Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hokejisti Nitry prehrali v prvom zápase v J-skupine Ligy majstrov

Ilustračné foto Foto: TASR

Hráči Nitry odohrajú ďalší zápas v sobotu 20. augusta, keď na domácom ľade privítajú hokejistov českej Plzne.

Stavanger 18. augusta (TASR) - Hokejisti HK Nitra prehrali vo svojom prvom zápase v J-skupine Ligy majstrov na ľade nórskeho šampióna Stavangeru Oilers tesne 1:2. Jediný gól slovenského majstra strelil Kanaďan Judd Blackwater, ktorý v 6. minúte vyrovnal na priebežných 1:1. Víťazný gól strelil kapitán Stavangeru Kristian Forsberg.

Hráči Nitry odohrajú ďalší zápas v prestížnej súťaži v sobotu 27. augusta, keď na domácom ľade privítajú hokejistov českej Plzne.

Liga majstrov - J-skupina:

Stavanger Oilers - HK Nitra 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

Góly: 6. Falk-Larssen (Kunes), 16. K. Forsberg (Kissel, Dahl-Andersen) - 6. Blackwater (Versteeg, Slovák). Rozhodovali: Sewell (V.Brit.), Solem – Nordberg, Braten (všetci Nór.), vylúčení: 2:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. 2617 divákov.

Zostavy:
Stavanger Oilers: Holm - Kunes, Solberg, Sveum, Humphries, Rokseth, Macaulay, Mostue, Bjornevoll - Kristiansen, Soares, Salsten - Soberg, K. Forsberg, Hoff - Kissel, Van Guilder, Dahl-Andersen - Lorentzen, Falk-Larssen, Medhus

HK Nitra: Valent - Ordzovenský, M. Versteeg, Mezei, Rais, Kuzma, Konig, - M. Slovák, Laliberté, Blackwater - Kutálek, H. Ručkay, Krištof - Paukovček, J. Štefanka, Macík - Chalupa, Bene, Piačka - Pupák, Bajtek


Brankár slovenského majstra Michal Valent mal v úvode prvej tretiny viac práce než jeho náprotivok. Svoje mužstvo podržal aj pri samostatnom úniku Dahl-Andersena na konci druhej minúty. Úvodný tlak nórskeho šampióna vyústil do gólu v 6. minúte. Falk-Larssen vystrelil z väčšej vzdialenosti na Valenta, ten mal zakrytý výhľad a nestihol zareagovať - 1:0. Náskok domácich však trval iba 20 sekúnd, pretože dôrazný Blackwater sa dostal k dorážke odrazeného puku a prekonal Holma - 1:1. Strelený gól dodal zverencom Andreja Kmeča sebavedomie a tí boli ofenzívne odvážnejší. Ich snahy však narážali na spoľahlivého brankára Holma. V 16. minúte hrali hráči Stavangeru prvú presilovku a už po dvanástich sekundách ju využil kapitán Kristian Forsberg, ktorý medzi kruhmi namieril z otočky presne - 2:1.

Už v prvej minúte prostredného dejstva mohol tretí gól nórskeho tímu pridať Kristiansen, výbornú prihrávku spoza bránky však nezužitkoval. V 22. minúte si Nitrania vypracovali peknú ofenzívnu akciu, v jej zakončení si však nerozumeli Kutálek s Ručkayom a puk skončil za bránkou Stavangeru. Nasledujúce minúty druhej tretiny priniesli minimum výrazných príležitostí. Nič na tom nezmenila ani presilovka domácich v 29. minúte, keď slovenský tím zvládol vylúčenie Ručkaya.

Nórsky tím mal v 45. minúte početnú výhodu o dvoch hráčov, ale Nitrania 47 náročných sekúnd zvládli bez gólovej ujmy. V tretej tretine vznikali gólové príležitosti najmä v presilových hrách oboch tímov, ale ani jeden z nich už nedokázal skórovať.