Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Hokejisti SR sa v piatok na tréningu venovali najmä streľbe

Na snímke tréner Craig Ramsay (vpravo) počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie v rámci Euro Hockey Challenge v nemeckom Kaufbeurne 12. apríla 2019. Foto: TASR/Jakub Kotian

V odvete proti Nemecku musia Slováci podľa Petrovického zlepšiť aj iné činnosti, najmä v priestore pred bránkou súpera.

Kaufbeuren 12. apríla (TASR) - V zostave slovenskej hokejovej reprezentácie sú pred sobotňajším zápasom proti Nemecku v Garmisch-Partenkirchene zatiaľ isté iba dve zmeny. V bránke dostane priestor jeden z dvojice Denis Godla - Andrej Košarišťan, v útoku nastúpi Dávid Buc. Koho 32-ročný útočník nahradí, sa rozhodne po sobotňajšom tréningu. Do hry opäť nezasiahne Rastislav Špirko.

Útočník Zvolena sa na ľad vrátil len nedávno po zranení kolena a nie je ešte zdravotne v stopercentnom poriadku. V piatok však naplno trénoval. "Je tu s nami, aby zosilnel po zranení. Kto pôjde na tribúnu, o tom máme predstavu, ale ešte sa porozprávame po sobotňajšom rozkorčuľovaní," uviedol v piatok po dopoludňajšom tréningu asistent hlavného trénera Róbert Petrovický. Je však jasné, že do hry zasiahne Dávid Buc, ktorý trénoval spolu s dvojicou Patrik Svitana - Dávid Bondra. "Chceli sme ich vyskúšať aj na tréningu, aby sme ich takto videli, ale po zajtrajšom tréningu budeme vedieť na isto," dodal Petrovický.

Piatková tréningová jednotka bola svižná, okorenil ju aj príhovor trénera Craiga Ramsaya. Ten svojich zverencov nabádal k častejšiemu zakončeniu, ako príklad im dal Phila Esposita. Podľa kanadského kouča dal tento útočník 717 gólov v NHL preto, lebo často strieľal. "Je to jedna z vecí, na ktorých sme pracovali na tréningu. V ťažkých zápasoch práve jedna šanca môže rozhodnúť. Je to moment pre mužstvo, dá sa gól, ožijeme, môžeme dostať súpera pod tlak. Mali sme šance aj v prvom zápase, je načase ich premieňať," povedal Petrovický.

V odvete proti Nemecku musia Slováci podľa Petrovického zlepšiť aj iné činnosti, najmä v priestore pred bránkou súpera: "Potrebujeme rýchlejšie reakcie. Musíme puky hneď hádzať na bránku, kde samozrejme musíme mať hráča. V niektorých situáciách musíme byť sebeckí. Treba ísť častejšie do streľby, niekedy aj pri prečíslení, pretože puk sa od brankára odrazí a ďalší ho musia doraziť do siete."

V dvoch uplynulých zápasoch sa slovenskí hokejisti tešili z gólu iba raz. Je teda načase, aby sa začali v najbližšom zápase presadzovať viac. "Každý hráč má svoju úlohu. Strelci majú dávať góly, kreatívnejší hráči ich majú pripraviť. Ale gól môže dať hocikto. Len treba dôraz, ten musí byť vždy," uzavrel Petrovický.

Vyslaný redaktor TASR Michal Runák