Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Nitra vstúpila do semifinálovej série výhrou. Zvolen zdolala 4:1

Na snímke radosť hráčov Nitry po prvom góle v prvom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport Ligy HK Nitra - HKM Zvolen v utorok 29. marca 2016. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Za domácu Nitry sa dvakrát zapísal do listiny strelcov Pupák.

Nitra 29. marca (TASR) - Hokejisti HK Nitra vyhrali v utorňajšom prvom zápase semifinálovej série slovenskej Tipsport Ligy na domácom ľade nad Zvolenom 4:1 a ujali sa vedenia v sérii hranej na štyri víťazné súboje 1:0. Druhý zápas sa hrá opäť v Nitre v stredu.

V prvej tretine stretnutia druhého celku s tretím po základnej časti videli diváci v prvej tretine zaujímavý hokej, no iba jeden gól. Jeho autorom bol až v 16. minúte po Bajtekovej prihrávke Pupák, strelou do horného rohu Barošovej brány.

V úvode druhej tretiny domáci zvýšili vedenie na rozdiel dvoch gólov. Kanaďan Beca poslal puk spoza bránky pred Baroša, ktorého prekonal osamotený Ručkay. V 33. minúte Zvolen znížil, Puliš nešpekuloval a hneď po prechode do útočného pásma prestsrelil Valenta. Už o minútu predviedol domáci Pupák to isté, po prihrávke od Beneho vystrelil spoza obrancu a Barošovi puk prekĺzol za brankovú čiaru.

Na snímke zľava brankár Samuel Baroš, Janis Andersons (obaja Zvolen) a Radoslav Macík v prvom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport Ligy HK Nitra - HKM Zvolen v utorok 29. marca 2016.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


V 48. minúte prišiel štvrtý gól Nitry, keď sa peknou akciou prezentoval prvý domáci útok, Blackwater so Slovákom pripravili streleckú pozíciu Lalibertému a najproduktívnejší hráč Nitry poslal puk medzi Barošove betóny. Potom Nitra ustála sériu presiloviek hostí a pripísala si v sérii prvé dôležité víťazstvo.

HK Nitra - HKM Zvolen 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)


Góly: 16. Pupák (Bajtek), 22. Ručkay (Beca, Kutálek), 34. Pupák (Bene, König), 48. Laliberté (Blackwater, Slovák) - 33. Puliš (Semorád, Krejčí). Rozhodovali: Baluška, Lauff – Korba, Rovenský, vylúčení: 5:2, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, 3473 divákov.

/na zápasy: 1:0/

Zostavy:

Nitra: Valent – Milam, Ordzovenský, Podhradský, Mezei, Baker, Milo, König – Blackwater, Slovák, Laliberté – Kutálek, Beca, Ručkay – Stloukal, Štefanka, Macík – Bajtek, Bene, Pupák - Piačka
Zvolen: Baroš – Pokovič, Bagin, Andersons, Krejčí, Juraško, Habšuda, Hataš, F. Fekiač – Puliš, Brabenec, Semorád – J. Jurík, L. Jurík, Obdržálek – Klhůfek, Mráz, Brendl - Škvaridlo, V. Fekiač, Ďaloga

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, vynútili sme si tlak, mali sme šance, no v druhej tretine sme začali zbytočne hrať vabank. Začali sme trochu prepadávať z čoho mal Zvolen šance, no v tretej tretine sme to zlepšili, začali sme hrať opatrnejšie, dobre sme si poradili s oslabeniami a zaslúžene sme vyhrali."



Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Nám dnes zápas vôbec nevyšiel, vedeli sme, že Nitra bude mať tlak na začiatku a to aj prišlo. My sme robili veľa chýb v obrannom pásme a mužstvu, ako je Nitra, nesmieme dať toľko príležitostí. Rýchlo musíme zabudnúť na tento zápas, musíme sa spamätať a zajtra podať iný výkon ako dnes."
.

Na snímke brankár Nitry Michal Valent v prvom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport Ligy HK Nitra - HKM Zvolen v utorok 29. marca 2016.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Na snímke úvodný gól Nitry, Marek Slovák z Nitry (vľavo) a brankár Zvolena Samuel Baroš v prvom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport Ligy HK Nitra - HKM Zvolen v utorok 29. marca 2016.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Na snímke radosť hráčov Zvolena po prvom góle v prvom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport Ligy HK Nitra - HKM Zvolen v utorok 29. marca 2016.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Na snímke tretí gól Nitry, v bránke Zvolena prekonaný Samuel Baroš v prvom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport Ligy HK Nitra - HKM Zvolen v utorok 29. marca 2016.
Foto: TASR/Henrich Mišovič