Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Liptovský Mikuláš sa vracia do najvyššej hokejovej súťaže

Hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš Foto: TASR/Gabriel Lipták

Liptáci odkúpili licenciu pre Tipsport Ligu od ŠHK 37 Piešťany.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Hokejový klub MHK 32 Liptovský Mikuláš sa po šiestich rokoch vrátil na tipsportligovú mapu. Definitívu návratu potvrdil na svojom stredajšom zasadnutí Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH).

Liptáci odkúpili licenciu pre najvyššiu súťaž od ŠHK 37 Piešťany. VV SZĽH v stredu potvrdil udelenie licencie MHK 32, ako aj ďalším deviatim tipsportligovým klubom. "Túto udalosť vnímame veľmi pozitívne, pretože očakávame, že príchodom Tipsport Ligy na Liptov získame ďalšie nováčikovské nadšenie a športovú energiu tradičného hokejového regiónu. V neposlednom rade sa tešíme z ďalšieho kroku k úplnej ekonomickej stabilizácii našej najvyššej hokejovej ligy," uviedol v oficiálnom vyjadrení Richard Lintner, šéf spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi Tipsport Ligu.

Liptovský Mikuláš absolvoval celý proces s odkúpením licencie už minulý rok, vtedy však Piešťany tipsportligovú príslušnosť napokon nepredali a do najvyššej súťaže sa prihlásili. Tento rok sa už Mikulášu podarilo skompletizovať odchod z druhej ligy, v ktorej po zostupe v sezóne 2009/10 strávil šesť rokov. Definitívny súhlas na odkúpenie licencie dalo MHK 32 mesto Liptovský Mikuláš minulý piatok. Primátor Ján Blcháč po zasadnutí mestského zastupiteľstva uviedol: "Mikuláš bol odjakživa hokejové mesto, popri ďalších vrcholových športovcoch som rád, že do najvyššej národnej súťaže zasiahne aj tím v podobe našich hokejistov."

V každej zo šiestich sezón v druhej lige sa Liptáci prebojovali do play off. Hneď v prvom roku prehrali vo finálovej sérii s Piešťanmi, ktoré sa od nasledujúcej sezóny predstavili v najvyššej súťaži. Dvakrát zlyhal Liptovský Mikuláš vo štvrťfinále play off a uplynulé tri roky v semifinálovej fáze. V predošlom ročníku nestačil na Nové Zámky a po prehre 0:3 na zápasy sa so sezónou rozlúčil.

Na najvyššej scéne patril Liptovský Mikuláš k stálym účastníkom súťaže od roku 1993. Radil sa však k tímom, ktoré bojovali o postup do play off prevažne z dolnej polovice tabuľky. Do roku 2010 si zahral vo vyraďovačke osemkrát, ani raz sa mu však nepodarilo postúpiť do semifinále.