Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hokejový Slovan so staronovou posilou: Vracia sa brankár Brust

Na archívnej snímke kanadský brankár Barry Brust. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Kanadský gólman podpísal s belasými zmluvu do apríla 2021.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Hokejový Slovan Bratislava získal pred novou tipsportligovou sezónou výraznú posilu. Do tímu sa vrátil kanadský brankár Barry Brust. S "belasými" podpísal zmluvu do apríla 2021.

Brust pôsobil v Slovane v KHL v ročníkoch 2015/2016 a 2016/2017. V prvej dosiahol v 37 zápasoch úspešnosť zákrokov 92-percent a pomohol tímu k postupu do play-off. "S vedením Slovana nastala v lete výrazne lepšia komunikácia v porovnaní s nedávnou minulosťou. Chcem pomôcť klubu vrátiť sa na pozície, ktoré mu patrili v čase odchodu zo slovenskej ligy do KHL a zvlášť, keď o rok oslavuje sto rokov. Aj preto sme sa dohodli na dvojročnom kontrakte. Teším sa a som nadšený, že budem chytať pred najlepšími fanúšikmi, akých som vo svojej kariére zažil," povedal na oficiálnom webe Slovana Brust.

V minulej sezóne si obliekal dresy účastníkov KHL Torpedo Nižnyj Novgorod a Červená hviezda Kchun-lun. "Angažovaním Barryho sme vyriešili pre nás veľmi dôležitú brankársku otázku. Verím že spolu s Láďom Habalom budú tvoriť kvalitnú dvojicu, čo sme považovali za kľúčové pri tvorbe tímu. Barry sa vracia do Slovana po dvoch rokoch a počas jeho pôsobenia patril nielen k výrazným oporám mužstva, pre fanúšikom k najobľúbenejším hráčom. K mužstvu sa hráč pripojí na začiatku nasledujúceho týždňa," uviedol generálny manažér Juraj Bakoš.