Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejisti Košíc porazili Trenčín

Na snímke uprostred hráč HC Košice Peter Boltun, vpravo brankár HK Dukla Trenčín Ján Chábera, vľavo Denis Hudec a v popredí Denis Rehák (obaja hráči HK Dukla Trenčín) v zápase 35. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - HK Dukla Trenčín v Košiciach 3. januára 2016. Foto: TASR/Milan Kapusta

Tridsiate piate kolo Tipsport Ligy sa niesol v znamení výhry Košíc, Martina, Nitry, Bystrice a Popradu.

Košice 3. januára (TASR) - Obe mužstvá začali zápas opatrne a v prvých minútach bolo k videniu len minimum streleckých príležitostí. Hostia sa od úvodných minút prezentovali pozornou defenzívou a hrozili nebezpečnými protiútokmi. V 4. minúte Trenčanom vyšla efektná kombinácia, keď po prihrávkach Petrovického a Reháka zblízka zakončil Melichárek - 0:1. Hostia mohli krátko na to pridať aj druhý gól, Gašparovič však zblízka trafil len brankára Halásza. Košičania sa dlho nevedeli dostať do výhodných streleckých pozícií a v 9. minúte inkasovali druhýkrát. Na konci ďalšej rýchlej akcie Dukly bol opäť nekrytý Melichárek, ktorý zvýšil náskok Dukly. Gólovú i hernú prevahu hostí v prvej tretine mohol podčiarknuť Šišovský, ale svoj únik v 10. minúte nezakončil gólom. Do konca úvodnej časti sa hralo prevažne pred trenčianskym brankárom Cháberom, no pozorne brániaci hostia súperovi veľa nedovolili.



Druhá tretina sa začala pokračujúcou presilovkou Košičanov. Vylúčenie Dlouhého potrestal Chovan, ktorý zblízka prekonal dezorientovaného Cháberu - 1:2. Domáci pokračovali v snahe o vyrovnanie, v ofenzíve boli aktívni a brankár Trenčína Chábera sa musel mať neustále na pozore. Trenčania sa k tlaku dostali až v presilovke v 34. minúte, no brankár Halász si s viacerými pokusmi "vojakov" poradil. Na opačnej strane mohol v 18. minúte vyrovnať Bartoš, ale Chábera zmaril jeho šancu.

V tretej časti bola na domácich viditeľná snaha o vyrovnanie. Trenčania však dlho držali tesný náskok a hostí veľakrát podržal aj brankár Chábera. V 54. minúte ho však strelou spomedzi kruhov prekvapil kapitán domácich Bartánus a vyrovnal na 2:2. Do konca riadneho hracieho času sa už skóre nezmenilo. Víťaz však nebol známy ani po päťminútovom predĺžení a tak nasledovali samostatné nájazdy. V nich sa presadil iba domáci útočník Jiří Bicek a dva body tak získali Košice.

Rostislav Čada, tréner HC Košice: "V prvej tretine sme hrali veľmi pasívne, bez pohybu. Nevyhrávali sme osobné súboje a umožnili sme súperovi ísť do viacerých prečíslení. Zaplatili sme za to dvomi gólmi. Od druhej tretiny sme výrazne zlepšili pohyb, hrali sme iniciatívnejšie. Vytvorili sme si šance a dokázali sme aj vyrovnať."

Ján Kobezda, tréner HK Dukla Trenčín: "Aj hráčom som po zápase povedal, že som spokojný s ich výkonom. Rovnako tak aj so stúpajúcou tendenciou našich výkonov. Začína to mať hlavu aj pätu. Prišli sme sem v oklieštenej zostave, no predviedli sme bojovný výkon. Pred zápasom by sme jeden bod asi brali, ale po tom, čo sme viedli 2:0, sme mohli mať aj viac. Som rád, že sa nám doplní káder a verím, že v dobrých výkonoch budeme pokračovať."



HC Košice - HK Dukla Trenčín 3:2 pp a sn (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0, 1:0)
Góly:
22. Chovan (Hrnka), 54. Bartánus (Bicek, Šedivý), rozh. nájazd: Bicek - 4. Melichárek (Rehák, Petrovický), 9. Melichárek (Petrovický, Hudec). Rozhodovali: Konc, Orolín - Gajan, Smrek, vylúčení: 2:5 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 4552 divákov.


Zvolen si podmanil Martin


Martin 3. januára (TASR) - Stretnutie začali obe mužstvá vo svižnom tempe. V 4. minúte sa dostal Matejka sám pred Baroša, ale zvolenského gólmana neprekonal. Domáci z úvodného tlaku vyťažili vedúci gól, keď v 7. minúte Pokrivčák tečoval strelu Dlouhého. V ďalších minútach prevzali iniciatívu favorizovaní hostia a v 13. mohlo zaplesať srdce hokejového fajnšmekra, keď po nádhernej akcii prvého zvolenského útoku strelou do prázdnej bránky vyrovnal Brabenec.

V úvode druhej tretiny stálo pri gólmanovi Zvolena šťastie, keď pokus Tibora Vargu zachytil tesne pred bránkovou čiarou. Domáci mali potom výhodu presilovky, ale gól mohli streliť hostia. Unikajúceho Mráza fauloval Bačík, rozhodca nariadil trestné strieľanie, ale zvolenského útočníka vychytal Dzubina. V 25. minúte Rzavský zblízka trafil len do Baroša. Vzápätí na druhej strane Juríkov teč skončil vedľa martinskej bránky. V 35. minúte domáci trestuhodne pustili Demitersa až pred Dzubinu a zvolenský obranca pretlačil puk do martinskej siete. V 36. minúte veľkú šancu Galamboša zneškodnil Baroš. Martinčania mali v druhej tretine výhodu troch presilových hier, ale z minima striel nevyťažili nič.

Ivan Dornič, tréner Martina: "Ako už veľakrát predtým, aj dnes sme hrali dobre, pekne pre oko diváka, ale opäť sme prehrali. Keď však zo štyroch šancí strelíme len jeden gól a namiesto 4:0 je 1:1, naše sebavedomie ide dole. Také skúsené mužstvo ako je Zvolen to dokonale využilo. Hostia z minima vyťažili maximum. Mrzí ma, že naša štvrtá päťka dostala tri góly a to rozhodlo."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Nezačali sme dobre. Boli sme v prvej tretine slabším tímom, chýbal nám lepší pohyb a prehrávali sme osobné súboje. Našťastie Martin strelil len jeden gól a my sme boli tiež raz úspešní. Od druhej tretiny sme sa zlepšili, ale presilovky domácich nás dostávali pod tlak. Rozhodlo to, že domáci sa trápili v presilovkách a my sme potom pridali ďalšie dva góly. Domáci boli síce lepší, ale prehrali."


Na snímke vľavo v šanci hokejista Dukly Trenčín Tibor Melichárek, vpravo hráč Košíc Eduard Šedivý a uprostred brankár Košíc Tomáš Halász v zápase 35. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - HK Dukla Trenčín v Košiciach 3. januára 2016.
Foto: TASR/Milan Kapusta


Podarilo sa im to až na štvrtý pokus. V 45. minúte po hokejovom zámku pred zvolenskou bránkou zblízka vyrovnal Surovka. O dve minúty neskôr však Zvolenčania opäť viedli. Strelu F. Fekiača ešte Dzubina vyrazil, ale Krejčí od modrej už bol úspešný. Domáci sa potom snažili o vyrovnanie, mali viac z hry, ale zo šancí sa už nedokázali presadiť. V 56. minúte "semafor" Baroša zabránil skórovať Tiborovi Vargovi a v tej istej minúte mohol definitívne rozhodnúť Zuzin, ale Dzubina bol pozorný.

Ivan Dornič, tréner Martina: "Ako už veľakrát predtým, aj dnes sme hrali dobre, pekne pre oko diváka, ale opäť sme prehrali. Keď však zo štyroch šancí strelíme len jeden gól a namiesto 4:0 je 1:1, naše sebavedomie ide dole. Také skúsené mužstvo ako je Zvolen to dokonale využilo. Hostia z minima vyťažili maximum. Mrzí ma, že naša štvrtá päťka dostala tri góly a to rozhodlo."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Nezačali sme dobre. Boli sme v prvej tretine slabším tímom, chýbal nám lepší pohyb a prehrávali sme osobné súboje. Našťastie Martin strelil len jeden gól a my sme boli tiež raz úspešní. Od druhej tretiny sme sa zlepšili, ale presilovky domácich nás dostávali pod tlak. Rozhodlo to, že domáci sa trápili v presilovkách a my sme potom pridali ďalšie dva góly. Domáci boli síce lepší, ale prehrali."

MHC Martin - HKM Zvolen 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Góly:
7. Pokrivčák (Dlouhý, Skladaný), 45. Surovka (Galamboš, Tibor Varga) - 13. Brabenec (Puliš, Semorád), 35. Demiters (Mráz), 48. Krejčí (F. Fekiač). Rozhodovali: Jonák - Bednár, Gavalier, vylúčení: 1:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. 2200 divákov.


Skalica proti hokejistom Nitry nemala šancu


Nitra 3. januára (TASR) - V súboji prvého s posledným sa vedenia v zápase ujali domáci hráči, po presnej prihrávke Stümpela z tesnej blízkosti namieril presne Ručkay a prekonal hosťujúceho brankára Ševelu. Tri minúty pred prvou sirénou trafil König tyč skalickej brány, čo krátko na to Nitranov mrzelo, pretože hostia z nenápadnej akcie vyrovnali presnou strelou Klímu.

V úvode druhej tretiny sa Skalica dostala do vedenia, strela Brendla prešla za chrbát Trenčana v bránke Nitry. V polovici stretnutia prišiel obrat vo vedení, keď Nitrania v priebehu 57 sekúnd strelili dva góly. Najskôr využili presilovú hru, keď na konci peknej kombinačnej akcii bol Milo a potom spomedzi kruhov prestrelil skalického brankára Slovák.

V 46. minúte sa dostala Nitra do dvojgólového vedenia, po vyšachovaní obrany hostí do odkrytej bránky skóroval Ručkay. O tri minúty domáci opäť skórovali, po výborne rozohranej presilovke dosiahol hetrik Henrich Ručkay. Potom mala Nitra niekoľko výborných príležitostí na zvýšenie skóre, no Ševela už neinkasoval.

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Všetci od nás očakávali víťazstvo, ktoré sa však nerodilo ľahko. Nebol tam hráč, ktorý by to na seba vzal, napokon to začalo padať a Henrich Ručkay dal hetrik. Som rád, že sme psychicky náročný zápas prvého s posledným zvládli."

Roman Šimíček, tréner Skalice: "Keď môžeme hrať vyrovnaný hokej s nejakým kvalitným tímom, tak sa necháme vylučovať a to nás stálo víťazstvo. Domáci presilovky využili a my naopak, ak sme aj nejaké šance mali, tak nie. Pochváliť môžem za výborný výkon iba brankára Ševelu, bohužiaľ sa k nemu nikto nepridal."



HK Nitra - HK 36 Skalica 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Góly:
7. H. Ručkay (Stümpel, Kutálek), 29. Milo (Štefanka, Macík), 30. Slovák (Milam), 46. H. Ručkay (Podhradský), 49. H. Ručkay (Podhradský, Stümpel) - 17. Klíma (Lantoš, M. Trenčan), 25. Brendl (Pašek, Mickevics). Rozhodovali: Lokšík - Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 2:6, presilovky 2:0, oslabenia: 0:0, 2755 divákov


Bystrica premohla Žilinu 5:3
Banská Bystrica 3. januára (TASR) - Úvod duelu vyšiel lepšie hosťom, už v tretej minúte ich poslal do vedenia Valášek, ktorý dorazil strelu Šveca - 0:1. Domácich gól zaskočil a tak mali v úvodnej desaťminútovke viac z hry Žilinčania. Dobrá šanca Róberta Hunu sa gólom ešte neskončila, no v 12. minúte sa dostal do samostatného úniku Handlovksý a zoči-voči Bacashihuaovi uspel - 0:2. Bystričanov nakopla presilovka z 14. minúty. Síce ju nevyužili, no krátko po jej konci sa po rýchlej akcii presadil Rosandič, ktorému prihral Handzuš - 1:2. Obaja aktéri si spoluprácu zopakovali 45 sekúnd pred prvou prestávkou, no v opačnom garde. Tentoraz Rosandič od ľavého mantinelu prihral pred bránku úplne voľnému Handzušovi, ktorý vyrovnal na 2:2.

Aj v druhom dejstve pokračoval aktívny, ofenzívny hokej s množstvom šancí. Prvú premenil už po 71 sekundách Majdan, ktorý využil presilovku a prvýkrát v zápase poslal Bystricu do vedenia. No neprešli ani štyri minúty a skóre bolo opäť vyrovnané. Tentokrát využili početnú výhodu hostia. Po akcii prvej formácie sa strelou švihom presadil Richard Huna - 3:3. V 31. minúte zatiahol Handlovský ručnú brzdu pri úniku Matoušeka a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Domáci útočník nezaváhal a strelou k ľavej žrdi upravil na 4:3. V ďalších minútach tempo trochu upadlo a chýbali väčšie šance. Záver tretiny patril opäť Bystričanom. V 38. minúte využil ďalšiu presilovku pohotovou strelou z pravého kruhu Tománek - 5:3.

Domáci si v tretej tretine už strážili sľubný dvojgólový náskok a súpera do ničoho vážneho nepustili. V 48. minúte navyše mohol pridať šiesty gól do žilinskej bránky Ferleťák, ale Cibuľu neprekonal. V 50. minúte nepochodil na druhej strane Handlovský a Škoda v závere trafil iba žŕdku Bystrickej bránky.

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "My sme dnes spokojní iba s tromi bodmi. Vytvárali sme množstvo individuálnych a taktických chýb. Hlavne v tretej tretine za stavu 5:3 robili hráči obrovské chyby. Súpera sme púšťali do šancí, no tam nás podržal brankár. V prvej tretine sme prehrávali 0:2 po chybách, no našťastie sme sa vrátili do hry. Pozitívne je, že nám zabrali presilovky, no je pre mňa nevysvetliteľné, koľko chýb moji hráči vyrobili. Neviem, či to je tým, že boli sviatky."

Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: "Za dnešný výkon patrí môjmu mužstvu pochvala. Hrali sme vynikajúco počas celého stretnutia. Mali sme množstvo príležitostí a hlavne v tretej tretine, ak by sme ich využili, mohli sme zápas dotiahnuť do bodového zisku. Žiaľ, v druhej tretine sme hrali veľa oslabení, čo súper využil. Myslím si, že sme boli lepším mužstvom. Jednoznačne sme tu mali bodovať."


HC'05 iClinic Banská Bystrica - MsHK DOXXbet Žilina 5:3 (2:2, 3:1, 0:0)
Góly:
17. Rosandič (Handzuš, Majdan), 20. Handzuš (Rosandič, Majdan), 22. Majdan (Tománek, Hvila), 31. Matoušek (tr. strieľanie), 38. Tománek (Sangren) - 3. Valášek (Švec), 12. Handlovský (Stupka), 25. Richard Huna (Róbert Huna). Rozhodovali: M. Novák - M. Korba, Rovenský, vylúčení: 4:7, navyše: Ježek (Žilina) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2244 divákov


Piešťany podľahli Popradu 1:2


Piešťany 3. januára (TASR) - Popradčania prišli do Piešťan iba s tromi "päťkami". V nezáživnej úvodnej tretine nevyužili obe mužstvá po presilovke, hostia dokonca minútovú o dvoch hráčov a okrem zopár závarov sa nič vážnejšie neudialo.

Nudný hokej pokračoval aj ďalej. Možnosť zmeniť to dostali najprv domáci. Tí po faule a vyhodení puku mali možnosť až jeden a pol minútovej presilovky o dvoch hráčov. Počas nej sa do najväčšej šance dostal Holovič, keď sa ocitol sám pred brankárom, ale Kostúr si s ním poradil. Následné sa piešťanský hráč dopustil faulu a v 30. minúte išli do presilovky hostia. V nej našiel Heizer prihrávkou z vlastného pásma na modrej Rapáča, ktorý obišiel protihráča a pomedzi nohy Rybára otvoril skóre - 0:1. Hostí gól povzbudil a Rybár musel domácich ešte niekoľkokrát podržať, domácim naopak nič nevychádzalo.

Potvrdil to aj Tvrdoň, ktorý v úvode tretej tretiny fauloval a Poprad možnosť presilovky využil. V 43. minúte napriahol na modrej čiare Fabian a hostia viedli 2:0. Od tohto momentu Poprad hlavne pozorne bránil a domáci sa snažili vrátiť do zápasu. Podarilo sa im to až v závere počas presilovky, keď už bol aj Rybár na striedačke. Brancis našiel v 59. minúte pred bránkou Belluša, ktorý znížil – 1:2. Záver stretnutia si už hostia postrážili, domáci majú na konte siedmu prehru v rade.

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Ťažko sa mi hodnotí. Prehrali sme stretnutie kvôli nepremeneným šanciam. Naši útočníci dnes sklamali na plnej čiare. Gól sme dali až v závere, keď sme hrali presilovku a navyše sme aj odvolali brankára. Ak nebudeme dávať góly a nebudeme sa tlačiť viac do brány, nemôžeme vyhrať. Pracujeme na tom, aby sa to zmenilo. Je cítiť absencia viacerých obrancov." Pavol Paukovček, tréner Popradu: "Chlapci do bodky naplnili to, čo sme si povedali pred zápasom. Videli sme video a hráči plnili pokyny. Trochu bol zápas v závere zdramatizovaný, ale na to tam máme brankára Kostúra. Káder máme oklieštený a skúsenosť musíme nahrádzať bojovnosťou. To nám vyšlo."



ŠHK 37 Piešťany – HK Poprad 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Góly:
59. Belluš (Holovič) – 30. Rapáč (Heizer, Kasík), 43. Fabian (Kroták, Heizer). Rozhodovali: Mullner, Štefík – Šefčík, Junek, vylúčení: 5:8, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1000 divákov


tabuľka po 34. kole:
1. HK Nitra 37 23 2 1 11 128:92 74
2. HC Košice 37 18 7 4 8 104:62 72
3. HKM Zvolen 37 20 3 5 9 131:92 71
4. HC'05 B. Bystrica 37 19 3 4 11 115:78 67
5. HK Poprad 37 15 4 5 13 108:98 58
6. Dukla Trenčín 37 14 5 6 12 89:97 58
7. ŠHK 37 Piešťany 37 14 3 2 18 96:106 50
8. MHC Martin 37 13 3 2 19 83:93 47
------------------------------------------------
9. MsHK Žilina 37 12 4 3 18 85:107 47
10. HK 36 Skalica 37 10 0 3 24 80:134 33
------------------------------------------------
11. SR 20 20 2 1 0 17 27:87 8