Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Košičania na ľade už aj so všetkými posilami

Na snímke uprostred hlavný tréner Rostislav Čada počas prípravy hokejistov HC Košice na ľade v Košiciach 25. júla 2016. Foto: TASR/František Iván

Tretí tím uplynulého ročníka Tipsport Ligy odohrá tri prípravné zápasy, po ktorých budú nasledovať súboje v Lige majstrov.

Košice 25. júla (TASR) - Hokejisti HC Košice odštartovali ďalšiu fázu spoločnej prípravy pred sezónou 2016/2017. Na prvom tréningu na ľade mal tréner Rostislav Čada k dispozícii prakticky kompletný káder vrátane viacerých českých posíl i nového kapitána Ladislava Nagya. Bronzový tím minulej sezóny Tipsport Ligy odohrá tri prípravné zápasy, po ktorých budú nasledovať súboje v prestížnej Lige majstrov.

Košičania sa do LM kvalifikovali ako víťaz základnej časti Tipsport Ligy a v M-skupine sa stretnú so švajčiarskym tímom SC Bern a rakúskym Black Wings Linz. "Súperov máme kvalitných a našou ambíciou je postup. Prípravné zápasy odohráme iba tri, ale dnes je celkový trend znižovať ich počet. Hlavnou prípravou, a ja dúfam, že úspešnou, budú zápasy Ligy majstrov," uviedol tréner Čada.



Skúsený český kormidelník mal na prvom tréningu v košickej Crow aréne k dispozícii kompletný káder. Na ľad nešiel iba obranca Branislav Pavúk, ktorý bude pre zranenie chýbať ešte niekoľko týždňov. Nechýbali však viacerí českí legionári a ani Ladislav Nagy či Tomáš Klíma, ktorý sa stal hráčom Košíc iba pred pár dňami. "Náš káder bude definitívne uzavretý až 15. februára, keď sa skončí prestupové obdobie. Inak je neustále možnosť vylepšovať a doplňovať káder. Až prvé tréningy a začiatok sezóny nám ukážu, do akej miery sa nám vydarili prestupy," poznamenal Čada.

V košickom klube po minulej sezóne skončili brankári Tomáš Halász a Marcel Melicherčík, nepokračuje ani obranca Miroslav Macejko a v kádri už nie sú ani útočníci Richard Jenčík, Tomáš Hrnka, Adam Lapšanský, Matej Češík či Richard Lelkeš. Novými tvárami sú útočníci Ladislav Nagy, Marek Hovorka, Radim Hruška, Tomáš Klíma, obrancovia Lukáš Matejka, Jiří Vašíček, Ondřej Šmach a brankári Miroslav Kopřiva a Vladislav Habal. Skúsenejším je 32-ročný Kopřiva, ktorý by sa mohol stať brankárskou jednotkou "oceliarov." "Je na ňom, aby tieto zámery potvrdil. Má všetky predpoklady k tomu, aby sa takým brankárom stal. To však neznamená, že ďalší brankári nemajú šancu. Skôr naopak, pretože meno brankárskej jednotky nebolo určené," uviedol Čada.



Väčšina hráčov absolvovala spoločnú prípravu "na suchu," niektorí sa však k tímu pridali až na prvom tréningu. Skúsený útočník Ladislav Nagy našiel v kabíne viacero nových tvárí, s ktorými sa musel zoznamovať. "Nepoznám asi polovicu šatne, ale myslím si, že v najbližších dňoch sa všetci zoznámime. Možno spravíme aj spoločnú večeru, aby sme sa lepšie spoznali. Máme viacero nových posíl a verím, že vytvoríme dobrú partiu. Ako kapitán sa budem snažiť byť vzorom najmä pre mladších hráčov a to nielen na lade, ale aj mimo neho," uviedol bývalý reprezentant.

Zatiaľ poslednou akvizíciou košického tímu je útočník Tomáš Klíma. Pre 26-ročného centra je pôsobenie v košickom tíme veľkou výzvou. "Milo ma ponuka Košíc prekvapila a pôsobenie v tomto klube je pre mňa novou výzvou. Zavážilo aj to, že Košice sú klubom, ktorý chce hrať prvé husle a má vysoké ambície. Je tu kvalitný tím, ale musíme to potvrdiť predovšetkým na ľade v jednotlivých zápasoch," uviedol Tomáš Klíma.

Aktuálny káder HC Košice:

Brankári: Vladislav Habal, Miroslav Kopřiva, Dominik Riečický
Obrancovia: Radek Deyl, Martin Dudáš, Ivan Jankovič, Lukáš Matejka, Eduard Šedivý, Ondřej Šmach, Jiří Vašíček,
Útočníci: Marek Bartánus, Peter Bartoš, Jiří Bicek, Peter Boltun, Marek Hovorka, Tomáš Hričina, Radim Hruška, Tomáš Klíma, Christián Michalčin, Juraj Milý, Ladislav Nagy, Gabriel Spilar, Jakub Suja, Dávid Šoltés, Tibor Varga
Tréneri: Rostislav Čada, Marcel Šimurda, Marko Milý

Program prípravných zápasov HC Košice:

4. augusta, 17.00: MHC Martin - HC Košice
9. augusta, 17.00: HC Košice - HKm Zvolen
11. augusta, 17.00: HC Košice - MHC Martin

Liga majstrov:

16. augusta, 18.00: HC Košice - SC Bern
20. augusta, 19.30: HC Košice - Black Wings Linz
23. augusta, 19.30: Black Wings Linz - HC Košice
3. septembra, 19.45: SC Bern - HC Košice