Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

V play out tímy Tipsport Ligy proti mužstvám skúsených trénerov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Do boja o zotrvanie v Tipsport Lige spadli tímy Liptovského Mikuláša a Trenčína, ktoré budú čeliť úspešným prvoligistom Skalici a Detve. Na programe je 12 kôl.

Bratislava 16. marca (TASR) - Zápasy play out o účasť v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži rozhodnú o tom, ktoré dva tímy budú hrať medzi elitou v nasledujúcej sezóne. Do boja o zotrvanie v Tipsport Lige spadli tímy Liptovského Mikuláša a Trenčína, ktoré budú čeliť úspešným prvoligistom Skalici a Detve. Na programe je 12 kôl.

Súboje o záchranu budú novou skúsenosťou pre tradičný klub z Trenčína. "Vojaci" nevedeli od úvodu sezóny nájsť ideálnu hernú pohodu. Prišlo aj k výmene trénera, na pohode rozhodne nepridalo ani úmrtie manažéra a trénera Jána Kobezdu. Trenčania v úplnom závere prestupového obdobia oživili nádej na účasť v play off mohutným posilnením kádra, no ani príchod zvučných mien neodvrátil účasť v play out. Trenčania pritom boli od play off veľmi blízko. V poslednom zápase základnej časti potrebovali zdolať Nové Zámky v riadnom hracom čase a do boja o záchranu by tak poslali svojho súpera. Najdôležitejší zápas Dukly v doterajšom priebehu sezóny sa však v riadnom hracom čase skončil remízou 1:1 a z následného gólu v predĺžení sa "vojaci" ani príliš netešili.

Na rozdiel od Trenčína bola situácia Liptovského Mikulášu jasná už dávnejšie. Liptáci predvádzali po návrate do najvyššej súťaže sympatický hokej a najmä v úvode sezóny ťažili z hokejového entuziazmu, ktorý v Liptove zavládol. Postupne však body pribúdali čoraz pomalšie a ani zmeny v kádri hrozbu play out neodvrátili. Liptáci, na rozdiel od Dukly, počas sezóny nesiahli k výmene trénera a pod trénerom Róbertom Spišákom sa pokúsia obhájiť tipsportligovú príslušnosť. Na Liptove veria, že im v súbojoch s nabudenými prvoligistami pomôžu skúsenosti hráčov ako Uram, Cibák, Nádašdi či Križan.

Účasť Skalice a Detvy vo finále 1. ligy bola prekvapením. Po základnej časti sa zdalo, že o Tipsport Ligu budú bojovať ambiciózne kluby z Prešova a Michaloviec, ale oba východniarske celky v play off 1. ligy pohoreli. Situáciu využili Detva i Skalica, ktoré vyzvú extraligistov. Skaličania by sa v prípade úspechu vrátili do najvyššej súťaže, pre Detvu by to bola prvá účasť medzi elitou. Oba prvoligové tímy majú na svojich striedačkách skúsených trénerov, ktorí si dobré meno spravili v najvyššej slovenskej súťaži. Skaličanov vedie Peter Oremus a Detvu Miroslav Chudý, ktorý pod Poľanu prišiel po ukončení spolupráce v Nových Zámkoch.

Program play out:

1. kolo – 17.3.2017
Trenčín – Skalica
Liptovský Mikuláš – Detva

2. kolo – 19.3.2017
Skalica – Detva
Trenčín – Liptovský Mikuláš

3. kolo – 21.3.2017
Liptovský Mikuláš – Skalica
Detva – Trenčín

4. kolo – 24.3.2017
Skalica – Trenčín
Detva – Liptovský Mikuláš

5. kolo – 26.3.2017
Detva – Skalica
Liptovský Mikuláš – Trenčín

6. kolo – 28.3.2017
Skalica – Liptovský Mikuláš
Trenčín – Detva

7. kolo – 31.3.2017
Trenčín – Skalica
Liptovský Mikuláš – Detva

8. kolo – 2.4.2017
Skalica – Detva
Trenčín – Liptovský Mikuláš

9. kolo – 4.4.2017
Liptovský Mikuláš – Skalica
Detva – Trenčín

10. kolo – 7.4.2017
Skalica – Trenčín
Detva – Liptovský Mikuláš

11. kolo – 9.4.2017
Detva – Skalica
Liptovský Mikuláš – Trenčín

12. kolo – 11.4.2017
Skalica – Liptovský Mikuláš
Trenčín – Detva