Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Nitra začala s letnou prípravou, od augusta ju čakajú kvalitné zápasy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Trénerovi Andrejovi Kmečovi sa na prvom zraze hlásilo osemnásť hráčov.

Bratislava 23. mája (TASR) - V pondelok odštartovala na vedľajšej ploche zimného štadióna prvým tréningom letná príprava hokejistov HK Nitra. Trénerovi Andrejovi Kmečovi sa na prvom zraze hlásilo osemnásť hráčov.

Príprava bude trvať šesť týždňov, spestria ju tréningy na ľade raz do týždňa. "Tréningy na ľade sú oproti minulým rokom novinkou. Na zimný štadión na Klokočine chceme chodiť každú stredu. Nemusíme byť na ľade stále, ale raz týždenne to účel splní," povedal Andrej Kmeč. Realizačný tím však okrem tejto novinky zostáva verný zaužívaným zvyklostiam. "Nejaká obmena bude, ale nie radikálna. Chalanom sa budeme snažiť meniť povrch, či už beh v piesku a podobne, ale v globále to zostane nezmenené."

Trénovať bude vicemajster celé leto, v auguste mu začnú kvalitné zápasy. "Nejaké už máme dohodnuté, približné termíny budú známe neskôr. Na začiatku augusta by sme mali ísť na turnaj do Švajčiarska, kde odohráme tri zápasy proti klubom z najvyššej súťaže, ale bude na ňom štartovať aj CSKA Moskva, takže možno nás čaká aj takáto previerka. Na začiatku septembra nás zasa čaká turnaj v Grazi, prvý zápas by sme mali hrať s Pelicans Lahti. Potom sa zúčastníme na turnaji Vyšehrad Cup, počas ktorého by sme mali odohrať dva zápasy s maďarskými mužstvami doma a vonku. Celkovo by sme mali hrať deväť zápasov, to je pre nás optimálne. Čakajú nás kvalitné previerky," uviedol pre TASR Kmeč.

Na prvom zraze sa ešte Kmečovi nehlásili hráči zo zámoria a ďalších sedem hráčov, trénoval však aj Marek Slovák, ktorý bude pôsobiť v novej sezóne v bieloruskom tíme Junosť Minsk. "Odchody sú jasné, ale už aj niektoré príchody. Je to v štádiu riešenia, pracujeme na tom," prezradil Kmeč, ktorý by chcel v tíme viac odchovancov. "Máme podpísaných nejakých zámorských hráčov, ale nie je vylúčené, že ešte nejakí prídu. Nechceme ísť však takou cestou, že budeme mať v tíme desať Kanaďanov, to určite nie. Miesto pre nejakého zámorského hráča máme maximálne jedno. Zámorská cesta sa nám osvedčila, ale nechceme to preháňať. Káder chceme čo najviac doplniť domácimi odchovancami."

V Nitre sa pripravujú na novú sezónu s čistými hlavami, aj keď občasná spomienka na neúspešné finále prebehne. "Zabudnuté to je v tom zmysle, že s tým už nič nenarobíme. Finále dopadlo ako dopadlo, človek ale ešte zablúdi spomienkami na to, aké to bolo. Ale už sa v tom nerýpeme, pred nami je nová sezóna," dodal pre TASR kormidelník Nitry.