SZĽH Radoslav Peciar.

Handzuš v 9. minúte januárového zápasu fauloval Hričinu a za nebezpečný zákrok dostal od rozhodcov trest na 5 min plus do konca zápasu. Otrasený Hričina zostal ležať na ploche, z ľadu ho odniesli na nosidlách a putoval rovno do nemocnice. Duel, ktorý poznačilo mnoho vylúčení a dovedna 132 trestných minút, napokon lepšie zvládli hostia, "barani" vyhrali 3:2. Hričina skončil s podvrtnutou krčnou chrbticou a ľahším otrasom mozgu. Handzuš sa zranenému hráčovi krátko na to telefonicky ospravedlnil. Majster sveta z Göteborgu trest akceptoval a v rozhovoroch priznal, že uvažoval aj o konci bohatej kariéry.