Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Hokejistky SR prehrali na turnaji v Klagenfurte s domácim Rakúskom

Ilustračné foto Foto: TASR

Súperkám podľahli 2:4.

Klagenfurt 16. februára (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky prehrali aj vo svojom druhom zápase na medzinárodnom turnaji štyroch krajín Wörthersee-Trophy v rakúskom Klagenfurte. Domácemu výberu podľahli 2:4.

V nedeľu sa zverenky trénerky Jenny Potterovej, ktoré sa pripravujú na aprílové majstrovstvá sveta, stretnú s Nemeckom (11.30 h).

Wörthersee-Trophy - turnaj žien v Klagenfurte (Rak.)

Slovensko - Rakúsko 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Góly SR: 47. T. Ištocyová, 49. Honečková

Zostava SR: Lettrichová - T. Ištocyová, Drábeková, Čurmová, Králiková, Cagáňová, Vargová, Kučerková - Honečková, Záborská, Maskalová - L. Ištocyová, Matejková, Korenková - Klimašová, Kubeková, Gápová - Nemečková, Dzurinová, Sulíková


Hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/

Ján Bezdek, asistent trénerky SR: "V dnešnom zápase rozhodla prvá tretina, kde sme nazbierali až štyri oslabenia, ktoré nás obrali o sily a lepší výsledok. Hrali sme ustráchane, horšie sme korčuľovali a Rakúšanky hnané hľadiskom to využili a dostali sa do vedenia. V poslednej tretine sme výrazne zlepšili hru, dievčatá hrali presne to, čo sme od nich očakávali a výsledkom boli dva góly. Práve táto tretina nám ukázala, čo sme potrebovali vidieť. Musíme takýto výkon preniesť aj do ďalších zápasov."

ďalší výsledok:

Nemecko - Česko 1:2 pp a sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 0:1)