Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Na trénerskú stoličku hokejovej Dukly Trenčín zasadol známy český kouč

Na snímke tréner Josef Turek. Foto: TASR - Branislav Račko

Dukla Trenčín nazbierala v doterajších 17 kolách základnej časti Tipsport Ligy 2016/17 dokopy 24 bodov, priebežne jej patrí v tabuľke piata priečka.

Trenčín 26. októbra (TASR) - Novým trénerom hokejistov Dukly Trenčín sa stal Josef Turek, ktorý iba pred šiestimi dňami predčasne skončil na striedačke Zvolena. Vo funkcii vystriedal Miloša Holaňa. Ten v utorok z osobných dôvodov rezignoval na svoj post spolu s asistentom Róbertom Petrovickým.

"Potrebovali sme nájsť trénera čo najskôr, aby absolvoval s tímom už aj posledné dva zápasy pred prestávkou. Aby si mohol mužstvo počas nej pripraviť podľa predstáv. Dohodli sme sa do konca sezóny s Josefom Turekom, ktorého poznám zo spoločného pôsobenia v Dubnici, máme k sebe teda ľudsky blízko, takisto poznáme dobre jeho prácu, ktorú odviedol v posledných sezónach vo Zvolene," uviedol generálny manažér Dukly Ján Kobezda pre oficiálny klubový web.

Štyridsaťštyriročný Turek pôsobil od ročníka 2014/15 vo Zvolene. V prvej sezóne obsadil s tímom v dlhodobej časti štvrté miesto, v play off potom jeho tím vypadol s Popradom 3:4 na zápasy. V druhom roku svojho zvolenského pôsobenia skončili jeho zverenci na treťom mieste po základnej časti a v semifinále vyraďovačky vypadli s neskorším majstrom z Nitry tesne 3:4 na zápasy. Po neúspešných výsledkoch na začiatku prebiehajúcej sezóny Turek vo Zvolene predčasne skončil.

V minulosti sa Turek dostal s Třincom do semifinále play off českej extraligy a úspechy si pripísal aj v juniorských kategóriách. Dva roky trénoval české reprezentačné výbery do 16 a do 17 rokov. Pôsobil aj v Zlíne, Skalici, či Chomutove.

Dukla Trenčín nazbierala v doterajších 17 kolách základnej časti Tipsport Ligy 2016/17 dokopy 24 bodov, priebežne jej patrí v tabuľke piata priečka. V uplynulých piatich zápasoch však vyhrali Trenčania iba raz, aj to iba nad HK Orange 20. Naposledy Dukla prehrala 2:5 v Poprade.