Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejbalový majster sveta Petrík bude koučom brankárov hokejovej Nitry

Brankár Slovenska Stanislav Petrík a hráč Grécka Peter Wiliam Trougakos počas zápasu B-skupiny mužov Slovensko - Grécko na Majstrovstvách sveta v hokejbale 20. júna 2011 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Petrík sa zúčastnil na dvoch šampionátoch hráčov do 20 rokov a prevažnú časť hokejovej kariéry strávil vo francúzskom klube Epinal. Pôsobil aj v Nitre, Spišskej Novej Vsi i v Slovane Bratislava.

Nitra 17. augusta (TASR) - Trojnásobný majster sveta v hokejbale Stanislav Petrík bude pôsobiť v pozícii trénera brankárov v tipsportligovom klube HK Nitra. Bývalý hokejový brankár Nitry či bratislavského Slovana sa pozície trénera nitrianskych brankárov ujal po prípravnom zápase s Třebíčom (3:3, pozn.). Informovala o tom internetová stránka nasanitra.sk.

Petrík odcestoval s nitrianskym tímom aj do nórskeho Stavangeru, ktorý bude prvým súperom slovenského majstra v Lige majstrov. "Volal mi Miro Kováčik (prezident klubu, pozn.) a navrhol mi spoluprácu pri áčku. Budem chodiť aj na zápasy, najmä domáce. Mám však aj zamestnanie, ktoré nemôžem zanedbávať. Napriek tomu sa budem snažiť skĺbiť prácu s hokejom, aby som bol aj na stretnutiach vonku," uviedol Petrík pre nasanitra.sk.

Petrík sa zúčastnil na dvoch šampionátoch hráčov do 20 rokov a prevažnú časť hokejovej kariéry strávil vo francúzskom klube Epinal (2003-2010). Pôsobil aj v rodnej Nitre, v Spišskej Novej Vsi i v Slovane Bratislava. Veľké úspechy dosiahol ako hokejbalový brankár, keďže sa stal trikrát majstrom sveta a získal aj množstvo individuálnych ocenení. V apríli 2016 mu Medzinárodná hokejbalová federácia udelila cenu pre najlepšieho hokejbalistu sveta za rok 2015.