Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Hokej môže v týchto dňoch zlepšiť aj vzťahy na pracovisku

Ilustračné foto. Na snímke radosť hráčov Slovenska po víťazstve nad Slovinskom 3:1 v zápase základnej B-skupiny Slovensko - Slovinsko na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 5. mája 2015 v Ostrave. Foto: TASR - Michal Svítok

Poukázala aj na to, že spoločné témy i spoločné prežívanie prispievajú vo všeobecnosti k zjednoteniu, súdržnosti kolektívu.

Bratislava 6. mája (TASR) – Ak je šéf počas hokejových majstrovstiev sveta tolerantný voči fanúšikovskej vášni svojich podriadených, môže to prispieť k lepšej atmosfére, vzájomnej komunikácii a napokon aj k pracovným výkonom. Upozornila na to psychologička Denisa Maderová.

Pripomenula, že hokej je pre Slovákov i Slovenky veľký fenomén a tak je prirodzené, že počas hokejového šampionátu bude priebeh turnaja a najmä výsledky a hra slovenského tímu jednou z ústredných tém spoločných debát medzi zamestnancami. "V prípade, že človek vo vedúcej pozícii má pre toto pochopenie, prípadne sa vie do debát aj zapojiť, môže to uvoľniť atmosféru v pracovnom kolektíve a urobiť ju menej formálnou, menej zviazanou strohou pracovnou disciplínou," povedala psychologička.

Poukázala aj na to, že spoločné témy i spoločné prežívanie prispievajú vo všeobecnosti k zjednoteniu, súdržnosti kolektívu. "Vie to uvoľniť zo stresu, napätia, zlepšuje to aj vzájomné vzťahy," dodala. Prihovára sa preto aj za spoločné sledovanie hokejových zápasov. "Môže to byť určitou formou psychohygieny a slúžiť napríklad aj ako teambuilding," vysvetlila.

Zo situácie môže napokon profitovať aj samotný vedúci. "Pokiaľ v rámci možností prejaví v tomto prípade tolerantnosť a ústretovosť, pre ľudí nebude iba šéfom, ktorý svojich podriadených vníma len prostredníctvom výkonov, splnených či nesplnených úloh," skonštatovala Maderová. Podriadení budú mať zasa väčšiu motiváciu rešpektovať šéfove nároky v práci.

Všetko o aktuálne prebiehajúcich majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji sa dozviete TU