Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Homola obsadil v nemeckom Oscherslebene druhé miesto

Slovenský automobilový pretekár Matej Homola Foto: TASR/Örzsik Edmund

Homola držal súperov za sebou až do posledného kola, keď ho predbehol Gianni Morbidelli, jazdec so skúsenosťami z F1.

Oschersleben 9. júla (TASR) - Slovenský automobilový pretekár Maťo Homola sa druhý raz v tejto sezóne TCR International Series dostal na stupne víťazov. Po druhej priečke na Salzburgringu zopakoval tento výsledok aj cez víkend v nemeckom Oscherslebene. Jazdec belgického tímu DG Sport Compétition sa tak po zisku 24 bodov posunul do prvej desiatky celkového hodnotenia.

V prvej jazde štartoval Homola z 10. miesta a po chybách súperov sa so svojou Astrou TCR posúval vyššie. Napokon sa mu podarilo ubrániť konečné 7. miesto pred skúseným Holanďanom Jaapom van Lagenom na VW. Nové pneumatiky si ušetril do druhej jazdy, v ktorej štartoval z prvého miesta. Po havárii skončilo naraz sedem jazdcov a preteky museli reštartovať. Homola držal súperov za sebou až do posledného kola, keď ho predbehol Gianni Morbidelli, jazdec so skúsenosťami z F1.

"Keby mi pred víkendom povedali, že skončím druhý, tak to beriem," uviedol Homola na tlačovej konferencii. "No po tom, čo som viedol 14 kôl, som už chcel dotiahnuť túto jazdu do víťazného konca. Urobil som tam len jednu chybičku, nechal som Morbidellimu veľa miesta a on to skúsene využil. Trochu ma to mrzí, no celkovo som spokojný. Získal som 24 bodov a som späť v prvej desiatke. Takže je to všetko v poriadku a ja ďakujem všetkých fanúšikom a sponzorom za priazeň a podporu."

TCR International Series má teraz sedemtýždňovú pauzu. Ďalšie preteky sa pôjdu 3. septembra 2017 na okruhu Buriram v Thajsku.