Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Lichanec bude za najkrajší gól nosiť v Tipsport Lige Zlatú prilbu

Popradský hokejista Peter Lichanec (vpravo). Foto: TASR/Radovan Stoklasa/Erika Ďurčová

Lichanec suverénne triumfoval v diváckom hlasovaní pred gólmi Ladislava Nagya z Košíc, Ondreja Burzalu a Martina Krišku z Liptovského Mikuláša i Zvolenčana Daniela Krejčího.

Bratislava 20. februára (TASR) - Útočník HK Poprad Peter Lichanec sa stal autorom najkrajšieho januárového gólu najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. V marci tak bude nosiť Zlatú prilbu Tipsport Ligy.

Vďaka presnej delovke spred modrej čiary Lichanec suverénne triumfoval v diváckom hlasovaní pred gólmi Ladislava Nagya z HC Košice, Ondreja Burzalu a Martina Krišku z Liptovského Mikuláša i zvolenského Daniela Krejčího. Za prekonanie žilinského brankára Tomáša Tomeka získal až 58 percent všetkých hlasov fanúšikov.

Lichanec tak zavŕšil zlatý "popradský" hetrik, keď Zlatú prilbu Tipsport Ligy pred ním získali jeho spoluhráči Andreas Štrauch (najkrajší novembrový gól) a Kevin Henderson (najkrajší decembrový gól).

Lichanec je zároveň jeden z kandidátov na celosezónne ocenenie – trofej Zlatá prilba Tipsport Ligy, ktorú zhotovila sochárka Mira Podmanická. Hlasovanie bude prebiehať počas celého play off a popradskému triu bude konkurovať Tomáš Surový z Banskej Bystrice.