Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Nové Zámky podľahli Banskej Bystrici

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Diváci sa ani na chvíľu nenudili a zrodilo sa aj dostatok šancí.

Banská Bystrica 19. decembra (TASR) - Domáci si vytvorili v úvodnej tretine trvalý tlak, v niektorých momentoch doslova priklincovali súpera do obrannej tretiny. Napriek tomu však v 5. min prehrávali, stačilo, ay nechali priveľa priestoru Zbořilovi a Willliams kapituloval. Tento moment akoby domácich zdravo nahneval a netrvalo dlho, aby Asselin so svojou vycibrenou technikou rutinérsky vyrovnal. V 12. min sa zrodila najkrajšia akcia, na jej konci bol Selleck, ktorý poslal Asselinovu nahrávku v podstate do prázdnej bránky.

Diváci sa ani na chvíľu nenudili a zrodilo sa aj dostatok šancí. Z nich najväčšiu spálil v 6. min Gabor, keď mu brankár Košarišťan znemožnil hokejkou v poslednej chvíli skórovať. V 11. min zazvonila po strele Sýkoru ako pri biliarde dvakrát žŕdka aj s posúdením videorozhodcu a zazvonila taktiež na druhej strane po pokuse Rogoňa v 16. min. V 24. min mohol navýšiť vedenie Varga, podarilo sa to však až Asselinovi v 26. min po tom, čo korčuľoval úplne sám spolu s Faillem, vymenili si puk a Asselin pohodlne zakončil. V 30. min Birov forhendový slabší pokus od modrej napodiv skončil v sieti a zápas už viacmenej nadobudol jendofarebný priebeh. V 33. min Asselin siahal v ideálnom postavení na gólový hetrik, potom ešte v 36. min a hostia nevedeli, kde skôr skočiť.

V 36. min sa snažil pred Williamsom zvrátiť jednostranný priebeh úplne voľný J. Jurík a keďže sa mu šancu nepodarilo premeniť, v 3. tretine to mali hostia veľmi ťažké. Po 22 sekúndách Hruškova gólová strela od modrej vniesla do zápasu predsa len menší otáznik, vyriešil ho však Selleck v 44. min v presilovke, aj keď dosť bolestivo, pretože ho puk po strele Bartánusa trafil do tváre a od nej sa odrazil do siete. Výraznú prevahu podfarbil v 47. min ďalším gólom po dorážke Sýkora a hostia už trpký debakel v samom konci už len zjemnili po góle Zbořila 22 sekúnd pred koncom.

Hlasy

Dan Ceman tréner B. Bystrice: "Do mužstva prišiel Tomáš Matoušek, odviedol dobrú robotu, dodal mužstvu energiu, ľudia ho poznajú. Aj ďalšia posila Jordon Southorn odohral veľmi dobrý zápas. Veľmi dôležité bolo, že sme prekonali forčeking súpera, a tým sme puky z obranného pásma posielali dopredu lepšie. V útoku sme boli veľmi efektívni a zápas vyznel tak, že sme napokon spokojní."

Jerguš Bača, asistent trénera N. Zámkov: "Chýbala nám väčšia agresivita pred bránkou, v tom bol najväčší rozdiel. Samozrejme, začali sme dobre, vyhrávali sme, len sa žiadal lepší pohyb, viac šťastia, niektoré situácie sme zle riešili. Po prestávke je každý zápas iný, ten pohyb bol naozaj iný, aký sme očakávali."

Tomáš Matoušek, navrátilec do B. Bystrice: "Diváci ma potešili reakciami, ďakujem im za tom. Nastúpil som s nezvyklým číslo, po sviatkoch čakám na svoju zaužívanú 21-ku. Nehral som zo tri týždne ostrý zápas, mal som aj menšie obavy, no snažil som sa robiť svoju robotu. Myslím si, že niečo som priniesol do tímu, ale musí to byť ešte lepšie. Aj kondične som cítil rezervy, teraz sa mi treba rozbehnúť, aby si telo v nahustených zápasoch zvyklo na záťaž."

Adam Zbořil, strelec dvoch gólov N. Zámkov: "Bolo to po reprezentačnej pauze a hrubo sme to nezvládli, s veľkými chybami. Túto prehru musíme hodiť čo najrýchlejšie za hlavu. Prvú desaťminútovku sme zvládli, ustáli sme tlak, Košarišťan dosť pochytal. Potom sme lacno inkasovali, toto si treba postrážiť a v ďalších zápasoch hrať úplne inak."


HC'05 iClinic B. Bystrica - HC Nové Zámky 6:3 (2:1, 2:0, 2:2)

Góly: 9. Asselin (Faille, Southorn), 12. Selleck (Asselin, Faille), 26. Asselin (Faille), 30. Biro (Češík), 44. Selleck (Bartánus), 47. Sýkora (Varga, Šťastný) - 5. Zbořil (H. Ručkay, J. Jurík), 41. Hruška (Rogoň, Kudla), 60. Zbořil. Rozhodovali Štefík, D. Konc st. - Výleta, Tvrdoň, vylúčení 4:6, navyše Zbořil 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 2366 divákov.

HC'05 iClinic B. Bystrica: Williams - Marshall, Southorn, Sloboda, Nemčík, Kubka, Ďatelinka, Biro - Asselin, Faille, Selleck - Varga, Šťastný, Sýkora - Bartánus, Zigo, Matoušek - Gabor, Češík, Kabáč

HC Nové Zámky: Košarišťan - Andersons, Kudla, Dundáček, Zaťko, M. Novák, Ordzovenský, Hain, Hatala - Šimun, Fábry, Štrauch - H. Ručkay, Zbořil, J. Jurík - Rogoň, Hruška, Nejezchleb - Slávik, Ondrušek, Henderson