Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pénzeš si vydýchol, záchranu oslávi nealkoholickým pivom

Július Pénzeš, archívna snímka. Foto: TASR-

Pred začiatkom baráže chcela Dukla rozhodnúť o účasti v najvyššej súťaži čo najskôr. To sa jej nedarilo podľa predstáv, ale rozhodujúcom zápase to bolo presne naopak.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Ihneď po skončení rozhodujúceho zápasu baráže sa hokejisti Dukly Trenčín spolu s realizačným tímom zhodli na jednej veci. Čo najrýchlejšie zabudnúť na sezónu, ktorá bola jedna z najťažších, akou si klub v jeho histórii prešiel.

Pred začiatkom baráže chcela Dukla rozhodnúť o účasti v najvyššej súťaži čo najskôr. To sa jej nedarilo podľa predstáv, ale rozhodujúcom zápase to bolo presne naopak. O všetkom bolo jasno už po úvodnej dvadsaťminútovke. "My sme vedeli, že máme silu na to, aby sme zápas zvládli. Hrali sme jednoducho, stavali sme na tom, že ak na Detvu vyletíme, tak budú robiť chyby. Našou povinnosťou bolo zachrániť Duklu a to sa nám podarilo," skonšatoval po stretnutí obranca Tomáš Starosta.

"Bolo to veľmi ťažké, najmä po psychickej stránke. Ja som vedel, že máme lepšie mužstvo, ale viete ako to je, mohlo sa hocičo stať. Aj teraz si po prvom striedaní zlomil ruku Cebák, čo je obranca, ktorý to celé držal. Ale zvládli sme prvú tretinu naozaj dobre, plnili sme pokyny. Detva stále kúsala, ale veril som, že to zvládneme," dodal tréner Július Pénzeš, ktorý podľa vlastných slov prežil najťažšiu sezónu v pozícii trénera. "Keď sme prišli do mužstva s Jankom Kobezdom, začali sme sériou výhier, ale prišiel zápas v Nových Zámkoch, kde sa nám zranil Bulík. Potom sa zranili Cebák s Bezúchom a vtedy začali naše problémy, ktoré vyvrcholili jeho úmrtím. To boli pre nás veľmi ťažké chvíle a chlapci to veľmi zle znášali. To sa ťažko vysvetľuje, čo sa v mužstve vtedy dialo. To si musíte prežiť."

V baráži si v prvom zápase Dukla vybojovala víťazstvo nad Skalicou, ale prišla prehra s Liptovským Mikulášom a následne aj v Detve. "Po tom zápase v Detve mi bolo najťažšie. Tam sme ešte hrali bez hráčov, ktorí boli zranení. Ale po tomto zápase sme si sadli a povedali sme si, že musia hrať všetci bez rozdielu či sú, alebo nie sú zranení. Prišli a pomohli nám. Ale priznávam, že po tomto stretnutí mi nebolo všetko jedno," priznal kormidelník Dukly.

Napokon sa však jeho hráči mohli tešiť zo záchrany v Tipsport Lige, bujaré oslavy ale tréner Dukly odmietol. "Oslávim to nejakým nealko pivkom, pretože som šofér. Ale určite si posedíme a porozprávame sa. Treba sa poučiť z toho celého, pretože padnúť na dno je ľahké, ale štverať sa nahor je nesmierne ťažké," dodal Pénzeš.