Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokejisti Skalice vyhrali nad Nitrou 4:1

Michal Šátek zo Skalice sa snaźí pretlačit cez brániacich Nitrančanov v zápase 32. kola hokejovej Tipsport extraligy HK Nitra - HK 36 Skalica 28. decembra 2012 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Žilina vyhrala nad Martinom 6:5, Trenčín si poradil so Zvolenom 2:1.

Nitra 28. decembra (TASR) - Už v druhej minúte stretnutia využili hostia presilovú hru, keď na trestnej lavici sedel domáci Jokila a Holovič prekonal Laca v nitrianskej bráne. V ďalšom priebehu úvodnej časti zápasu sa viac do šancí dostávali Nitrania a dočkali sa v 15. minúte, keď obranca Trefný nahodil puk pred bránu a Pupák ho šikovne tečoval za chrbát Lipovského - 1:1.

V 27. minúte sa do sľubnej príležitosti dostal Podstavek, ktorý naskočil z trestnej lavice, no Lipovského z nájazdu neprekonal. O desať minút sa však podarilo skórovať hosťom, keď Kutálek vymietol pravý horný roh Lacovej brány a Skalica sa tak opäť ujala vedenia. O ďalšie dve minúty odskočili hostia na rozdiel dvoch gólov, keď domáceho gólmana prekvapil presnou strelou, tentokrát do ľavého rohu Školiak - 1:3.

Prvá polovica tretej treiny bola síce v znamení tlaku domácich, ktorí sa snažili o vyrovnanie, no v 52. minúte sa presadila hviezda hostí Pálffy, ktorý spomedzi kruhov prekonal brankára Nitry Laca. Záhoráci tak pod Zoborom zvíťazili 4:1.

Hlasy:
Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Chceli sme dať šancu zahrať si mladým hráčom, preto sme hrali na štyri formácie. Neporadili sme si však s gólovými šancami, hostia áno, čo našich hráčov rozhodilo. Hostia dali rýchle dva góly a zápas s prehľadom takticky dohrali."

Martin Pešout, tréner Skalice: "Myslím, že sme videli jedno z lepších stretnutí extraligy, obe mužstva hrali dopredu, čo sa divákom páčilo. Fascinovalo ma, že domáci prehrávali a štadión skandoval v stoji, to je fantastické. V prvej tretine sme mohli prehrávať 0:5, ale gólman nás podržal, potom sa nám podarilo dať gól na 2:1 a potom sme si už výsledok iba kontrolovali."

.


Žilina vyhrala nad Martinom

Brankár Martin Šúrek z Martina osamelý pred dvojicou Žilinčanov Jozefom Mihálikom a Tomášom Troligom v zápase 32. kola Tipsport extraligy MsHK Žilina - MHC Mountfield 28. decembra 2012 v Žiline.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Úvod susedského derby patril domácej Žiline, no jej hráči nedokázali prekonať martinského gólmana Šúreka ani z vyložených šancí a ani v početnej výhode. V 10. min sa ukázali aj hostia, pokus Mikušoviča len tesne minul Žigárdyho bránu. O minútu neskôr sa však Murčekom nahodený puk tečovaný lotyšským útočníkom Vilkoitsom už dostal do siete. Hostia mohli vyhrávať aj vyšším rozdielom, ale počas presilovky aj vďaka Žigárdyho výborným zákrokom neskórovali. Žilinčania sa v 16. min. dostali za 35 sekúnd do vedenia. Najskôr v skrumáži vyrovnal premiérovým gólom v drese Žiliny J. Mihálik a o chvíľu tečoval nahodený puk od D. Devečku O. Ďuriš do martinskej siete.

Martinčania chceli v úvode druhej tretiny vyrovnať skóre, ale šance, ktoré mali Markovič, Hollý aj Mikušovič Žigárdy zneškodnil a svoj tím podržal aj v ďalšom priebehu. Žilinčania potom zvýšili aktivitu dopredu a prinieslo to ovocie. Škoda v závere 28. min. strelou švihom z pravého kruhu prepálil Šúreka a martinský gólman sa mohol červenať aj o pár minút neskôr, keď inkasoval po strele od modrej z hokejky J. Mihálika. Žilina začala dominovať a útočila čoraz častejšie, no ďalšie góly už hostia v druhej časti nedostali.

Martinčania zdramatizovali duel počas presiloviek v úvode záverečnej tretiny. Výhodu o dvoch hráčov zužitkoval Zošiak a pokračujúcu presilovku o jedného hráča Markovič. Dvojgólové vedenie zabezpečil domácim zblízka v skrumáži obranca Leško, ale už o 45 sekúnd znížil pomedzi betóny Žigárdyho poľahky Themár. Vlci ale o víťazstvo bojovali naďalej a vyplatilo sa. Škoda prestrelil Šúreka a poistil vedenie. Martinský brankár šiel 123 sekúnd pred záverom pri vylúčení Kokavca na striedačku a hostia hrali power play o dvoch hráčov. Petruška 40 s pred koncom znížil na rozdiel gólu, ale vyrovnať už hostia nedokázali a prepustili tak deviatu priečku v tabuľke svojmu súperovi.

Hlasy:
Ladislav Spišiak, tréner Žiliny: "Napriek súboju posledných tímov v tabuľke videli diváci kvalitný hokej. Napriek vedeniu 4:1 som hráčov v šatni upozorňoval, že zápas ešte nie je vyhratý a treba dodržiavať disciplínu, lebo súper má hráčov, ktorí vedia presilovky využiť. To sa aj potvrdilo, zápas sa tým zdramatizoval, no som rád, že sme pre nás psychicky náročný zápas dokázali vyhrať."

Róbert Pukalovič, tréner Martina: "Urobili sme dnes veľké množstvo taktických chýb, súper ich využil a dostal sa ľahko do vedenia 4:1. Napriek tomu, že sme sa vďaka využitiu presiloviek dostali späť do hry, urobili sme ďalšie chyby a ďalšie vedenie o dva góly sme už nedokázali zvrátiť. Výsledok vyzerá pre nás priaznivo, ale nemáme ani bod hoci jeden sme si zaslúžili."


Dukla Trenčín - HKM Zvolen 2:1

Zvolenčan Peter Hraško (vľavo) naráža na mantinel Trenčana Filipa Nemčeka v zápase 32. kola Tipsport extraligy Dukla Trenčín - HKM Zvolen 28. decembra 2012 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Domáci hokejisti vstúpili do zápasu veľmi aktívne a už po 55 sekundách hry nastrelili Lelkešom tyčku Šimkovej bránky. Ako prví však udreli Zvolenčania v 9. minúte, chybu v domácej rozohrávke využil bekendovým zakončením Méry. V 12. minúte prenikol po ľavom krídle Marosz až k Šimkovi, ale puk za bránkovou čiarou nevidel ani videorozhodca. Dukla napokon vyrovnala až v 18.minúte, kedy sa v presilovke Pozníkova strela odrazila od Hraškovej prilby do bránky.

Aj druhá tretina napredovala v slušnom tempe. Do šancí sa dostali oba tímy, no hlavnú úlohu zohrávali najmä brankári. V polovici duelu mali hostia možnosť dlhej 71-sekundovej presilovej hry o dvoch hráčov, ale Dukla sa úspešne ubránila. Stav sa nemenil ani po zvýšení útočnej aktivity Zvolena na konci druhej tretiny, kedy vyšla nazmar iniciatíva Chovana, respektíve Lukáša Juríka pred bránkou.

V úvode tretej tretiny spálil obrovskú príležitosť Zvolenčan Výborný, keď pri ležiacom Kristínovi netrafil úplne odkrytú bránku. Zaváhanie hostí tak potrestal v 47. minúte Jakub Gašparovič počas presilovky po pekne vypracovanej akcii od Marosza. Zvolen v závere duelu pritlačil Duklu v jej obrannom pásme, ale tá aj vďaka výbornému Kristínovi neinkasovala, no ani neskórovala, keď Sojčík nepremenil v 59. minúte trestné strieľanie.

Hlasy:
Róbert Kaláber, tréner Dukly Trenčín: "Som rád, že sme sa rehabilitovali za vysokú prehru s Košicami. Dnes to bolo iné mužstvo a zodpovedne si plnilo povinnosti. Zápas sa rozhodol v druhej tretine, keď súper nevyužil dlhú presilovú hru o dvoch hráčov. Nám sa podarilo dve početné výhody zužitkovať a zvíťazili sme. Som rád za výkon, ktorý sme predviedli a veľmi si vážime získané tri body."

Peter Mikula, tréner HKM Zvolen: "Očakával som, že Trenčín po minulotýždňovom výprasku doma ožije a dostal nás od začiatku zápasu pod tlak. Celá naša hra bola založená na zbytočnej opatrnosti. Prebrali sme sa až v druhej tretine a hru sme vyrovnali. Do konca zápasu sa na to dalo z našej strany pozerať, no vyhráva ten, kto dá viac gólov. V tomto prípade to bol Trenčín."


ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 2:0

Stretnutie sa začalo opatrne. Prvá vážnejšia šanca prišla až v 10. minúte, domáci Mušura ale hosťujúceho brankára neprekonal. O pár sekúnd však Nemec dokázal doraziť za popradského brankára. V 13. minúte mohol zvýšiť Haring, ale z dobrej pozície mieril vedľa. Podobne ako Mišura, ktorý neuspel v presilovej hre na konci tretiny.

Druhá tretina začala rovnako opatrne ako prvá. Prvú šancu mal Melichárek v 30. minúte, ale jeho strelu popradský brankár vychytal. V 35. minúte mohol vyrovnať Tomas, jeho strela však mierila vedľa a z následného protiútoku Mišura strelou pod brvno zvýšil na 2:0. V záverečných sekundách druhej tretiny sa po peknej kombinácii ocitol pred hosťujúcim brankárom Chylo, ale jeho strela do bránky neprešla.

V tretej tretine hostia vrhli všetky sily do útoku v snahe vyrovnať. V 48. minúte Jabrocký v presilovke trafil brvno Tomekovej bránky. S pribúdajúcim časom však Popradčania začali byť nervóznejší a nedarila sa im rozohrávka, až štyri minúty pred koncom sa do dobrej pozície dostal Buc, ale jeho šancu zmaril výborný domáci brankár. Piešťany v zostávajúcom čase dobre bránili a nedovolili hosťom ani odvolať brankára a zaslúžene vyhrali.

Hlasy:
Vladimír Turan asistent trénera Popradu:
"Prišli sme sem uchmatnúť nejaký bodík, čo sa nám ale nepodarilo. Robili sme dosť chýb, v útočnej fáze sme nepredviedli nič. Domáci dobre bránili, nepúšťali nás do šancí a bez streleného gólu sa nedá vyhrať."

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Chceli sme nadviazať na predvianočné zápasy, v ktorých sme bodovali. Od začiatku sa hralo vyrovnane, my sme dali gól, čo nám dosť pomohlo. V druhej tretine sme sa dostali pod tlak, ale paradoxne sme pridali druhý gól, ktorý bol zlomový. V tretej tretine sme aj vďaka výborne chytajúcemu Tomekovi vedenie udržali a podarilo sa nám vyhrať."


HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 4:3

Od prvej minúty sa hral rýchly, útočný hokej, pekné kombinačné akcie sa striedali na oboch stranách. V úvodnej tretine však chýbali góly. Ako domáci tak i hostia nedokázali využiť ani jednu presilovku. Prvú strelu na bránku vyslal v 6. minúte domáci Svitana, ale Slipčenko jeho šancu zlikvidoval. Hostia sa osmelili v streľbe až zásluhou Richtera v 11. minúte, ktorý z dobrej pozície trafil iba brankára Hyláka. V 16. minúte sa do brejku po ľavej strane dostal hosťujúci Ján Sýkora ale mieril vedľa.

Na druhej strane o minútu neskôr Nemčík nedokázal prekonať brankára hostí a vzápätí ani Slovák zblízka nemieril presne. V druhej 20-minútovke Košičania zvýšili útočnú aktivitu, boli úspešnejší v osobných súbojoch a výsledok sa dostavil. V 24. minúte potiahol útok po prvej strane Haščák presnou prihrávkou našiel voľného Bulíka a ten z ťažkého uhla prekonal brankára hostí. Banskobystričania však nerezignovali, neustále atakovali Košičanov a po získaní puku prechádzali do bleskových protiútokov. V 28. minúte perfektnou akciou sa prezentovali Sýkorovci.

Ján Sýkora sa po ľavej strane dostal s pukom až za košickú bránku a z jeho prihrávky Juraj zblízka vyrovnal. Domáci sa potom mohli dostať v 32. minúte do vedenia, ale Štrbák netrafil odkrytú časť bránky hostí. V 35. minúte bol v podobnej šanci Marcinko, ale pozorný Slipčenko jeho strelu vyrazil. Naopak, boli to dôsledne hrajúci hostia, ktorí sa gólom do šatne v poslednej minúte dostali do vedenia po individuálnej akcii Jána Sýkoru.

Úvodné dve minúty záverečnej tretiny patrili domácim, ktorí si vypracovali tri vyložené gólové šance. Dve z nich spálil Jenčík, jednu nepremenil Cebák. Až prišla 44. minúta a v presilovke domáci Novotný vyrovnal na 2:2. Domáci potom pridali na rýchlosti, zvýšili bojovnosť. V 52. minúte mal veľkú šancu dostať svoj tím do vedenia Pašek, ale prestrelil bránku hostí. Do vedenia však Košice dostal obranca Macejko, ktorý v 53. minúte strelou z takmer od modrej mieril pod hornú žŕdku. V 56. minúte mal ešte dobrú šancu Jokeľ, ale trafil iba brankára Slipčenka. Neúnavní hostia v 57. minúte opäť zdramatizovali zápas, keď Biro vyrovnal na 3:3. V predĺžení potom Matúš Chovan z brejku mieril nad a na druhej strane Ján Sýkora po sóle stroskotal na brankárovi Hylákovi. V samostatný nájazdoch zariadil víťazstvo Košíc Bulík.

Hlasy:
Milan Staš, tréner Košíc: "V úvodnej tretine sa naši hráči iba rozbiehali. Potom sa však dostali do vedenia, ale podcenili niektoré herné činnosti. Súper vyrovnal a po druhej tretine aj viedol. V závere sme však bojovnosťou otočili vývoj zápasu a potom to už bol vabank. Musím pochváliť súpera za veľmi dobrú defenzívnu hru. Myslím si, že diváci videli zaujímavý, kvalitný a dramatický zápas."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Som spokojný, veď z horúceho košického ľadu si odvážame bod. Chlapcov musím pochváliť, že hrali veľmi zodpovedne v obrane a súpera sme nepustili do tempa. Páčila sa mi výborná divácka kulisa."


Výsledky:
HK Nitra - HK 36 Skalica 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Góly:
15. Pupák - 2. Holovič, 37. Kutálek, 39. Školiak, 52. Pálffy. Rozhodovali: Lokšík - Valach, Tvrdoň, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3600 divákov

MsHK DOXXbet Žilina – MHC Mountfield Martin 6:5 (2:1, 2:0, 2:4)
Góly:
16. J. Mihálik, 16. Ďuriš, 28. Škoda, 33. J. Mihálik, 48. Leško, 56. Škoda – 11. Vilkoits, 41. Zošiak, 43. Markovič, 49. Themár, 60. Petruška. Rozhodovali: Kubuš, Štefík – V. Snášel, Kalina, vylúčenia: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 1738 divákov

Dukla Trenčín – HKM Zvolen 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Góly:
18. Sojčík, 47. Jak. Gašparovič - 9. Méry. Rozhodovali: Baluška – M. Korba, P. Korba , vylúčení: 5:5, presilovky:2:0, oslabenia:0:0, 2290 divákov

ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Góly:
12. Nemec, 35. Mišura. Rozhodovali: D. Konc - J. Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 4:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2233 divákov

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 4:3 pp a sn (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0, 1:0)
Góly:
24. Bulík, 44. Novotný, 53. Macejko, rozhodujúci nájazd Bulík - 28. Juraj Sýkora, 40. Ján Sýkora, 57. Biro. Rozhodovali: T. Orolin - Gajan, Smrek, vylúčení: 6:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6023 divákov