Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

My sme majstri, no a čo, ozývalo sa na oslavách bystrického titulu

Oslavy titulu majstra Slovenska Tipsport Ligy 2017/2018 hokejového klubu HC'05 iClinic Banská Bystrica na Námestí SNP vo štvrtok 26. apríla 2018 v Banskej Bystrici. Foto: TASR

Na oslavu majstrovského titulu pred svojimi priaznivcami na banskobystrickom Námestí SNP rezonovala dobrá nálada, namiesto hokejok zaujal v rukách sekt, niektorí hráči si to užili aj so svojimi deťmi.

Banská Bystrica 26. apríla (TASR) - Na oslavu majstrovského titulu pred svojimi priaznivcami na banskobystrickom Námestí SNP sa hokejisti HC'05 iClinic vyzbrojili úplne inak, ako si ich diváci pamätali z ľadu. Rezonovala hlavne dobrá nálada, namiesto hokejok zaujal v rukách sekt, niektorí hráči si promenádu užili aj so svojimi deťmi. Veľká spŕška šampanského dopadla aj na otca a syna Kovaľovcov, ktorí stáli v pozadí úspešnej obhajoby. Po tom, čo gejzír bubliniek od väčšiny hráčov naplno trafil prezidenta klubu Juraja Kovaľa, okamžite z tribúny zutekal, pretože jeho najväčším želaní bolo opäť sa obliecť dosucha.

Na tribúnu predohriatu rockovou skupinou Metalinda sa pomestili všetci z klubu, ktorí sa o obhajobu titulu zaslúžili, najskôr realizačný i funkcionársky tím, potom samotní hráči, ktorých po promenáde dopravil k tribúne otvorený autobus. Vo štvrtok si už nemuseli povedať, že radosť končí o polnoci, a potom treba zabudnúť a venovať sa ďalšej príprave na zápas. Nie tak tréner Vladimír Országh, ktorého čaká ďalšia šichta na majstrovstvách sveta. Aspoň si stihol majstrovský pohár vychutnať vzpieračským spôsobom a vyše 30-kilovú zľahka nadhodil nad hlavu. "Sme radi, čo sa nám podarilo, nebolo to ľahké, obhajoba titulu bola náročná aj preto, že u nás máme vždy najvyššie ciele," pripomenul všetkým. "Tvrdo sme na nich pracovali, prišli noví chlapci, chceli vyhrávať, mali víťaznú mentalitu. Podľa toho sme skladali aj mužstvo a fantastických fanúšikov sa nám napokon podarilo naplno uspokojiť. Stáli za nami aj v ťažkých časoch, podporovali nás až do konca a zaslúžia si veľké poďakovanie. Titul je pre nich, pretože hokej sa hrá pre ľudí, takže ešte raz, obrovská vďaka."

Oslavy titulu majstra Slovenska Tipsport Ligy 2017/2018 hokejového klubu HC'05 iClinic Banská Bystrica na Námestí SNP vo štvrtok 26. apríla 2018 v Banskej Bystrici.
Foto: TASR


Už v piatok sa pripojí Országh pred MS v Dánsku k národnému tímu. "Mal som povinnosti tu, tím v prvom rade skladal Craig Ramsay s Mirom Šatanom. Budeme sa snažiť a keď sa staneme majstri, bude to pre mňa opäť super," zasmial sa. "S istotou môžem povedať, že urobíme všetko, aby sme boli čo možno najviac úspešní, uvidíme, aká bude realita."

Minulý rok sa radovali z tribúny banskobystrickí 'barani' síce na rovnakom mieste, no otočení na opačnej strane námestia. Veľa situácií sa zopakovalo, no nie humor kanadského legionára Erika Failleho, ktorý ľubozvučnou slovenčinou rozveselil fanúšikov a prinútil ich aj do spontánneho spevu. Kapitán mužstva Tomáš Surový si od primátora mesta Jána Noska prevzal aj gigantický puk na pamiatku titulu s vierou, že na budúci rok vytvoria ďalšiu edíciu. "Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom za celý rok, hlavne tým, ktorí stáli pri nás aj vtedy, keď sa nedarilo." Primátor mesta si opäť užíval chvíle slávy, ktoré mu športovci v Banskej Bystrici často pripravujú. Namiesto individuálnych medailí, nedávno Mateja Tótha a Anastasie Kuzminovej, však tentoraz ocenil umenie kolektívneho športu, hokejového. "Rozmýšľal som, kedy som bol najšťastnejší primátor na Slovensku a musím povedať, že v zrkadle v utorok po skončení posledného zápasu. Chcem sa v menej všetkých ľudí hokejistom poďakovať, pevne sme verili, že sa im napokon titul podarí obhájiť."

Oslavy titulu majstra Slovenska Tipsport Ligy 2017/2018 hokejového klubu HC'05 iClinic Banská Bystrica na Námestí SNP vo štvrtok 26. apríla 2018 v Banskej Bystrici. Na snímke tréner Vladimír Országh.
Foto: TASR


Nosko vystriekal veľkú fľašu na hokejistov a v role skalného fanúšika banskobystrického hokeja ich výdatne, ako pomstu za vlaňajšok, pokropil šampanským. Len jedno ho mohlo mrzieť, že vo fľaške mu už na vďačných fanúšikov nič nezostalo. "Tak treba byť tretíkrát majster, no a čo," a odštartoval známy popevok fanúšikov a hráčov, ktorým si už druhýkrát za sebou užívajú slávu z majstrovského titulu.