Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA:V Martine šarapatí viróza,MHC neodohrá nasledujúce duely

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Martinskí hokejisti by mali z preventívnych dôvodov vynechať piatkový derby zápas s MsHK Žilina a zrejme aj najbližšie tipsportligové kolá.

Martin 21. októbra (TASR) - Hokejisti MHC Martin budú do konca októbra vyradení z tréningového procesu aj zápasového rytmu. Dôvodom je infekčná viróza, ktorú lekári diagnostikovali jednému z hráčov. Pre možnú nákazu musí podstúpiť vyšetrenia celá kabína MHC.

Vedenie klubu informovalo o nepríjemnej udalosti prostredníctvom svojho oficiálneho facebookového konta. Podľa neho by Martinčania mali z preventívnych dôvodov vynechať piatkový derby zápas s MsHK Žilina a podľa vyjadrenia riadiaceho orgánu Tipsport Ligy aj ďalšie tri stretnutia do reprezentačnej prestávky. "Bohužiaľ, vo štvrtok popoludní potvrdili lekári v martinskej nemocnici prípad infekčného vírusového ochorenia jedného z hráčov MHC Martin a vzali ho do karantény. Keďže je v takomto prípade nutné vykonať vyšetrenia u všetkých osôb, ktoré boli s pacientom v blízkom kontakte a uskutočniť potrebné očkovania, náš tím bude na niekoľko dní vyradený zo zápasového a tréningového procesu," píše sa na FB.

Martinčanom sa v uplynulom období výsledkovo darilo, keď z predošlých štyroch duelov vyhrali až tri a v tabuľke sa vyšvihli na šieste miesto. Hoci naposledy prehrali v Banskej Bystrici 2:6, tešili sa na piatkové derby so Žilinou. "Táto nepríjemnosť nás veľmi mrzí, ale pokiaľ ide o zdravie hráčov, musí súťaž ustúpiť, čo je pred očakávaným derby pre nás, samozrejme, sklamaním," dodáva MHC.

V Turci si tak budú musieť dať nútenú prestávku. "Na základe rozhodnutia regionálneho úradu hygieny sa Martinčania do konca mesiaca nemôžu zúčastňovať na športových podujatiach. Všetky zápasy sa odohrajú v náhradnom termíne," píše sa na facebookovom konte Tipsport Ligy.