Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Hokejová sedemnástka prehrala s Fínskom 3:4,

Jerguš Bača Foto: TASR

Podľa trénera Jerguša Baču to Slováci budú mať vo Vierumäki fyzicky náročné, pretože v piatok a sobotu nastúpia Fíni vždy v obmenenej zostave, majú totiž majú až 50 adeptov pre výber na MS.

Vierumäki 26. októbra (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 17 rokov prehrali vo štvrtok v úvodnom z trojice zápasov vo fínskom Vierumäki s domácim tímom tesne 3:4.

Zverenci trénera Jerguša Baču prehrávali po dvoch tretinách s favorizovanými "Suomi" už 0:4, no po skvelej stíhacej jazde v 55. minúte znížili na rozdiel jedného gólu. V záverečnej päťminútovke sa im však už vyrovnať nepodarilo.

Jerguš Bača, tréner SR 17 (hockeyslovakia.sk): "Škoda, pretože v tomto súboji sme mali aj na iný výsledok. Do zápasu sme vstúpili po hernej stránke veľmi dobre, chlapci si vypracovali v úvodnej tretine niekoľko sľubných šancí, napriek tomu sme ju prehrali 0:1. Individuálne chyby, ktoré súper nekompromisne trestal a vyťažil pritom z minima maximum, umožnili domácim štvorgólový náskok. Z hľadiska konečného výsledku to síce ukazuje na rozhodujúci moment, no nebolo tomu presne tak. Naši zverenci v záverečnej dvadsaťminútovke začali nekompromisnejšie napádať súpera a dôraznejší boli aj v koncovke. V závere, vrátane power play, sme si vytvorili tri veľké šance a desať sekúnd pred koncom sme prestrelili bránku... Budeme to mať vo Vierumäki fyzicky náročné, pretože v piatok a sobotu nastúpia Fíni vždy v obmenenej zostave. V tejto vekovej kategórii majú až 50 adeptov pre výber na MS. Našťastie nemáme zranených, takže nastúpime kompletne, iba v bránke tentoraz dostane príležitosť Pavlas. Zápasy sa hrajú v nádhernom športovom komplexe vo Vierumäki, budovanom už od 2. svetovej vojny. Areál v lone severskej prírody na ploche niekoľkých hektárov je ozajstným športovým rajom pre rôzne odvetvia, je centrom prípravy fínskej hokejovej reprezentácie od "šestnástky" po A-mužstvo. Rovnako aj svetoznámym hokejovým kempom IIHF, odkiaľ ho poznajú mnohí naši hokejisti, hokejistky i rozhodcovia."

Fínsko - Slovensko 4:3 (1:0, 3:0, 0:3)

Góly: 17. Mönkäre, 23. a 35. Saloranta, 37. Ahoniemi - 39. Paločko (Krasničan, Milý), 43. Ferleťák, 55. Koch (Halama, Paločko). Vylúčenia 3:3, presilovky a oslabenia 0:0, počet striel 38:40 (na bránku 22:28)


Ďalší program SR 17 vo Fínsku:

piatok 26. októbra o 17.30 h: Fínsko – Slovensko
sobota 27. októbra o 9.00 h: Fínsko - Slovensko