Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Hološko chce so Sydney úspech v Lige majstrov

FILIP HOLOŠKO Foto: TASR/Martin Baumann

Klubu chýba na postup v ázijskej LM v základnej skupine získať bod. Ak sa Sydney prebojuje do ďalších bojov, Hološko môže byť dopísaný na súpisku pre vyraďovaciu časť.

Sydney 12. apríla (TASR) - Slovenský futbalista Filip Hološko zakončil základnú časť austrálskej A-League ako najlepší strelec FC Sydney. Na tímový úspech to však nestačilo, "The Blues" obsadili v tabuľke siedme miesto a do play off nepostúpili. Sklamanie z domácej súťaže si chcú vynahradiť v ázijskej Lige majstrov.

Sydney v záverečnom zápase sezóny vyhralo nad Perth Glory 4:0, Hološko strelil druhý presný zásah svojho tímu. "Zbehol som si pre loptu do stredu ihriska. Obrancovia boli roztiahnutí, a tak som sa pokúsil preniknúť pomedzi nich do šestnástky. Potom som si už len prehodil loptu na pravačku a vystrelil povedľa brankára," opísal presný zásah pre svoju zastupiteľskú agentúru FSA.

Sydney chýbalo k postupu do vyraďovacej časti sedem bodov. V 27 zápasoch dosiahlo bilanciu 8 výhier, 10 remíz a 9 prehier. "Bojovali sme zo všetkých síl do samého konca, žiaľ, na postup sme nedosiahli. S ligou sme sa aspoň rozlúčili vysokým domácim víťazstvom," vravel Hološko. K 10 gólom pridal v základnej časti aj štyri asistencie a bol lídrom ofenzívy FC. V poradí ligových kanonierov mu s ďalšími štyrmi hráčmi patrilo šieste miesto. "Vždy tie čísla môžu byť aj lepšie, možno keď sa na to pozriem s odstupom, poviem si, že to nie je zlé. Mrzí ma, že sme nepostúpili do bojov o titul, ale na druhej strane, nad očakávanie dobre sa vyvíja naše účinkovanie v Lige majstrov," dodal Hološko.

Klubu chýba na postup v ázijskej LM v základnej skupine získať bod. Ak sa Sydney prebojuje do ďalších bojov, Hološko môže byť dopísaný na súpisku pre vyraďovaciu časť.