Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Jančušku potešila sila kolektívu: Zobudili sme celú Žilinu

Na snímke trénerMilan Jančuška, archívna snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Žilinský kouč Milan Jančuška po rozhodujúcom siedmom zápase priznal, že takú vyrovnanú sériu očakával.

Bratislava 30. marca (TASR) - Štvrťfinálová séria play off Tipsport Ligy sezóny 2016/17 medzi hokejistami MsHK DOXXbet Žilina a HKM Zvolen splnila to, čo sa pred ňou očakávalo. Bola veľmi vyrovnaná, dramatická a rozhodol ju až posledný možný zápas. V kabíne víťazov sa všetci hráči zhodli v tom, že k postupu pomohol najmä skvelý kolektív.

"Siedmy zápas symbolizoval všetko, čo dialo počas celej série. Opäť sme prehrávali, ale dokázali sme sa dvakrát dostať do zápasu a neskôr aj rozhodnúť, pretože máme neskutočného centra," skonštatoval po víťaznom stretnutí útočník Rastislav Konečný, pričom nezabudol pochváliť spoluhráča z útoku Marcela Holoviča. Práve jemu Konečný prihrával na rozhodujúci gól a obaja mali po zápase veľkú radosť. Ich súhra v celej sérii bola jedným z kľúčových faktorov postupu MsHK, obaja nazbierali dovedna jedenásť kanadských bodov. Holovič sedem, Konečný prispel štyrmi. "Vidíme sa, poznáme sa, rozumieme si aj mimo ľadu a sme radi, že nám tréner dal šancu hrať spolu," povedal Holovič. Obaja hráči si spolu zahrali už pred dvanástimi rokmi v Trnave, kde začínali s "veľkým" hokejom. Tak ako fungovala súhra Konečného s Holovičom, tak sa darilo aj ostatným hráčom. To bolo podľa Žilinčanov základom úspechu celého mužstva. "V tomto tíme je obrovská sila, ťaháme všetci za jeden povraz a ukázalo sa to. Všetci hrali veľmi zodpovedne," dodal Holovič.

Tréner "vlkov" Milan Jančuška po rozhodujúcom zápase priznal, že takúto vyrovnanú sériu očakával. "Vedel som, že to bude náročné. V rozhodujúcom siedmom zápase nehrá domáce prostredie žiadnu úlohu, naopak, hostia boli v pozícii, že nemali čo stratiť. Rozhodla väčšia túžba po víťazstve. Videli sme veľa dramatických momentov, emócií, rôznych mediálnych prestreliek, ale ľudia si prišli na svoje a tak to má byť. Zobudili sme celú Žilinu a videli ste sami, aká bola atmosféra. Musíme sa teraz dobre pripraviť na Nitru."

Päťdesiatsedemročný kormidelník taktiež vyzdvihol nezlomnosť svojich zverencov, ktorí v sérii museli až šesťkrát doťahovať náskok súpera. "Šesťkrát prehrávať, a najmä v siedmom zápase, je veľmi náročné. Ale to je to čo som hovoril, že zvrátiť takýto priebeh môže iba veľmi dobrý kolektív. Boli sme o kúsok lepší ako Zvolen, ale chcem pochváliť aj nášho súpera, prispel k tomu, že to bola kvalitná séria," dodal Jančuška.