Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Košice doma zdolali Zvolen, Poprad vyhral v Žiline

Na snímke druhý zľava hráč Košíc Peter Bartoš pred brankárom Zvolena Samuelom Barošom v 49. kole hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - HKM Zvolen v Košiciach 21. februára 2016. Foto: TASR/František Iván

Hokejová liga dnes pokračovala zápasmi 49. kola.


Košice 21. februára (TASR) - Šláger kola začal v rýchlom tempe a už v 1. minúte sa mohlo meniť skóre. Bartoš si vymenil puk s Jenčíkom, no v zakončení Baroša neprekvapil. V 10. minúte mal sľubnú príležitosť domácich aj Šoltés, ale namiesto puku skončil vo zvolenskej bránke košický útočník. Zvolenčania sa v 18. minúte na dlhší čas usadili pred Melicherčíkom, no obrana "oceliarov" odolala.

V úvode druhej tretiny sa Spilar s Jenčíkom ocitli v prečíslení dvoch proti jednému, no nielenže z toho nebol gól, ale po zrážke Jenčíka s Barošom bol brankár Zvolena poriadne otrasený. Ako dostať puk do bránky ukázali hostia domácim už v nasledujúcej minúte. Puliš ustál súboj za bránkou a po jeho prihrávke Lukáš Jurík zblízka otvoril skóre. O štyri minúty pridali hostia aj druhý gól. Mikuš zaváhal v strednom pásme, do brejku sa dostal Tomáš Klíma a rutinérsky prekonal Melicherčíka - 0:2. Odpoveď domácich prišla už o 23 sekúnd. V neprehľadnej situácii pred Barošom sa odrazený puk dostal k Hrnkovi a ten pohodlne znížil - 1:2. Radosť Košičanov však trvala iba 13 sekúnd. Po ďalšej chybe košickej obrany sa k puku dostal Lukáš Jurík a spomedzi kruhov prestrelil Melicherčíka. Košičania sa snažili o kontaktný gól a po sérii viacerých šancí sa dočkali v 32. minúte. V presilovej hre dorazil strelu Jenčíka kapitán Bartoš - 2:3. Druhá tretina bola bohatá na zaujímavé situácie a takou bola aj strela Mráza v 34. minúte, s ktorou si však košický brankár poradil.

Hostia mohli štvrtý gól pridať v 45. minúte, v dobre hranej presilovke ale Melicherčíka neprekonali. Košičania v tretích tretinách už viackrát zvrátili nepriaznivý stav a tak tomu bolo aj tentoraz. V 49. minúte využil Boltun nedôraz zvolenskej obrany a zblízka trafil nad Barošove rameno - 3:3. Nerozhodný stav zmenil už o 30 sekúnd Spilar, ktorý tečoval strelu Macejka a domáci prvýkrát v zápase viedli - 4:3. Piaty gól domácich mohol pridať v 56. minúte Cebák, ale šikovnú prihrávku Spilara nezúročil. V 57. minúte mal počas presilovky hostí vyrovnanie na hokejke Brendl, ale v dobrej pozícii prestrelil košickú bránku. Domáci si napokon tesný náskok postrážili a upevnili si prvú priečku.
HC Košice - HKm Zvolen 4:3 (0:0, 2:3, 2:0)
Góly:
27. Hrnka (Varga), 32. Bartoš (Jenčík), 49. Boltun (Dudáš, Suja), 49. Spilar (Macejko, Jenčík) - 22. L. Jurík (Puliš, Obdržálek), 26. T. Klíma (F. Fekiač), 27. L. Jurík. Rozhodovali: Konc, Novák - Gajan, Smrek, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3721 divákov, zmeny: 30. Macejko, Pavúk (obaja Koš.) zapojili sa do hry.

Povedali po zápase
Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice:
"Úvodné striedania neboli z našej strany ideálne. V druhej tretine sme trikrát inkasovali, no dokázali sme znížiť. Opäť sme verili, že zápas otočíme. Ukázali sme svoju silu a sme radi, že sme tento zápas zvládli.

Josef Turek, tréner HKm Zvolen: "Aj napriek tomu, že sme prehrali, sme odohrali veľmi dobrý zápas. Súperovi sme robili veľké problémy, mali sme veľa šancí v presilových hrách, no nedokázali sme ich premeniť. V prvých dvoch tretinách to vyzeralo, že to máme vo svojich rukách. Košice však v záverečnej tretine ukázali svoju silu. Predtým sme mali niekoľko víťazstiev v rade a asi prehra už musela prísť. Gratulujem súperovi k víťazstvu."

MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 2:3

Žilina 21. februára (TASR) - Už v 55. sekunde sa hostia radovali z gólu, ale nakoniec predčasne, pretože ho videorozhodca hlavnému arbitrovi nepotvrdil. Domáci hrali o chvíľu presilovku, no takmer v nej inkasovali, keď Suchý neusmernil bekhendom puk do opustenej brány. Potom však hostia chybovali, Leško vysunul do nájazdu Drevenáka a skúsený útočník rutinérsky prekonal Kostúra. V 11. min. mohlo byť 2:0, ale výborne načasovanú prihrávku Konečného nedokázal Róbert Huna dostať za Kostúra, ktorý sa k nemu výborne presunul a betónom zachránil svoj tím od pohromy. Hra strácala na kvalite a spáde častými vylúčeniami a potýčkami, pričom jednu z nich videli diváci aj po skončení úvodnej časti. V druhej tretine sa hralo spočiatku bez väčších šancí na oboch stranách. Hralo sa síce bez prerušenia, ale aj bez efektu.

Až v polovici zápasu prišla gólová akcia, keď Bartečko prihral spoza brány medzi kruhy a Števuliak z prvej prekonal Tomeka. Hostia po góle ožili, Tomek mal zrazu veľa práce a spoluhráči mu ju ešte pridávali zbytočnými vylúčeniami. Vlci však presilovky kamzíkov ustáli a v závere druhej tretiny sa dostali sami do výhody o dvoch hráčov. Takmer minútovú presilovku 5 na 3 však hrali zle, navyše v nej Bartečko vystihol prihrávku na modrej a rútil sa na Tomeka. Bol však faulovaný Homerom, no nariadené trestné strieľanie pre zranenie realizoval namiesto neho Suchý a jeho pokus žilinský gólman chytil. Vlci šli predsa len do vedenia, keď Drevenák v 46. min. po druhý raz prekonal Kostúra, ale o 18 sekúnd ho napodobnil Števuliak a z rovnakej situácie, ako pri svojom prvom góle, vyrovnal. Chvíľu na to mohli padnúť góly do odkrytých brán na oboch stranách, ale Tomeka aj Kostúra zachránila nepresná muška strelcov. Hralo sa potom aktívne na oboch stranách, každý z tímov chcel rozhodnúť zápas, ale gólmani si svoje miesto zastali.

Popradčania mali k dispozícii 4 minúty pred koncom presilovku, ale domáci ich nepustili ani k strele a ani záverečný tlak Žiliny nebol úspešný. V predĺžení sa oba tímy snažili vyvarovať chýb a neinkasovať. Viac z hry mali najmä ku koncu predĺženia domáci, ale pokusy Hunu, Homera či Hadlovského gólom neskončili. V samostatných nájazdoch sa ako jediný presadil v tretej sérii Lantoš a zaistil tak pre hostí šiestu výhru nad Žilinou v tejto sezóne.
MsHK DOXXbet Žilina – HK Poprad 2:3 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0, 0:1)
Góly:
5. Drevenák (Leško), 46. Drevenák (Drábek, Valášek) - 30. Števuliak (Bartečko, Kasík), 47. Števuliak, rozhodujúci sam. nájazd Lantoš. Rozhodovali: Müllner – Kollár, Šefčík, vylúčení: 7:8, navyše: R. Rapáč 10 min. nešp. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, 1 422 divákov

Povedali po zápase
Milan Jančuška, tréner Žiliny:
"Nie som spokojný, lebo sme chceli Poprad poraziť. Máme dosť zranených hráčov, takže sme museli zarotovať zostavou. Bolo veľa vecí, s ktorými som nebol spokojný, ale aj niekoľko pozitívnych. Pochválil by som výkony oboch brankárov, ale v samostatných nájazdoch sme opäť neuspeli."

Juraj Halaj, asistent trénera Popradu:
"Videli sme zaujímavý zápas; podarilo sa nám po šiesty raz v sezóne poraziť Žilinu. Na nájazdy sme poslali mladých hráčov, aby si vyskúšali túto situáciu. Chlapci si s tým poradili a my si vezieme domov dva body."

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 3:1

Nitra 21. februára (TASR) - Diváci sa v Nitre ani nestihli usadiť a prvý gól stretnutia mohli streliť Slovák s Lalibertém, avšak ležiaceho brankára hostí nedokázali prekonať. Laliberté si napravil chuť v 6. minúte, kedy počas presilovky z blízka prekonal dezorientovaného Nagya. V 13. minúte Trefný nabil Filipovi na modrej čiare, ale s jeho strelou z prvej si Valent poradil. Piešťany cítili šancu na vyrovnanie, pozorný domáci brankár však puk za svoj chrbát do konca tretiny nepustil. Do prostrednej tretiny vstúpili aktívnejšie hostia, Tomčákove pokusy ani prečíslenie troch proti jednému sa neujali. V 34. minúte Laliberté našiel spoza bránky Slováka v ideálnej príležitosti, jeho strela skončila na dobre postavenom Nagyovi.

Na opačnej strane kontroval Saliji po Zálešakovej prihrávke, obišiel domáceho brankára, ale z uhla netrafil odkrytú bránku. Po 35. sekundách záverečnej tretiny opečiatkoval Saliji ľavú tyčku domácej bránky. V 47. minúte strelil po presilovkovej bilardovej akcii prvého nitrianskeho útoku druhý gól domácich Blackwater. Hostia znížili v 57. minúte gólom Hudeca, ktorý zužitkoval Kolenovu prihrávku spoza bránky. 80 sekúnd pred koncom sa Pieštany odhodlali k powerplay, gól však dosiahli 42 sekúnd pred koncom domáci po presnom zásahu Bajteka. Nitra po výhre 3:1 prerušila dvojzápasovú sériu bez bodu.
HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Góly:
6. Laliberté (Blackwater, Milam ), 48. Blackwater (Laliberté, Slovák), 60. Bajtek (Slovák) - 57. Hudec (Kolena). Rozhodovali: Lokšík - Holienka, Kacej, vylúčení: 4:7, navyše Saliji a Hudec(Piešťany) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2537 divákov

Povedali po zápase
Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry:
"My sme vstúpili do zápasu dobre, mali sme niekoľko dobrých šancí. Hráči neskôr poľavili, súper sa otriasol, hral na brejky. Za stavu 1:0 sme našťastie nedostali gól. V závere sme sa zase triasli o výsledok, ale našťastie 3 body zostali doma."

Dušan Gregor, tréner Piešťan: "Za dnešný výkon sa nemusíme hanbiť. Nitra bola najlepší súper, s ktorým sme hrali doteraz, čo som pri mužstve. Mali sme šance, strelili sme žrdku. Chýba nám viacej zjednodušenia. Opakujem, hráči odohrali výborný zápas, z ktorého by sme si body zaslúžili. Nehrá sa na výkon, ale na góly a prehrali sme."

HC'05 iClinic Banská Bystrica - MHC Martin 3:0

Banská Bystrica 21. februára (TASR) - Prvá tretina gól nepriniesla, hoci mohli skórovať oba tímy. Na bystrickej stroskotali pred brankárom Giblom Tománek a Pujacs. Pred domácim Košarišťanom neuspeli zoči-voči Jass a neskôr Surovka v presilovke. V početnej výhode mohli ísť do vedenia i hráči spod Urpína. V sedemnástej minúte sa pekne uvoľnil Bast na ľavej strane, ale puk poslal do hornej žŕdky. Gólom sa neskončila v závere tejto časti hry ani šanca tiesneného Spurktsa zblízka.

Na začiatku druhej tretiny si vytvorila tlak útočná formácia Banskej Bystrice Majdan, Bast a Tománek. Po vyhratom buly sa tešil z gólu napokon Roman Tománek, ktorý na dvakrát pokoril v 22. minúte Gibla. Domáci viac hrozili a chceli vedenie zvýšiť. Dopriate to nebolo Lunterovi a Matouškovi. Martin iba sporadicky vyrážal dopredu a keď sa tam dostal, medzi žrďami zasahoval spoľahlivo Košarišťan, ktorý dostal dôveru a nahradil Bacashihuu. Pokoriť ho nedokázali Cipulis a ani voľný Jáchym v oslabení. Na opačnej strane márne hľadal streleckú mušku Bast a nedarilo sa v zakončení ani aktívnemu Kytnárovi. Ten sa pekne preštrikoval v 37. minúte pred Gibla, ale neprekonal ho.

V úvode tretej tretiny sa vyskytli dobré príležitosti na oboch stranách. Gólmani však predviedli rovnako kvalitné zákroky, takže smutní zostali Matejka a Poliaček na strane hostí a Lunter s Majdanom na strane domácich. Väčšou aktivitou sa prezentovali Bystričania a boli za ňu aj odmenení druhým gólom. V 45. minúte Tománek naservíroval puk Majdanovi ako na podnose a ten sa voľný z pravej strany nemýlil. Martin sa potom snažil znížiť, ale inkasoval aj tretí gól. Šmach totiž uvoľnil v 55. minúte Majdana a ten sólo zavŕšil druhým presným zásahom v zápase. Bystričania si už záver postrážili a vyhrali 3:0.
HC '05 iClinic Banská Bystrica - MHC Martin 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Góly:
22. Tománek (Majdan, Bast), 45. Majdan (Tománek), 55. Majdan (Šmach, Kytnár). Vylúčení na 2.min: 6:4 Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Jonák, Snášel - Synek, M. Orolín. Diváci: 1610.

Povedali po zápase
Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice:
„Spokojní sme s tromi bodmi, ale mali sme v zápase veľa hluchým miest. Striedali sme dobré momenty so slabšími. Veľmi dobre zachytal brankár Košarišťan. Chytal za nás prvý zápas po návrate z hosťovania a vyšiel mu. Musíme sa však smerom do play-off vyvarovať hluchých pasáží a hrať zodpovedne celých šesťdesiat minút . Najdôležitejšie je, že sme s Martinom získali dôležité body.“

Ivan Dornič, tréner Martina: „Zápas sa mi hodnotí ťažko. Nehrali sme až tak zle, ale výsledok je pre domácich jednoznačný 3:0. Bohužiaľ ak nedáme gól, nemôžeme myslieť na víťazstvo. Mám pocit, že chlapcom zväzuje ruky to, že sa musíme dostať do play-off. Je to všetko v ich hlavách. Musíme sa z toho čo najskôr dostať a strieľať hlavne góly.“

Juraj Majdan, autor dvoch gólov Banskej Bystrice: „Prvý gól som dal po tom, čo sme išli dvaja na jedného a Tománek mi to krásne prihral. Ja som to trafil k tyčke. Pri druhom Šmach vyhodil puk a išiel som sám na bránku. Zavrel som oči a vystrelil, padlo to tam. Mali sme už v prvej tretine veľa šancí, ale nepremenili sme ich. Až Tománkov gól nás nakopol a potom som pridal ďalšie dva i ja. V posledných zápasoch mi to tam nepadalo. Vymenil som hokejku, rukavice a možno aj v tom to bolo. Som za to rád, no dôležité je, že sme vyhrali a ideme ďalej. Musíme sa ešte zlepšiť v presilovkách.“