Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Po prvom kole hlasovania o Zlatú hokejku v Česku je na čele Jágr

Jaromír Jágr Foto: TASR/AP

Uzávierka druhého kola hlasovania v prestížnej ankete bude po majstrovstvách sveta v Rusku 25. mája, tretia a zároveň finálna fáza, do ktorej vstúpi najlepšia desiatka, sa skončí 13. júna.

Praha 9. marca (TASR) - Po prvom kole ankety o Zlatú hokejku v Česku je na čele poradia veterán Jaromír Jágr so ziskom 597 bodov. Druhá priečka priebežne patrí brankárovi Detroitu Petr Mrázek, tretí je s väčším odstupom David Krejčí z Bostonu. Dosiaľ sa do ankety zapojilo 65 hlasujúcich.

Jágr dosiahol v prebiehajúcej sezóne viacero historických míľnikov, pričom nedávno sa osamostatnil na tretej priečke v štatistike kanadského bodovania NHL. Aj preto patrí k najväčším favoritom na zisk prestížneho ocenenia, ktoré Český zväz ľadového hokeja (ČSLH) udeľuje od roku 1968. Víťaz uplynulej edície Jakub Voráček je priebežne štvrtý. Informoval portál idnes.cz.

Uzávierka druhého kola hlasovania v prestížnej ankete bude po majstrovstvách sveta v Rusku 25. mája, tretia a zároveň finálna fáza, do ktorej vstúpi najlepšia desiatka, sa skončí 13. júna. Celkového víťaza ankety vyhlásia na slávnostnom galavečere v sobotu 25. júna v Karlových Varoch. Hlasovať môžu zástupcovia ČSLH, tréneri reprezentácií, mládežníckych kategórií, klubov najvyššej súťaže ako aj vybraní novinári, ktorí sa venujú ľadovému hokeju.