Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Vůjtek sa zoznamoval s hráčmi z NHL. S viacerými sa videl prvýkrát

Na snímke tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek Foto: TASR/Martin Baumann

Nový tréner českej hokejovej reprezentácie pozval aj Patrika Eliáša, u ktorého všetko nasvedčovalo tomu, že jeho reprezentačná kariéra sa už skončila.

Praha 3. augusta (TASR) - Nový tréner českej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek zorganizoval v Prahe stretnutie s hráčmi z NHL. S viacerými hráčmi sa videl prvýkrát.

"Priznám sa, že veľa z nich osobne vôbec nepoznám. Chcel som sa s nimi stretnúť, kým odletia späť do Ameriky," povedal pre idnes.cz bývalý kormidelník slovenských hokejistov. Na schôdzku v Prahe na Pankráci prišlo šestnásť hokejistov všetkých vekových kategórií. Z mladších nechýbali napríklad Andrej Nestrašil, Dmitrij Jaškin, alebo David Pastrňák, Vůjtek však pozval aj Patrika Eliáša, u ktorého všetko nasvedčovalo tomu, že jeho reprezentačná kariéra sa už skončila.

Predchádzajúci tréner Vladimír Růžička totiž 39-ročného veterána nenominoval na domáce majstrovstvá sveta, hoci bol voľný. "Každá sezóna je iná. Teraz neviem, v akej forme bude hrať po Novom roku, keby som s ním nepočítal, tak by som ho sem nepozval. Jarda Jágr končí tri roky a vždy príde a zahrá. U starších hráčov nikdy neviete, ako im vyjde sezóna. Patrik môže chytiť formu a potom by bola škoda ho nezobrať," povedal Vůjtek na margo Eliáša. Hráči spoločne s asistentmi Jaroslavom Špačekom, Jiřím Kalousom, Josefom Jandačom i reprezentačným manažérom Slavomírom Lenerom strávili tri a pol hodiny na obede. "Je to niečo nové, normálne sa hráči na informatívne schôdzky nezvolávali. Bolo to dobré. Nielen že sme spoznali trénerov, ale aj my sme sa medzi sebou po dlhšej dobe stretli a porozprávali,“ povedal obranca Michal Rozsíval.