Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Poprad odohrá prípravu v dresoch s logom 70.ročníka Tatranského pohára

Na snímke zľava tréner HK Poprad Marcel Ozimák, ambasádor HK Poprad Peter Bondra, primátor mesta Poprad Jozef Švagerko, primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný, predseda Výkonného výboru HK Spišská Nová Ves Klaudius Zekucia a tréner Hk Spišská Nová Ves Jozef Škrak počas tlačovej konferencie k podpisu dohody o spolupráci medzi klubmi v Poprade 26. júla 2017. Foto: TASR/Simona Ivančáková

Dresy sú okrem tradičnej bielej a modrej farby, ktorá je spojená s klubovými farbami, doplnené aj o zlatú.

Poprad 26. júla (TASR) – Šesť účastníkov z piatich krajín sa predstaví na jubilejnom 70. ročníku prestížneho hokejového turnaja o Tatranský pohár v Poprade. Domáci klub HK Poprad bude hrať v dresoch, ktorých nosným prvkom je logo pripomínajúce 70. ročník najstaršieho turnaja v ľadovom hokeji na Slovensku a zároveň druhého najstaršieho turnaja v Európe.

V týchto dresoch odohrajú "kamzíci" aj prípravné zápasy, vrátane Vyšehrad Cup-u. Informoval o tom počas stredajšej tlačovej konferencie v Poprade prezident tamojšieho tipsportligistu Ľudovít Jurinyi. "Jubilejnému 70. ročníku by sa patrilo dať nejakú noblesu a špeciálny význam. Preto sme sa dohodli na špeciálnej kolekcii. Symbolicky by sme v nich chceli odohrať kompletnú prípravu," poznamenal Jurinyi.

Dresy sú okrem tradičnej bielej a modrej farby, ktorá je spojená s klubovými farbami, doplnené aj o zlatú. "Už vlani sme mali zakomponovanú zlatú farbu v dresoch počas Tatranského pohára. Zlatá farba evokuje výnimočnosť," vysvetlil prezident HK Poprad. Dresy pôjdu po prípravnej časti na konci augusta do dražby. Podľa Jurinyiho ešte presne nevedia, kde výťažok z predaja dresov darujú.

Počas konania Tatranského pohára, ktorý sa pod Tatrami odohrá od 17. do 20. augusta, sa uskutoční aj odborná konferencia venovaná histórii a významu tohto turnaja. Podujatie sa uskutoční v sobotu 19. augusta v konferenčnej miestnosti Národného tréningového centra Slovenského futbalového zväzu (NTC SFZ).

Na Tatranskom pohári sa okrem domáceho tímu HK Poprad predstavia aj HC Košice, francúzske družstvo Les Aigles de Nice, maďarský klub Dunaújváros, bieloruský Junosť Minsk a nemecký druholigový klub EHC Bayreuth Tigers.