Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Žilina porazila Martin 1:0

Na archívnej snímke gólová radosť hráčov Žiliny Foto: TASR/Erika Ďurčová

Zápas sa hral vo výbornej atmosfére, návšteva sezóny v Žiline videla hokej plný súbojov, ale šancí sa veľa nerodilo.

Žilina 15. januára (TASR) - Šesťbodové derby susedov na mape i v tabuľke začali lepšie vlci, ktorí využili hneď úvodnú presilovku duelu. Po 108 sekundách vypálil od modrej Zaťko, puk tečoval ešte Richard Huna a Dzubina inkasoval. Hostia sa snažili hru vyrovnať a čiastočne im k tomu pomohla v polovici tretiny presilovka, no úspešní v nej neboli. Zápas sa hral vo výbornej atmosfére, návšteva sezóny v Žiline videla hokej plný súbojov, ale šancí sa veľa nerodilo. A ak sa aj niektorému z tímov podarilo zakončiť, všetko vyriešili spoľahliví gólmani.

Druhú časť hry začali o niečo lepšie Martinčania a aj zásluhou dvoch presiloviek viackrát znepríjemnili život Tomekovi, ktorý si však držal vysoký štandard a čisté konto. Žilinský gólman zákrokmi privádzal hostí do zúfalstva, v 32. min. ho neprekonal Tabaček, o minútu ukázal semafor gólovej strele Rzavského. Martin v závere tretiny pritlačil, v ďalšej presilovke však stále nedokázal prekonať Tomeka.

Hostia nepoľavili v snahe o vyrovnanie ani v tretej tretine a neustále zamestnávali Tomeka, ktorý sa však v elektrizujúcej atmosfére na štadióne prekonával a vynikajúcimi zákrokmi držal svoj tím v najtesnejšom vedení. V 52. min. si na ňom vylámal zuby Kabáč aj Róbert Varga. Domáci sa snažili o protiútoky do otvorenej obrany, ale aj Dzubina chytal spoľahlivo. V 58. min. sa zaskvel pri šanciach Drábeka, Ježeka a Valáška. Hralo sa hore – dolu, hostia hrali vabank a 17 sekúnd pred koncom aj powerplay, ale vlci si druhé jednogólové víťazstvo nad rivalom v sezóne a štvrté čisté konto pre Tomáša Tomeka ubránili.

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Parádna kulisa, derby ako má byť. Z víťazstva a troch dôležitých bodov mám radosť. Opäť sme vyhrali s Martinom jediným gólom, ale musím povedať, že ťarcha zodpovednosti a veľká kulisa urobili svoje a nohy hráčom nešli tak, ako som si predstavoval. Chlapcov chválim za bojovnosť, statočnosť, srdiečko a brankára Tomeka za vynikajúci výkon."

Ivan Dornič, tréner Martina: "Dnes bola veľmi dobrá kulisa, perfektná atmosféra, pre hráčov bolo radosťou v nej hrať. Bohužiaľ, šťastie sa od nás odklonilo, dve tretiny sme boli lepším mužstvom, ale bez streleného gólu sa nedá vyhrať. V závere sme si vytvorili veľký tlak, ale ani z vyložených šancí sa nám nepodarilo skórovať ani do prázdnej brány. Gratulujem súperovi k výhre."

MsHK DOXXbet Žilina – MHC Martin 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól:
2. Richard Huna (Zaťko, D. Brejčák). Rozhodovali: Baluška, Lokšík – Kacej, Výleta, vylúčení: 4:1, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4 697 divákov