Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

TL: Košice vyhrali aj piaty zápas a sú na čele tabuľky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Hokejisti HC Košice zvíťazili v piatkovom zápase 4. kola Tipsport Ligy na ľade MHC Mikron Nové Zámky 3:2 a triumfovali tak aj v piatom zápase novej sezóny v rade.

Bratislava 21. septembra (TASR) - "Oceliari" tak nestratili ešte ani bod a na čele tabuľky vystriedali práve svojho piatkového súpera.

Pre Zámky to bola vôbec prvá prehra v sezóne a s 12 bodmi figurujú na druhom mieste. Na treťom je Liptovský Mikuláš, ktorý zvíťazili na ľade Detvy 2:1. Maďarský nováčik MAC Budapešť si pripísal na konto štvrtý bod po tom, čo prehral na ľade Dukly Trenčín 3:4 až po predĺžení.

Druhý zástupca z Maďarska DVTK Jégesmedvék Miškovec utrpel premiérovu prehru na domácom ľade, keď ho jasne zdolali Zvolenčania 5:0. Domácu pôdu uhájil Popradčania, ktorí triumfovali nad posledným MsHK DOXXbet Žilina 6:3. V šlágri kola zvíťazila majstrovská Banská Bystrica na vlastnom ľade nad HK Nitra 6:5.

Popradskí kamzíci sa doma rozstrieľali



Popradskí "kamzíci" sa na domácom ľade rozstrieľali a potešili svojich verných zhruba tisíc fanúšikov, ktorí si našli cestu na štadión pod Tatrami. V 4. kole porazili žilinských "vlkov" 6:3.

Súboj tímov z chvosta tabuľky atraktívny hokej v prvej tretine nepriniesol. Po zaspatom úvode z oboch strán zobudil divákov v 6. minúte gól domáceho mladíka Bjalončíka. Zagrapan zamotal hlavu Žilinčanom kľučkami v rohu klziska, následne puk pred Horčičku zaviezol Abdul a z neprehľadnej situácie vyťažili "kamzíci" úvodný gól stretnutia. Odpoveď hostí na seba ale nenechala dlho čakať. Popradčania v obrannom pásme zazmätkovali, nenápadnou strelou prekvapil Vošvrdu Jankovič a bolo vyrovnané. V 13. minúte poslal Rudolf Huna do úniku Jenčíka a ten sa nemýlil - 1:2. Vyrovnanie prišlo tesne pred odchodom na prvú prestávku. Bjalončíka našiel vtipnou zadovkou spoza bránky Matúš Paločko - 2:2.

Poprad mal raketový nástup do prostrednej časti hry. Na konci peknej kombinácie sa v ideálnej palebnej pozícii v medzikruží ocitol nádejný útočník Václav a so šancou si poradil ako starý rutinér - 3:2. V tej istej 23. minúte udreli domáci znova. Pohotovou strelou sa prezentoval Macík a Popradčania viedli už o dva góly. Hosťujúca lavička siahla po výmene brankárov, Horčičku nahradil Mikoláš. Dvojgólové vedenie prinieslo na domáce hokejky potrebný pokoj a "kamzíci" predviedli niekoľko nápaditých útočných akcií. Ujala sa však až presilovková delovka Patrika Svitanu na začiatku 38. minúty - 5:2.

V záverečnom dejstve postihol domácich herný výpadok, za čo pykali v 49. minúte. Vošvrda Pieglovu strelu iba vyrazil pred seba a Beránek mu pohotovou dorážkou nedal šancu. O tri minúty neskôr "vlci" takmer znížili na rozdiel jediného gólu. Puk z hokejky Baleja tancoval na bránkovej čiare, ale Vošvrda ho stihol zachytiť v poslednej chvíli. Situácia sa následne konzultovala s videorozhodcom, podľa ktorého gól nepadol. V samom závere si hostia vzali oddychový čas a skúsili i hru bez brankára. Pätnásť sekúnd pred koncom riadnej hracej doby pečatil do prázdnej brány víťazstvo Popradu Patrik Svitana.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR


Roman Stantien, tréner HK Poprad: "Súper bol v prvej tretine lepší, prestrieľal nás, boli sme zakríknutí, dostali sme hlúpe góly. Som rád, že chlapci to nezložili, v šatni sme si povedali, že to otočíme. V ich tretine sme potom boli silnejší na puku, vytvorili sme si šance, dali sme góly. Tretiu tretinu sme chceli už len ukorigovať, súper sa nevzdával, mal silné protiútoky. Nakoniec sme to zvládli a myslím si, že sú to cenné body, zápasy sú vyrovnané."

Pavel Paukovček, tréner MsHK Žilina: "Čo sa týka tohto zápasu, v prvej tretine sme boli lepší ako domáci. Do druhej tretiny sme vykorčuľovali nesústredení, čo zlomilo zápas. V prvých dvoch minútach sme dostali dva góly a mali sme tam viacero vylúčení. O výsledku rozhodli posledná minúta prvej a prvé dve minúty druhej tretiny. Skúšali sme powerplay, kde sme dostali gól. Gratulujem súperovi k víťazstvu."

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 6:3 (2:2, 3:0, 1:1)

Góly: 6. Bjalončík (Abdul, Zagrapan), 20. Bjalončík (Paločko, Ťavoda), 23. Václav (Bjalončík, Petran), 23. Macík (Bjalončík), 38. Svitana (Paukovček), 60. Svitana (Kozák, Koyš) – 7. Jankovič (Huževka), 13. Jenčík (Rudolf Huna, Barta), 49. Beránek (Piegl, Hvila). Rozhodovali: Kalina, Adamec – Kollár, Rojík, vylúčení: 2:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1005 divákov.

Poprad: Vošvrda – Kozák, Fabian, Brejčák, Petran, Erving, Salija, Ťavoda, Karlsson – Svitana, Mlynarovič, Koyš – Takáč, Heizer, Václav – Zagrapan, Paukovček, Abdul – Paločko, Bjalončík, Macík

Žilina: Horčička (od 23. min Mikoláš) – Kučný, Bagin, Jankovič, Žilin, Piegl, Matejka, Mendrej – Jenčík, Surovka, Ru. Huna – Bárta, Huževka, Balej – Beránek, Ondruš, Hvila – Síkela, Rehák, Hrazdira


Detva doma prehrala



Po opatrnom úvode si domáci zahrali od šiestej minúty presilovku, no takmer počas nej inkasovali. Po chybe obrany sa dostal k puku Ró. Huna, no nedokázal ho dostať do bránky. Hosťom sa to však podarilo o tri minúty neskôr, keď sa presadila štvrtá formácia. Riečický vyrazil Oškovu strelu len pred seba a Žiak dorazil puk do siete - 0:1. V 13. minúte pridali Liptáci druhý gól a opäť sa oň postarala štvrtá formácia. Oško potiahol puk popri mantineli, prihral Uhríkovi a ten zvýšil na 2:0. Domáci mali problémy s vysokým napádaním súpera a ťažko sa dostávali do šancí.

Liptáci mali viac z hry aj v druhej časti. V 28. minúte však išli krátko po sebe na trestnú Rich. Huna a Horváth a Detva mala k dispozícii minútu a dvadsať sekúnd dlhú presilovku o dvoch hráčov. Príliš veľa v nej však neukázala, Kislicyna vážnejšie ohrozil len Hraško. Domáci tréner skúsil aj premiešať zostavu, ale ani to jeho tím veľmi nenakoplo. V 32. minúte bol blízko druhého gólu Žiak, ktorý trafil puk zo vzduchu, no Riečický jeho šancu zmaril. V závere si hostia zahrali tri presilovky po sebe, ale bez gólového efektu.

Detvianska snaha znížiť pokračovala aj v tretej tretine a Kislicyn mal už podstatne viac práce. V 44. minúte kryl tvrdú ranu Mar. Chovana a s ďalšími šancami si poradili pri následnom oslabení. V 51. minúte sa dostal do úniku Ró. Huna, položil si brankára, ale skórovať nedokázal. O minútu neskôr dostal Sukeľ 2+2 minúty za vysokú hokejku, osem sekúnd po ňom išiel na trestnú aj Horváth a Detve sa podarilo znížiť. Tvrdou strelou spomedzi kruhov sa presadil Mar. Chovan - 1:2. Po góle pokračovala presilovka o dvoch hráčov, po nej aj o jedného, ale domáci z nich ďalší gól nevyťažili. Detve sa už do konca zápasu vyrovnať nepodarilo.
Ilustračná snímka.
Foto: TASR/Erika Ďurčová


Anton Tomko, tréner Liptovského Mikuláša: "Na zápas sme sa pripravovali zodpovedne, ako na každý duel predtým, pretože sme vedeli, že na malom klzisku v Detve to nebude ľahké. Mali sme dobrý vstup do zápasu, s prvou tretinou môžeme byť nesmierne spokojní, išli sme do vedenia 2:0. Škoda, že sme nepokračovali v tom zodpovednom výkone aj druhú tretinu. Začali sme hrať veľmi individuálne a upustili sme od kombinačnej hry. Výsledkom toho bolo, že sme v druhej tretine len dvakrát vystrelili na bránu. V tretej tretine sme to chceli zlepšiť, ale nedisciplinovanosťou niektorých hráčov, zbytočnými faulami sme Detvu vrátili do hry. Vďaka bojovnosti jednotlivcov sme uhrali dnes tri body. S bodmi sme spokojní, ale musíme si tvrdo, chlapsky povedať, že takýmito faulami a takýmto záverom to k ničomu nevedie."

Josef Turek, tréner Detvy: "Mali sme slabý vstup do zápasu, bolo to presne naopak ako sme plánovali. Chceli sme na súpera agresívne vyletieť, to sa ale nestalo, hrali sme slabo a boli tam hrubé individuálne chyby. Do druhej tretiny sme sa schopili, spravili sme zmeny v zostave, mali sme šance, ale nepremenili sme ich. Najlepšia bola tretia tretina, kde sme dali gól z presilovky 5 na 3, mali sme aj ďalšie šance a veril som, že zápas pôjde do predĺženia. Nevyužili sme presilovky a to spôsobilo, že nemáme ani jeden bod. Dnes nie som spokojný s výkonom hráčov."


HC 07 Detva - MHK 32 Liptovský Mikuláš 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Góly: 52. Mar. Chovan (Kuklev, Puliš) - 9. Žiak (Oško, Uhrík), 13. Uhrík (Oško, Žiak). Rozhodovali: Fridrich, Snášel – Kacej, Orolin, vylúčení: 5:8, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 380 divákov.

HC 07 Detva: Riečický – Mar. Chovan, Kuklev, Mat. Chovan, Hraško, Fekiač, Sládok, Jendroľ, Gachulinec – Gašpar, Puliš, Ščurko – Žilka, Magogin, Tibenský – Milý, Valent, Ďaloga – V. Fekiač, Murček, Ľupták

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicyn – Mezovský, Nádaši, Suchý, Kurali, Horváth, Nemec, Korím, Bača – Ró. Huna, Rich. Huna, Kriška – Sukeľ, Lichanec, Vybiral – Števuliak, Piatka, Lištiak – Oško, Uhrík, Žiak


V zápase medzi Banskou Bystricou a Nitrou padlo 11 gólov



Banská Bystrica vletela do zápasu ako uragán, "barani" sa snažili sa odčiniť potupnú prehru v Budapešti a konečne aj streliť gól v plnom počte, čo sa im v predchádzajúcich troch zápasoch nepodarilo.

Po štyroch minútach už viedli 3:0, v 64. sekunde otvoril skóre spred bránky Zigo, v 4. min pridal ďalší v presilovke po dorážke Šťastný a o 34 sekúnd neskôr gólovú smršť uzavrel Varga po presnej nahrávky od Sýkoru. Tréner hostí Stavjaňa si zobral oddychový čas a prišiel vhod, už v 8. min Bortňák zblízka znížil, Nitrania odrazu začali lepšie korčuľovať a srdnatejšie bojovať. Na ich škodu v 15. min prepadol puk po slabšej strele Gabora brankárovi Šimbochovi za chrbát, a to ešte predtým v 12. min Giľák trafil žŕdku, nechal sa vystriedať, no ani to nepomohlo. V 17. min Asselin z prvej po krížnej nahrávke od Failleho trafil v presilovke presne do odkrytej bránky a v prestávke si mohli domáci užívať jednoznačné skóre. V predchádzajúcich deviatich vzájomných zápasoch 'barani' vždy zvíťazili a nebolo tomu inak ani teraz s jubilejným desiatym.

Po prvej tretine vznikla viac-menej otázka, či odídu Nitrania s debaklom, alebo aspoň s prijateľnou prehrou. V 23. min Buček trafil presne do odkrytej bránky a vniesol do zápasu väčšie napätie, najmä keď sa nechali domáci dvakrát za sebou vylúčiť a pri tom druhom v 27. min aj pykali. Po dorážke Richarda už viedli len o dva góly, no nie dlho, iba 97 sekúnd, keď sa strela Ďatelinku odrazila od zadného mantinelu rovno pred skórujúceho Failleho. V 36. min najskôr Giľák trafil žŕdku, no z protiútoku Buček premenil samostatný nájazd a opäť čiastočne vrátil Nitru do zápasu. Od 37. min nevyužili domáci vyše minútovú presilovku o dvoch hráčov a cestu k víťazstvu si skomplikovali.

V tretej tretine len márne hľadali hostia recept na prekonanie domácej obrany, navyše sa nechali aj vylučovať. Kontaktný gól strelili až pri power play vďaka Morrisonovi strelou od modrej 1:29 min pred koncom, no na vyrovnanie pri pokračujúcej hre bez brankára už čas nemali.

Na snímke zľava Denis Pätoprstý (Nitra) a Tomáš Török (Banská Bystrica) v zápase 4. kola Tipsport ligy v hokeji HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra 21. septembra 2018 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR - Dušan Hein


Dan Ceman, tréner B. Bystrice: "Oveľa viac sme strieľali ako v predchádzajúcich zápasoch, na tom sme v tréningoch zapracovali. Začiatok sa nám vydaril, potom sme umožnili Nitre hrať, vytvorili sme jej priestor a ona ho využila. Musíme sa snažiť o to, aby sme pod tlakom nerobili chyby a zvolili si vždy to najsprávnejšie v danej chvíli. Konečne sme strieľali góly aj v plnom počte, je to aj dôsledok prípravy na celý zápas a osvojovania si štýlu hry."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Domáci boli agresívni, naši hráči úvod zaspali, emočne neboli dobre nastavení. Hovoril som kolegovi trénerovi, že som sledoval KHL a Slovan vyhral s piatimi gólmi. Myslel som si, že keď ich strelíme aj my, tak nejaké body dovezieme. Situácia je však iná, zlý úvod nás stál celý zápas a body."

Ján Sýkora, útočník B. Bystrice s tromi asistenciami: "Som rád, že sa vyhralo, ja som k nemu prispel tromi asistenciami. Bol to zápas, v ktorom sme vyhrávali o tri, musíme sa teda poučiť ako neposadiť súpera na koňa a zarezať ho, popracovať treba aj na defenzíve, aby sme sa nedostávali pod tlak. Inak bol hokej divácky príťažlivý, myslím si, že sme sa po prehre v Budapešti rehabilitovali tým správnym spôsobom."

Tomáš Surový, kapitán B. Bystrice: "Hrali sme proti kvalitnému súperovi, mali sme výborný štart, no musíme si dávať pozor, aby sme nedovolili súperov vrátiť sa do zápasu. Takto musíme pokračovať ďalej, potom nemám obavy, že budeme dosahovať úspešné výsledky."

Samuel Buček, strelec dvoch gólov Nitry: "Zaspali sme úvod, to sa nám nemôže stávať. To rozhodlo zápas, my sme stav len doháňali, no kartu sme už urazili a vtedy je to veľmi ťažké. Prelomil som streleckú smolu, no neteší ma, že sme prehrali, radšej by som bral víťazstvo. Na začiatku to bolo o nekoncentrovanosti, hneď z prvej strely sme dostali gól, súper bol v laufe, my v útlme."

HC'05 iClinic B. Bystrica - HK Nitra 6:5 (5:1, 1:3, 0:1)

Góly: 2. Zigo (Varga, Sýkora), 4. Šťastný (Sýkora, Surový), 4. Varga (Sýkora, Sloboda), 15. Gabor (Biro), 17. Asselin (Faille, Marshall), 28. Faille (Ďatelinka, Marshall) - 8. Bortňák (Mychan, Rapáč), 23. Buček (Morrison, Richard), 27. Richard (Buček), 36. Buček, 59. Morrison (Blackwater, Rais). Rozhodovali: P. Stano, T. Orolin - Stanzel, Gajan, vylúčení 5:8, presilovky 2:1, v oslabení 0:0, 2512 divákov.

HC'05 iClinic B. Bystrica: Williams - Marshall, Ďatelinka, Kubka, Miller, K. Sloboda, Mihálik, Biro - Asselin, Faille, Šťastný - Sýkora, Zigo, Varga - Giľák, T. Surový, Tamáši - Török, Češík, Gabor - Kabáč

HK Nitra: Šimboch (15. Foltán) - McCormack, Mezei, Rais, Morrison, Versteeg, Rácz, Mir. Pupák, A. Sloboda - Lantoši, Slovák, Blackwater - Buček, Richard, Scheidl - Rapáč, Bortňák, Mychan - Fominych, Čaládi, Pätoprstý


Až predĺženie rozhodlo o víťazovi duelu Trenčín Budapešť


Tím z hlavného mesta Maďarska prišiel do Trenčína posilnený hladkým víťazstvom nad majstrovskou Banskou Bystricou. Do zápasu na Považí vstúpil veľmi dobre. Do vedenia sa dostal v oslabení, keď sa na útočnej modrej čiare pošmykol domáci obranca.
Szabad si v samostatnom úniku položil Valenta a bez problémov ho prekonal. Radosť hostí z vedenia dlho netrvala. Prvá presilovková formácia Dukly zavrela súpera a po rýchlej kombinácii vyrovnal strelou z voleja z ľavého kruhu Ölvecký. V 11. minúte už hostia opäť viedli. Nagy sa presadil popri nedôsledne brániacom hráčovi a po druhý raz prekonal Valenta. O 22 sekúnd už bol stav opäť nerozhodný. Radivojevič zakombinoval s Ölveckým a druhý menovaný spomedzi kruhov prepálil lapačky Rajnu. Tvrdá strela Holendu ani dorážka Vargu v závere prvej tretiny úspešné neboli.

Trenčania mali veľké problémy v obrannej činnosti, čo sa naplno prejavilo v 22. minúte. Orbán šiel sám od modrej čiary na Valenta. Nevymýšľal a zakončil strelou zápästím. Puk zapadol do siete. Následné minúty sa hralo z jednej strany na druhú. Domácemu celku sa napriek dvom presilovkám nedarilo vyrovnať. Hostia vyčkávali na brejkové situácie. Vyrovnávajúci gól prišiel napokon až v poradí z tretej presilovej hry. Starostova strela od modrej čiary sa odrazila pred Bližňáka a ten zasunul puk za bezmocného Rajnu.

Trenčanov mohol po prvý raz v stretnutí poslať do vedenia na začiatku poslednej tretiny Starosta. Jeho strelu z medzikružia dokázal vytesniť Rajna ramenom. Na opačnej strane vystihol rozohrávku Brown. Položil si Valenta na ľad, ale nedokázal puk zasunúť poza jeho chrániče. Dôležitý gól mohol pridať vo vlastnom oslabení Bližňák. Sám šiel na gólmana Budapešti, no neuspel. Päť minút pred naplnením riadneho hracieho času stálo pri Valentovi šťastie. Brown puk napálil do hornej žŕdky.

V predĺžení mohol rozhodnúť Nagy. V nájazde však neuspel. Na opačnej strane v presilovej hre trafil žrdku Radivojevič. O domácom víťazstve napokon rozhodol Bartovič, ktorý prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.
Ilustračná snímka.
Foto: TASR


Ján Pardavý st., asistent trénera Trenčína: "Dve tretiny sme boli lepším tímom. Nešli nám presilovky, ale ľudia sú trocha ovplyvnení výsledkami Budapešti. Videl som zápas s Banskou Bystricou. Budapešť hrala lepšie ako niektoré top tímy našej ligy. Dnes sme brali dva body proti tímu, ktorý bol celý zápas nebezpečný. Chalani bojovali dve tretiny ukážkovo. Vyskytli sa chyby, ktoré pramenili z chcenia. Podržal nás Valent a s bodmi musíme byť maximálne spokojní."

Gergely Majoross, tréner Budapešti: "Našli sme cestu ako bojovať proti slovenským tímom. Dobre sme sa naladili proti Banskej Bystrici. Vedeli sme, že dlhodobo nemôžeme dominovať proti top tímom. Hráči sa snažili. V druhej tretine sme predviedli zaujímavé akcie. Toto je spôsob akým môžeme byť do budúcna úspešní. Dokázali sme si vypracovať šance, čo ma teší."

HK Dukla Trenčín – MAC Budapešť 4:3 pp (2:2, 1:1, 0:0 – 1:0)

Góly: 9. Ölvecký (Bližňák, Radivojevič), 11. Ölvecký (Radivojevič), 33. Bližňák (Starosta, Radivojevič), 64. Bartovič (Frühauf, Bližňák) - 6. Szabad (Langkow), 11. K. Nagy (Szabad, Dudás), 22. Orbán (Bodó, Dudás). Rozhodovali: Štefík, Müllner – Durmis, Šefčík, vylúčení: 3:9, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:1, 3360 divákov

Trečín: Valent – Starosta, Rýgl, Frühauf, Cebák, Holenda, Bokroš, Marek Hudec – Sojčík, Ölvecký, Radivojevič – Bartovič, Bližňák, T. Varga – Hecl, Sádecký, Hlinka – Mikula, J. Švec, Denis Hudec – Pardavý ml.

Budapešť: Rajna – Macaulay, Pozsgai, Dudás, Burt, Garát, Vokla, Fejés, Pápa – Terbócs, K.Nagy, Szabad – Dansereau, Langkow, Klempa – Bodó, J. Brown, Orban – Szigeti, Kreisz, Odnoga


Súboj prvých dvoch tímov tabuľky zvládli lepšie Košice



Súboj prvých dvoch tímov Tipsport Ligy začali lepšie hostia. Do vedenia ich poslal nahodeným pukom od modrej čiary Lenďák. Na druhej strane Ručkayov švih tesne minul Habalovu bránu. V polovici úvodného dejstva hrali hostia prvú presilovú hru zápasu, no vytvorený tlak nedokázali pretaviť v druhý gól.

V úvode oslabenia mohli zaváhanie Košarišťana pri rozohrávke potrestať Galamboš s Haščákom, no bez úspechu. Hráčom z metropoly východného Slovenska sa podarilo skórovať do prvej prestávky ešte raz. Počas presilovky sa dostal k puku na ľavom kruhu Kafka a bez prípravy prepálil domáceho gólmana.

V druhej tretine nadviazali Novozámčania na svoj výkon z víťazného derby s Nitrou a hneď sa to odzrkadlilo aj na skóre duelu. Radosť na domácich tribúnach priniesla už 57. sekunda druhého dejstva, keď si na Juríkovu prihrávku výborne nakorčuľoval Ručkay a pohotovo poslal puk do košickej siete. O päť minút neskôr sa tvrdou strelou presadil domáci obranca König a bolo vyrovnané. Radosť domácich však netrvala dlho, v 34. minúte im strelil gól Nagy a hostia z východu išli opäť do vedenia.

Blízko k vyrovnaniu bola Videlkova formácia, ale šťastena stála pri hosťoch. Gólom neskončila ani Hričinova zadovka v tesnej blízkosti pred Košarišťanom. Deväť minút pred koncom mohol vo vlastnom oslabení vyrovnať s chuťou hrajúci Ručkay, ale v skrumáži pred Habalovou bránou neuspel. A keď domáci nevyužili ani početnú výhodu, pripísali si Košičania piatu výhru v sezóne. Vďaka tomu sa po piatich dueloch osamostatnili na špici ligovej tabuľky.

Richard Nejezchleb z Nových Zámkov (vľavo) a Václav Čížek z Košíc v zápase 4. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi MHC Mikron Nové Zámky a HC Košice 21. septembra 2018 v Nových Zámkoch.
Foto: TASR - Henrich Mišovič


Milan Jančuška, tréner Nových Zámkov: "Výsledok nezodpovedá priebehu hry. Nie som spokojný s prvou tretinou, tam nám chýbal trochu lepší pohyb a hra do tela. Góly, ktoré sme dostali, boli z nášho pohľadu veľmi nešťastné. Gólom v druhej tretine sme sa chytili, boli sme lepší. Za stavu 2:2 sme mali prečíslenie, tam sa lámal chlieb a myslím si, že aj zápas. Z tých šancí sme mohli využiť jednu-dve a zápas by sa skončil úplne inak. V druhej tretine sme boli ďaleko lepším mužstvo, súper sa zmohol len na trápne vyhadzovanie pukov, na bránenie stredného pásma. Veľmi ťažko sa nám prebíjalo dopredu, ale aj tak sme vyvíjali tlak a boli sme lepší. Myslím si, že výsledok nie je spravodlivý."

Marcel Šimurda, tréner Košíc: "Dnes sme videli jedno kvalitné stretnutie. Útoky sa striedali z jednej strany na druhú, takýto hokej sa musel divákom páčiť. Úvodná časť zápasu sa pre nás vyvíjala ideálne, súperovi sme odskočili na dva góly. Vlastnými chybami sme súpera dostali do stretnutia. Korčuliarsky to bolo z jednej strany na druhú. Najpodstatnejšie pre nás bolo, že sme zvládli tretiu časť."

MHC Nové Zámky - HC Košice 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)

Góly: 21. Ručkay (Zbořil, Jurík), 26. König (Štrauch, Nejezchleb) - 3. Lenďák (Klíma), 17. Kafka (Pretnar), 34. Nagy (McDowell). Rozhodovali: Jonák, Goga - Výleta, D. Konc ml., vylúčení: 3:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1834 divákov.

Nové Zámky: Košarišťan - Andersons, Kudla, Hain, Zaťko, Ordzovenský, Novák, König, Hatala - Nejezchleb, Hruška, Štrauch - Ručkay, Zbořil, Jurík - Bajtek, Videlka, Rogoň - Jakúbek, Fábry, Ondrušek

Košice: Habal - Dudáš, Čížek, Koch, Pretnar, Pulli, McDowell, Lenďák, Krajňák - Kafka, Brophey, Netík - Nagy, Suja, Haščák - Šoltés, Galamboš, Spilár - Hričina, Klíma, Žitný


Zvolen vyhral na ľade Miškovca



Prvé šance si vypracovali domáci hokejisti, ktorí hrali od piatej minúty presilovku, ale nedokázali ju využiť. Postupne však prebrali taktovku hry Zvolenčania a v 15. minúte sa už aj ujali vedenia. Po Vandasovej prihrávke otvoril skóre Handlovský. Už o pár sekúnd mohli pridať aj druhý gól, no svoju prvú početnú výhodu v zápase nedokázali využiť.

Rovnako dopadla aj ďalšia v úvode druhého dejstva. Na druhej strane mal šancu druhý útok domácich, ale Kulmala ani Pance sa nepresadili. Zvolenčanom vyšla výborne druhá časť prostredného dejstva, keď zvýšili svoj náskok už na 4:0. V 30. minúte sa presadil Špirko, keď zblízka dorazil do siete strelu Vandaneho, o tri minúty neskôr skóroval Vandas a silnú päťminútovku hostí zavŕšil štvrtým gólom z brejku Chovan. Domáci tréner reagoval na nepriaznivý stav oddychovým časom. Jeho zverenci však v ďalšom priebehu druhého dejstva nič poriadne nevymysleli.

Zvolen kontroloval duel aj v ďalšom priebehu a súpera takmer do ničoho nepúšťal. Hráči Miškovca sa nedokázali presadiť ani v minútu a 42 sekúnd dlhej presilovke o dvoch hráčov. Duel nezdramatizovali ani v ďalšom priebehu, v 56. minúte navyše inkasovali piaty gól z hokejky Kytnára a tak si pripísali prvú domácu prehru v sezóne.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR/Roman Hanc

DVTK Jégesmedvék Miškovec - HKM Zvolen 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Góly: 15. Handlovský (Vandas, Špirko), 29. Špirko (Vandane, Handlovský), 33. Vandas (Handlovský), 35. Chovan (Kytnár), 56. Kytnár (Obdržálek, Chovan). Rozhodovali: Novák, Konc - Synek, Tvrdoň, vylúčení: 2:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1210 divákov.

DVTK Jégesmedvék Miškovec: Adorján – Slovák, Szirányi, Kiss, Crawford, Milam, Rusk, Láda – Magosi, Loiseau, Miskolczi – Somogyi, Kulmala, Pance – Vincze, Vas, Harrison – Vojtkó, Galanisz, Ritó

HKM Zvolen: Skapski – Ulrych, Drgoň, Čarnaok, Vandane, Poyhonen, Zeleňák, Andrisík, Růžička – Chovan, Kytnár, Obdržálek – Handlovský, Špirko, Vandas – Zuzin, Holovič, Lušňák – Petráš, Halama, Šišovský


Tabuľka:

1. Košice 5 5 0 0 0 24:9 15

2. Nové Zámky 5 4 0 0 1 19:7 12

3. L. Mikuláš 4 2 1 1 0 14:9 9

4. Trenčín 4 1 2 0 1 12:9 7

5. B. Bystrica 4 2 0 1 1 12:15 7

6. Zvolen 3 2 0 0 1 13:6 6

7. Nitra 4 2 0 0 2 15:12 6

8. Poprad 4 2 0 0 2 12:12 6

9. Detva 5 2 0 0 3 12:16 6

10. DVTK 5 2 0 0 3 18:23 6

11. MAC Budapešť 4 1 0 1 2 9:14 4

12. Žilina 5 1 0 0 4 16:23 3

--------------------------------------------

13. HK Orange 20 6 0 0 0 6 10:31 0