Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Hokejisti Nitry nestačili na Liberec

Hokejisti Nitry aj v druhom zápase nečakali v druhom zápase na Liberec. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Paradoxne všetky góly strelili Slováci.


Liberec 3. septembra (TASR) - Hokejisti HK Nitra v Lige majstrov končia. Vo svojom záverečnom vystúpení v D-skupine 2. ročníka prestížnej súťaže prehrali vo štvrtok na ľade tímu Bíli Tygři Liberec 0:2 a v tabuľke obsadia s istotou nepostupovú tretiu priečku so ziskom jediného bodu.

Pod triumf českého extraligistu sa výraznou mierou podpísali slovenskí legionári - Martin Bakoš a Branko Radivojevič gólovo a brankár Ján Lašák čistým kontom. Liberec vyhral úplne zaslúžene, pomer striel vyznel 58:13 v prospech domácich. Český klub si zabezpečil postup ďalej, ten mal už v predstihu vo vrecku aj švédsky líder skupiny AIK Skelleftea.

Duel v Liberci sa hral od začiatku jasne pod taktovkou domáceho tímu, ktorý mal hernú i streleckú prevahu. Brankár Nitry Valent bol v plnej permanencii už v 4. minúte, keď zlikvidoval veľké šance Bakoša i Bulířa. Druhý menovaný o chvíľu neskôr opečiatkoval konštrukciu bránky súpera a bolo iba otázkou času, kedy Liberec pretaví svoju snahu na vedúci gól. Postaral sa o to v 14. minúte slovenský útočník Bakoš, ktorý tvrdou strelou v presilovke prekonal Valenta.

V úvode druhej tretiny síce Nitrania prežili vylúčenie Bajteka, ale smerom dopredu boli takmer bezzubí a iba s ťažkosťami odolávali domácemu tlaku. Liberec navyše hýril aktivitou aj pri vlastnom oslabení a Valský v ňom takmer prekvapil Valenta, no trafil iba do žŕdky. Druhý gól tak padol až 47 sekúnd pred druhou sirénou a postaral sa oň Radivojevič, ktorý v početnej výhode zakončil rýchlu akciu domácich.

Obraz hry sa nezmenil ani v tretej časti hry - Liberec mal prevahu a na druhej strane Lašák bol takmer bez práce, pretože ofenzívna snaha Nitry končila zväčša na kompaktnej obrane českého tímu. Náskok "tigrov" mohol v 47. minúte v dobrej šanci zvýšiť Stránský, no neuspel. Rovnako ani Valský necelé dve minúty pred koncom, keď mu Valent lapačkou zneškodnil trestné strieľanie. Liberec tak napriek veľkej prevahe vyhral iba o dva góly.

D-skupina:
Bílí Tygři Liberec - HK Nitra 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Góly: 14. BAKOŠ (Šimek, Vampola), 40. RADIVOJEVIČ (Řepík, Vampola). Rozhodovali: Holm (Švéd.), Hribik – Lhotský, Špůr (všetci ČR), vylúčení: 1:5 na 2 min, navyše Jelínek 10 min za narazanie zozadu, presilovky 2:0, oslabenia: 0:0, 2234 divákov

Liberec: Lašák – Šimek, Ševc, Derner, Plutnar, Výtisk, Říha, Ulrych – Vampola, Birner, Řepík – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Jelínek, Krenželok, Valský – Lakatoš, Vlach, Stránský – Jonák
Nitra: Valent – Ordzovenský, König, Milam, Mezei, Milo, M. Novák, Devečka – Stümpel, Kutálek, Novák – Stloukal, Slovák, Saliji – L. Macík, Bajtek, Štefanka – Pupák, Piačka, Bene - Buček

Tabuľka D-skupiny:

1. Skelleftea 3 2 1 0 0 11:4 8 *
2. Liberec 3 2 0 0 1 11:4 6 *
-----------------------------------
3. HK Nitra 4 0 0 1 3 4:18 1