Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hološko reaguje: Nebolo to jednoduché, v Sydney hráme o všetko

Na archívnej snímke Filip Hološko Foto: TASR/Martin Baumann

V pondelok tréner Kozák po zraze mužstva skonštatoval, že Hološko na zraz neprišiel, keď uprednostnil klubový program pred reprezentáciou.

Bratislava 22. marca (TASR) - Slovenský reprezentant Filip Hološko z FC Sydney zareagoval pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na situáciu ohľadom jeho neúčasti na dvoch marcových prípravných zápasoch s Lotyšskom a Írskom. V pondelok reprezentačný tréner Ján Kozák na tlačovej konferencii po zraze mužstva skonštatoval, že "Hološko na zraz neprišiel, keď uprednostnil klubový program pred reprezentáciou".



Kouč, ktorý dostal Slovákov na historické ME do Francúzska tiež nekompromisne dodal, že "všetko bolo na jeho opätovný príchod k mužstvu pripravené, ale zrejme po jeho debate s klubovým trénerom sa to zmenilo. Moja zásada je nikoho nepresviedčať a nenútiť do reprezentácie, ale týmto krokom u mňa skončil."

Útočník FC Sydney požiadal SFZ o zverejnenie dôvodov, ktoré ho viedli k tomuto kroku. Vysvetlenie poslal v písanej forme a SFZ ho uverejnil v plnom znení a bez akýchkoľvek úprav.

"Vôbec to pre mňa nebolo jednoduché rozhodovanie. Prebdel som celú noc po poslednom ligovom zápase a musel som zvážiť novovzniknutú situáciu. Pozvánku do reprezentácie si veľmi vážim, pretože hrať v národnom drese je vždy pre mňa cťou, no musím hľadieť aj na to, že môj klub sa ocitol vo výsledkovej kríze a postup do prvej šestky, zaručujúcej play-off, sa trochu začína zahmlievať. Austrálska liga sa hrá aj počas asociačného termínu a pre FC Sydney je toto obdobie v podstate hrou o všetko. Verím, že moje rozhodnutie sa stretne s pochopením a chalanom z reprezentácie budem držať palce."

V programe austrálskej A-league zostávajú do konca základnej časti tri kolá, FC Sydney je momentálne na 7. pozícii a na postup do play off stráca 3 body.