Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Hokejový obranca Michal Grman novou posilou Karlových Varov

Hokejista Michal Grman Foto: TASR/Milan Kapusta

Odchovanec Liptovského Mikuláša ešte len v pondelok ukončil spoluprácu s HC'05 Banská Bystrica.

Karlove Vary 13. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Michal Grman sa stal v utorok novou posilou českého klubu HC Energie Karlove Vary, v ktorom vystuží obranné rady. Informácie o tom priniesol oficiálny klubový web.

"Na Michala sme dostali tip od pána trénera Žemličku, ktorý nás požiadal o jeho angažovanie. Rozhodli sme sa vyhovieť mu, pretože vedenie klubu chce novú trénerskú dvojicu maximálne podporiť s cieľom zlepšenia výsledkov A-mužstva. Ide o obrancu ofenzívneho typu, ktorý by nám mal pomôcť aj v produktivite," povedal pre stránku Energie generálny manažér Miroslav Vaněk.

Tridsaťročný odchovanec Liptovského Mikuláša ešte len v pondelok ukončil spoluprácu s HC'05 Banská Bystrica a už v utorok sa stal členom západočeského klubu, s ktorým bude pôsobiť v najvyššej českej súťaži. V Česku odohral v nižších súťažiach niekoľko stretnutí za Porubu a Prostějov, v slovenskej v extralige hrával okrem Liptovského Mikuláša i v Nitre, Žiline, Košiciach a spomínanej Banskej Bystrici. Najväčšie úspechy zožal v drese "oceliarov", s ktorými získal v sezónach 2009/2010 a 2010/2011 majstrovské tituly.