Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hološka teší návrat do reprezentácie: Urobím všetko, aby som nesklamal

Hráč Slovenska Filip Hološko (vľavo) Foto: TASR/Michal Svítok

Aj vďaka jeho siedmim tohtosezónnym gólom v austrálskej A-League za jeho FC Sydney si vyslúžil miesto v tíme na prípravné zápasy pred letnými ME s Lotyšskom a Írskom.

Bratislava 16. marca (TASR) - Slovenský futbalový útočník Filip Hološko má radosť, že sa opäť jeho objavilo v užšej nominácii reprezentačného trénera Jána Kozáka. Aj vďaka jeho siedmim tohtosezónnym gólom v austrálskej A-League za jeho FC Sydney si vyslúžil miesto v tíme na prípravné zápasy pred letnými ME s Lotyšskom a Írskom.

"Som veľmi rád, že som sa ocitol v nominácii reprezentačného trénera. Vždy bolo pre mňa cťou hrať za Slovensko, a preto si návrat do reprezentácie veľmi cením. Urobím všetko pre to, aby som nesklamal dôveru trénerov, ktorí ma sledovali a rovnako aj slovenských fanúšikov, na ktorých sa už teraz teším," citoval 32-ročného hráča oficiálny web jeho zastupiteľskej agentúry fsagency.eu.

Naposledy účastník MS 2010 v JAR skóroval cez víkend do siete Wellingtonu Phoenix, jeho FC Sydney ale prehralo doma 1:3. Jeho tím ťahá v lige sériu ôsmich stretnutí bez výhry. "Žiaľ, aj takýto je futbal. V úvodnej štvrťhodine sme mali hru ešte pod kontrolou, súper sa v podstate len bránil, no následne v rozpätí jednej minúty dvakrát skóroval. Zostali sme zaskočení, ešte viac, keď do polčasu zvýšili na 0:3. Napriek tomu sme neprestávali veriť. Podarilo sa mi streliť gól po centrovanej lopte z ľavej strany, ktorú brankár vyrazil rovno do miesta, kam som nabiehal a ľavou nohou som ju prvým dotykom umiestnil pod brvno. Prebiehala 51. minúta, takže času na vyrovnanie bolo ešte dosť, no nakoniec sme sa ku kontaktnému gólu nedostali," dodal.