Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Hokejisti Slovana nedarovali Dukle ani jeden zápas, sú vo finále

Radosť hokejistov Slovana Bratislava z postupu do finále. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Šok z minulého roka sa nezopakoval. Tentokrát slovanisti svoju šancu využili.Vo 4.zápase semifinále extraligy zdolali Duklu Trenčín 4:3 a postúpili do finále.V ňom sa o titul pobijú s Košicami.

Trenčín 30. marca (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili vo štvrtom zápase semifinále play off Tipsport extraligy nad Duklou Trenčín 4:3 a triumfom 4:0 v sérii postúpili do finále, v ktorom sa pobijú o titul s úradujúcim majstrom HC Košice.

"Belasí" v piatkovom stretnutí rozhodli o svojom víťazstve už v prvej tretine, ktorú vyhrali 4:1. Hráči Dukly si spolu s realizačným tímom po stretnutí prevzali bronzové medaily za celkové tretie miesto v sezóne 2011/12. Prvý finálový zápas medzi Slovanom a Košicami je na programe v nedeľu 8. apríla v Steel Aréne.

Dukla po pomalšom začiatku udrela už v 4. minúte, keď po pravom krídle unikol Melichárek a z prvej strely na Konrádovu bránku otvoril skóre - 1:0. Eufória na beznádejne vypredanom trenčianskom zimáku trvala do 9. minúty, keď Hudáček so šťastím prestrelil Hiadlovského. O ďalších 34 sekúnd už hostia viedli po tom, čo Hudec v úniku dvoch proti jednému posunul puk Kukumbergovi a ten nezaváhal - 1:2. Tréner "vojakov" si po tomto momente vybral oddychový čas a do bránky sa postavil Kováč, želaný efekt to však neprinieslo. Slovan do prestávky zveľadil svoj náskok o ďalšie dva góly, o ktoré sa v poslednej minúte postarali v rozpätí 11 sekúnd Kukumberg a Bulík - 1:4.



V prostrednej časti tempo hry upadlo, Slovan pozorne bránil svoje vedenie a striehol sa na rýchle protiútoky. Jeden z nich prišiel v 39. minúte, keď sa Hudáček dostal do úniku, bol však faulovaný a hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie. Kováč ho zlikvidoval a zahrmelo na druhej strane. Iskierku nádeje pre domácich vykresal Gašparovič, ktorý 48 sekúnd pred druhou sirénou zaskočil Konráda - 2:4. Dukla pokračovala vo svojej snahe aj v tretej dvadsaťminútovke a ešte dramatickejšiu zápletku priniesla 50. minúta, v ktorej obranca Biro po zaváhaní hosťujúcej obrany strelil kontaktný gól - 3:4. V 55. minúte sa Trenčínu naskytla veľká šanca na vyrovnanie, vylúčenie Ďatelinku však domáci nepotrestali a keďže im nevyšla ani záverečná hra bez brankára, so sezónou sa rozlúčili prehrou 3:4.

Bronzové medaily pre Trenčanov



Dukla Trenčín - Slovan Bratislava 3:4 (1:4, 1:0, 1:0)


Góly: 4. Melichárek (Fabuš), 40. Gašparovič (Tybor), 50. Biro (Mikula, Kováč) - 9. Hudáček (Lipiansky, Šatan), 10. Kukumberg (Hudec, Bakoš), 20. Kukumberg (Jerofejevs, Bakoš), 20. Bulík (Skokan, Bartánus). Rozhodovali: D. Konc, Müllner - Stano, Novák, vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše Buc (Slovan) 10 min za nešportové správania, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 6150 divákov (vypredané).

/konečný stav série 0:4/

Hlasy trénerov

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: "Dnešný zápas rozhodla prvá tretina. V poslednej minúte sme zaspali a dostali dva góly, bol to pre nás šok. Snažili sme sa ešte zápas zdramatizovať a diváci nás vyburcovali, za čo im veľmi pekne ďakujem. Slovan bol však lepším tímom a zaslúžene postúpil do finále."

Ján Neliba, tréner Slovana: "Mali sme skvelý nástup a prvá tretina bola z našej strany výborná. Potom sme však nepochopiteľne poľavili a domáci nás aj vďaka fantastickému obecenstvu dostali pod tlak. Musím sa pokloniť mojim hráčom za to, že sme to v závere udržali. Už sa tešíme na finále s Košicami."

Zostavy a striedania:

Dukla Trenčín: Hiadlovský (10. Kováč) - Gabriš, Biro, Hlubuček, Nechala, Nemčík, Bednár, Imrich, Habšuda - Pardavý, Šťastný, Fabuš - Mikula, Melichárek, Sojčík - Tybor, Tvrdoň, Gašparovič - Lelkeš, Filo, Jakúbek

Slovan Bratislava: Konrád - Švarný, Dobroň, Ďatelinka, Frühauf, Jerofejevs, Štajnoch, Kozák - Hudáček, Lipiansky, Šatan - Bakoš, Kukumberg, Hudec - Skokan, Bulík, Bartánus - Harvey, Preisinger, Buc


VIDEO: Radosť slovanistov z postupu do finále


Tu bude player


Hlasy hráčov

Vladimír Kováč, brankár Trenčína: "Táto séria bola zvláštna v tom, že padalo veľa gólov. Na to, že išlo o play off, to bolo veľmi otvorené. Osobne si myslím, že paradoxne sme hrali lepšie v prvých dvoch zápasoch než potom doma. Tu nás mal Slovan prečítaných, držal stredné pásmo a my sme mali veľké problémy. Druhý zápas na Slovane sme mali vyhrať, súper nás jednoducho prevýšil v efektivite."

Ján Pardavý, kapitán Trenčína: "Dnešný zápas rozhodla posledná minúta prvej tretiny, v ktorej sme doplatili na nekoncentrovanosť. V kabíne sme si povedali, že to musíme zlomiť a dotiahnuť na 4:4, ale ten jeden gól sa už nepodarilo streliť. Všetci dreli, ale nevyvarovali sme sa chýb, keď nás Slovan vyškolil v prvej tretine."

Branislav Konrád, brankár Slovana: "Víťazstvo a postup nás samozrejme tešia, Trenčínu sme mali čo vracať za vlaňajšok. Mali sme to dobre rozbehnuté, vlastnými hlúposťami sme prišli o jasné vedenie, ale našťastie sme to udržali."

Miroslav Šatan, kapitán Slovana: "Výsledok série neodráža jej priebeh. V každom zápase boli začiatky buď vyrovnané, alebo prestrelky. Dlho sa nevedelo, na koho stranu sa to obráti. Našťastie sme to boli vždy my, ale na ľade to také jednoduché nebolo."

VIDEO: Hokejisti Trenčína s bronzovými medailami



Tu bude player