Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Zvolen zvíťazil na ľade Nitry. Semifinálovú sériu vyrovnal na 1:1

Na snímke radosť hráčov Zvolena po prvom góle v prvom zápase semifinále play off hokejovej Tipsport Ligy HK Nitra - HKM Zvolen v utorok 29. marca 2016. Foto: TASR/Henrich Mišovič

O víťazstve ´rytierov´ v mimoriadne vyrovnanom stretnutí rozhodol v 66. minúte obranca Daniel Krejčí.

Nitra 30. marca (TASR) - Hokejisti HKM Zvolen triumfovali v druhom semifinále tipsportligovej Slovnaft play off na ľade HK Nitra 3:2 po predĺžení a vyrovnali stav série na 1:1. O víťazstve "rytierov" v mimoriadne vyrovnanom stretnutí rozhodol v 66. minúte obranca Daniel Krejčí.

Tretí a štvrtý zápas sú na programe v sobotu a nedeľu vo Zvolene.

Oba celky hrali v prvej tretine dôsledne v obrane, z ktorej rýchlo prechádzali do ofenzívy. V nej sa viac darilo domácim hráčom, ktorí si vypracovali niekoľko sľubných príležitostí, no výborní brankári do prvej sirény puk za svoj chrbát nepustili.

Prví sa vedenia v 23. minúte ujali hostia, keď v prečíslení na dvakrát prekonal Valenta krídelník tretieho útoku Brendl. Nitranom stačili necelé dve minúty na vyrovnanie, keď už po jedenástich sekundách využili presilovú hru. Kanadský obranca Milam napriahol od modrej a puk tečoval za Barošov chrbát ďalší Kanaďan Laliberté. Ďalší gól prišiel v 32. minúte a opäť šli do vedenia hostia. Pred nitrianskou bránou sa najlepšie zorientoval kanonier Puliš a prekonal Valenta. Domáci však znovu rýchlo vyrovnali, tentoraz na to potrebovali iba 66 sekúnd. Po Königovej tvrdej strele od modrej čiary a Kutálkovom teči skončil puk za chrbtom brankára hostí. V 38. minúte poslal puk do zvolenskej brány Kutálek, no rozhodca Jonák po konzultácii s videorozhodcom gól neuznal. Podľa verdiktu arbitrov ho nitriansky útočník dosiahol vysokou hokejkou.

V tretej časti stretnutia videli diváci boj o každý kúsok ľadu s množstvom tvrdých zákrokov, no ani jeden gól, a tak nasledovalo predĺženie. V ňom o výhre Zvolena rozhodol v 66. minúte Krejčí.

2. semifinále play off

HK Nitra - HKM Zvolen 2:3 pp (0:0, 2:2, 0:0 - 0:1)


Góly: 25. Laliberté (Milam, Slovák), 33. Kutálek (Pupák, König) - 23. Brendl (Habšuda), 32. Puliš (Semorád), 66. Krejčí. Rozhodovali: Jonák, Müllner - Šefčík, J. Tvrdoň, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3209 divákov

/na zápasy 1:1/

zostavy:

Nitra: Valent – Milam, Ordzovenský, Podhradský, Mezei, Baker, Milo, König – Blackwater, Slovák, Laliberté – Kutálek, Beca, Ručkay – Stloukal, Štefanka, Macík – Bajtek, Bene, Pupák - Piačka

Zvolen: Baroš – Pokovič, Bagin, Andersons, Krejčí, Juraško, Habšuda, Hataš, F. Fekiač – Puliš, Brabenec, Semorád – J. Jurík, L. Jurík, Obdržálek – Klhůfek, Mráz, Brendl - Škvaridlo, V. Fekiač, Ďaloga

Hlasy po zápase:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Nás mrzí, že sme neuhrali druhé víťazstvo. Hokej bol vyrovnaný, ofenzívny. Rozhodli nepremenné nájazdy, kde Slovák i Laliberté mali vyložené šance a tiež sme mali lepšie zahrať presilovku v predĺžení. Myslím si, že všetky zápasy budú takéto vyrovnané. Ťažko sa už môžeme so Zvolenom niečím prekvapiť, hráči sa detailne poznajú, takže to bude hlavne o vôli."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "My sme podali lepší výkon ako v utorok, aj keď na začiatku sme opäť ťahali za kratší koniec. V polovici druhej tretiny sme začali hrať hru, ktorú chceme a v závere sme mali množstvo šancí na rozhodnutie. Rozhodujúci moment prišiel v predĺžení, kde sme ubránili presilovku a vzápätí sme dali gól. Bol to nádherný zápas z obidvoch strán, obaja brankári podali nadštandardný výkon a podržali svoje tímy."