Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejistky juniorky na úvod MS jasne zdolali domáce Maďarky

Ilustračné foto Foto: TASR/ Oliver Ondráš

Zverenky trénera Tomáša Pšenku rozhodli zápas už v prvej tretine.

Miškolc 11. januára (TASR) - Slovenské hokejové juniorky úspešne vstúpili do bojov na majstrovstvách sveta I. divízie hráčok do 18 rokov. Vo svojom úvodnom vystúpení na turnaji v Miškolci vyhrali v nedeľu večer nad domácimi Maďarkami presvedčivo 5:0.

Zverenky trénera Tomáša Pšenku rozhodli zápas už v prvej tretine, keď v rozpätí necelých piatich minút domácu brankárku Horváthovú postupne prekonali Suráková a dvakrát Maskaľová, pri druhom svojom góle z presilovky. Aj napriek veľkej streleckej prevahe Sloveniek (12:4) v strednej časti gól nepadol. Priniesla ho až 43. minúta, keď na 4:0 zvýšila Tatiana Ištocyová. Bodku za jednoznačným víťazstvom dala v 56. Šulíková. Brankárka Adriana Štofanková nepustila za svoj chrbát ani jednu zo 14 striel Maďariek.

Slovenky čaká ďalší súboj na šampionáte v pondelok, keď narazia na Dánky, ktoré v otváracom stretnutí podľahli Japonkám 0:3.

Úvodný deň MS I. divízie hokejistiek do 18 rokov v Miškolci:

Maďarsko - Slovensko 0:5
(0:3, 0:0, 0:2)
Góly: 9. Suráková (Rumanová, L. Ištocyová), 12. Maskaľová (T. Ištocyová), 14. Maskaľová (T. Ištocyová), 43. T. Ištócyová (Šulíková, Fáberová), 56. Šulíková (Fáberová, Suráková). Vylúčenia 2:4, presilovky 0:1, oslabenia 0:0.

Zostava SR: Štofanková – Zálešáková, Klimášová, Drábeková, T. Ištocyová, Králiková, Vargová, Kučerková – Maskaľová, Záborská, Trebulová – Korenková, Kollová, Košecká – L. Ištocyová, Suráková, Rumanová – Fáberová, Šulíková

Tomáš Pšenka, tréner SR 18 ženy (zdroj: hockeyslovakia.sk): "Uvedomovali sme si pred stretnutím, že ak pristúpime aktívne a zodpovedne k tomuto súboju, víťazstvo bude naše. Dievčatá napokon takmer do bodky naplnili predzápasové plány. Aj napriek jednoznačnosti výsledku Maďarky neboli ľahkým súperom. Dreli do poslednej sekundy a nútili našej hráčky k neustálej pozornosti. Stačilo malé poľavenie a domáce hokejistky to okamžite vycítili, ale brankárka Štofanková dnes 'spustila roletu', odniesla si po zápase ocenenie najlepšej hráčky, rovnako aj jej proťajšok Horváthová. Od polovice stretnutia sme dali priestor všetkým hráčkam a nebolo jedinej, ktoré by si neuhrala svoje. Videli sme súboj našich pondeľňajších súperiek Dánok v dueli s Japonkami. Severanky, nováčik tejto kategórie, sa príliš sústredili na defenzívu a nečudo, že väčšina zápasu sa hrala v ich obrannom pásme. Zrejme nás čaká čosi podobné, preto musíme hrať koncentrovane, držať čo najviac hru v pásme súperiek a nerobiť chyby, z ktorých by sa mohli rodiť protiútoky."

Ďalšie výsledky na MS 18 v Miškolci:

Dánsko – Japonsko 0:3
Nemecko – Nórsko 5:1

Ďalší program MS divízie I hráčok do 18 rokov v Miškolc Aréne:

Pondelok 11. januára:
12.30 Japonsko – Nemecko
16.00 Slovensko – Dánsko
19.30 Nórsko - Maďarsko