Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenský hokejový obranca Lukáš Kozák posilnil Poprad

Na snímke v strede Lukáš Kozák ešte v drečse Slovana Bratislava. Foto: TASR/Michal Svítok

Dvadsaťšesťročný obranca pôsobil v minulej sezóne v Slovane Bratislava, Dukle Trenčín i v Žiline.

Poprad 27. augusta (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Lukáš Kozák sa stal novou posilou HK Poprad. Informoval o tom klubový web. Dvadsaťšesťročný obranca pôsobil v minulej sezóne v Slovane Bratislava, Dukle Trenčín i v Žiline.

O odchovanca martinského hokeja sa zaujímalo viacero klubov. „Pre Poprad som sa rozhodol v posledných dňoch z dôvodu, že rokovania medzi mnou a klubom sa niesli vo veľmi profesionálnom a serióznom duchu. Nesprevádzali ich žiadne naťahovania a všetko prebehlo expresne rýchlo. Ja som sa bavil s pánom Jurinyim ešte tesne po konci minulej sezóny, keď som mal ponuky z viacerých klubov. Čakal som však na ponuku zo zahraničia, ktorá však neprišla v takej podobe, aby som kvôli nej mal vycestovať mimo Slovenska. Už po pár hodinách v Poprade musím povedať, že je to tu všetko na profesionálnej úrovni. Či sa bavíme o hráčoch či tréningových možnostiach, alebo o zákulisí a atmosfére vo vedení klubu. Preto sa nebojím mať tie najvyššie ciele,“ povedal Kozák pre oficiálnu webovú stránku "kamzíkov".

Z kvalitnej posily sa teší aj riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi. „O Lukáša sme mali záujem okamžite po konci minulej sezóny, odkedy sme boli v kontakte. Som veľmi rád, že bude hrať v nasledujúcom období v drese s kamzíkom na hrudi. Je to typ obrancu, ktorý nám určite pomôže, nepodcení žiaden súboj a svojou tvrdosťou je nepríjemný pre každého súpera.“