Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Výkonný výbor SZĽH dal zelenú rokovaniu s Miroslavom Šatanom

Na snímke bývalý hokejový reprezentant Miroslav Šatan. Foto: TASR/Martin Baumann

O služby Miroslava Šatana je záujem na pozícii generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie.

Bratislava 25. mája (TASR) – Členovia Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) vo štvrtok jednohlasne vyslovili dôveru prezidentovi Martinovi Kohútovi a generálnemu sekretárovi Miroslavovi Valíčkovi pri rokovaní s Miroslavom Šatanom o podmienkach, za ktorých by vykonával funkciu generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie.

"Som rád, že na výkonnom výbore odznela jednoznačná dôvera v Šatana. Členovia zároveň vyhlásili, že v prípade, že by Šatan súhlasil, sú pripravení za neho aj za ním navrhnutý tím jednomyseľne zahlasovať," povedal po skončení zasadnutia generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček pre oficiálnu zväzovú stránku.

Na 12. zasadnutí VV SZĽH predložili členovia organizačného výboru MS hráčov do 18 rokov v Poprade a Spišskej Novej Vsi hodnotiacu správu šampionátu. Výkonný výbor zhodnotil turnaj mimoriadne pozitívne. "Pozitívne ohlasy sme mali aj z Medzinárodnej hokejovej federácie, od jednotlivých zúčastnených tímov aj od skautov. Navyše sme sa umiestnili v top 5 návštevnosti šampionátov tejto vekovej kategórie," uviedol Valíček.

VV SZĽH sa zaoberal aj hodnotením Tipsport Ligy, 1. ligy i 2. ligy v sezóne 2016/2017, prijal návrhy na nadchádzajúcu sezónu a rokoval o účasti reprezentácie SR "20" v najvyššej súťaži. "Zmluvu s Tipsport Ligou máme ešte na jeden rok. Otázkou účasti či neúčasti našej dvadsiatky v nej sa tak budeme ešte zaoberať," vyhlásil Valíček. "Dohodli sme sa, že tímy z 1. ligy budú môcť mať vo svojom kádri maximálne troch zahraničných hráčov a minimálne sedem slovenských hráčov do 23 rokov. Chceme týmto podporiť a rozvíjať hráčsku základňu u nás."

Výkonný výbor SZĽH ako najvyšší výkonný orgán SZĽH sa podľa pôvodného programu mal zaoberať aj hodnotením reprezentácie na MS 2017 v Kolíne nad Rýnom a Paríži. Z rodinných dôvodov sa však nemohol na zasadnutí zúčastniť generálny manažér Róbert Švehla, preto členovia výkonného výboru odsúhlasili termín mimoriadneho zasadnutia. To sa uskutoční vo štvrtok 15. júna.