Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Hokejového majstra z Košíc posilní aj útočník Šoltés

Slovenský hráč David Šoltés (vpravo) dostáva úder od Fína Otta Rauhalu v zápase juniorských MS v hokeji do 20 rokov Slovensko - Fínsko v kanadskom Montreale 27. decembra 2014. Foto: TASR/AP

David Šoltés bol účastníkom dvoch svetových šampionátov hráčov do 18 rokov.

Košice 16. mája (TASR) - Do tímu slovenského hokejového majstra HC Košice pribudne ďalší odchovanec Dávid Šoltés. Dvadsaťročný útočník sa vracia do rodného mesta po dvoch rokoch strávených v zámorskej WHL. V sobotu o tom informovala facebooková stránka "oceliarov".

Šoltés bol účastníkom dvoch svetových šampionátov hráčov do 18 rokov (2013, 2012) a bronzovým medailistom uplynulých MS 20-ročných v Kanade, kde v národnom drese strelil dva góly a na jeden prihral. Vlani odohral vo farbách kanadského mužstva Prince George Cougars 49 zápasov s bilanciou 30 bodov za 13 gólov a 17 nahrávok.

Už v piatok vedenie HC Košice oznámilo, že sa dohodlo na spolupráci s trénerom Petrom Oremusom, jeho asistentom Romanom Šimíčkom a päticou hráčov. V metropole východu bude pôsobiť obranca Martin Dudáš a útočníci Richard Lelkeš, Dalibor Bortňák, Pavol Skalický a Peter Boltun.