Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hokejisti SR 18 prehrali na MS so Švajčiarmi v 1. zápase o záchranu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Druhý duel je na programe v sobotu 27. apríla od 19.30, prípadný tretí zápas v nedeľu (15.30).

Örnsköldsvik 25. apríla (TASR) - Slovenskí hokejisti do 18 rokov prehrali v prvom zápase o záchranu na MS vo Švédsku so Švajčiarskom 1:4. Jediný gól Slovenska stretlil v 3. minúte Dominik Sojka.

Zápas o udržanie v najvyššej kategórii sa hrá na dva víťazné zápasy. Druhý duel je na programe v sobotu 27. apríla od 19.30, prípadný tretí zápas v nedeľu (15.30).

Švajčiarsko - Slovensko 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Góly:
9. Schläpfer (Fuss, Zürcher), 20. Stoffel (Delemont), 22. Jobin (Rubanik), 59. Canova (Dähler) - 3. Sojka (Čajkovič, Turan). Rozhodovali: Labonte (Kan.), Šrubok - Badyl (obaja Biel.), Kilian (Nór.), vylúčení: 6:9 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 169 divákov.

Švajčiarsko: Henauer - Fiedler, Delémont, Pezzullo, Baragano, Guggenheim, Chanton, Rubanik, Ugazzi - Stoffel, Salzgeber, Knak - Dähler, Canova, Jobin - Zürcher, Schläpfer, Fuss - Marchand, Valenza, Bardh

Slovensko: Hlavaj (22. Kozel) - Turan, Golian, Lavička, Kňažko, Mudrák, Gajdoš, Hlaváč, Beňo - Turanský, Sojka, Čajkovič - Chromiak, Haščák, Krajč - Škvarek, Jelluš, Valigura - Mrázik, Eliáš, Lašák


Hlasy po zápase:

Viliam Čacho, tréner SR 18: "Zápas by som rozdelil na dve časti. V úvodnej sme nehrali dobre, pustili sme súpera do príležitostí, ktoré aj využil. Od tretieho inkasovaného gólu sme zápas herne ovládli, vytvorili sme si veľa príležitostí, no nevyužili sme ich. Súper vtedy hrozil iba z brejkov. Mrzí nás to, pretože súper to bol hrateľný a mohli sme to zvládnuť."

Michal Mrázik, útočník SR "18": "Máme ešte väčší nôž na krku než sme mali pred týmto zápasom. Nič iné ako výhru z druhého zápasu neberieme. Začiatok zápasu sme nemali ideálny, presilovka nás na chvíľu nakopla. Potom však nastal akýsi skrat a po dvoch inkasovaných góloch na nás padla deka. Myslím si, že po celý zápas sme boli lepší, najmä v tretej sme ukázali, že na to máme."