Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Homola je po sčítaní bodov najlepší aj v belgickom Zolderi

Slovenský automobilový pretekár Matej Homola . Foto: TASR/Örzsik Edmund

Pred dvoma týždňami sa rovnakým spôsobom tešil z prvenstva na okruhu v Brne.


Zolder 20. septembra (TASR) - Slovenský automobilový reprezentant Matej Homola (Homola Motorsport) na vozidle Seat Leon Cup Racer vyhral po sčítaní bodov z kvalifikácie a z oboch pretekov víkendové podujatie FIA ETCC v belgickom Zolderi. Pred dvoma týždňami sa rovnakým spôsobom tešil z prvenstva na okruhu v Brne.

Homola vyrazil do prvých pretekov v Zolderi z druhého miesta. Preteky sa odštartovali letmým štartom a boli vypísané na trinásť kôl. Po vynikajúcom štarte došlo hneď v druhej zákrute ku kontaktu s Dušanom Borkovičom, ale slovenský jazdec tento atak ustál a udržal si svoju pozíciu. Autu sa okrem malej kozmetickej chyby nič nestalo a nastavenie sa nijako neporušilo, a tak Homola pokračoval plnou silou ďalej a postupne získaval náskok pred svojimi prenasledovateľmi. Po technickej chybe na vozidle vedúceho pretekára sa ujal vedenia celého štartového poľa. Toto vedenie si udržal až do konca prvých pretekov a získal plný počet bodov.

V druhých pretekoch odštartoval Homola z ôsmeho miesta systémom pevného štartu. Počas celých pretekov viedol tvrdé a veľmi pekné súboje s Petrom Fulínom, ktorého zdolal až dve kolá pred koncom a dostal som sa tak na 3. miesto. V poslednom kole sa dotiahol na druhom mieste jazdiaceho Josta z rovnakej triedy, ale už mu nezostal čas na predbehnutie. Napokon dorazil do cieľa na 3. mieste s odstupom 0,3 sekundy, ale v celkovom hodnotení bol najlepší.

"Druhé preteky boli veľmi ťažké, keďže hneď od štartu sa odohrávali veľké súboje. Snažil som sa predrať dopredu, ale predo mnou sa nekompromisne bojovalo a súperi aj z iných kategórií si nedarovali ani centimeter trate. A tak som išiel na istotu, aby som preteky dokončil a zároveň zobral čo najviac bodov. Išiel som za Fulínom, ktorý bol viditeľnejšie pomalší, ale veľmi dobre sa bránil a bolo ho ťažké predbehnúť. Stratil som týmto súbojom veľmi veľa času, ktorý mi v závere chýbal. Celkovo som vyhral, ale mojim cieľom bolo čo najviac stiahnuť náskok vedúceho Borkoviča v celkovom poradí a toto sa mi podarilo zasa iba o jeden bod.

Ale priznávam, že som si skvele zapretekal a bola to zasa pre mňa veľká pretekárska škola. Chcel by som sa poďakovať môjmu tímu, pretože všetci do jedného odviedli veľmi dobrú prácu. V neposlednom rade ďakujem sponzorom, mojej rodine, kamarátom, frajerke a všetkým, ktorí ma podporovali v akejkoľvek forme. Veľmi mi to pomohlo. Teším sa na preteky do Pergusy, kde sa všetko rozhodne – stále mám nádej na titul majstra Európy,"
uviedol Homola v oficiálnej tlačovej správe zaslanej TASR.