Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Homola na konečnom 4. mieste, posledné preteky nedokončil

Na snímke slovenský automobilový pretekár Matej Homola. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Homola bol po kvalifikácii na druhom mieste, no už v zahrievacom kole mal technické problémy. Druhú jazdu napokon ani neabsolvoval.

Pergusa 12. októbra (TASR) - Slovenský pretekár Matej Homola nedokončil posledné preteky tohtoročného seriálu majstrovstiev Európy cestovných automobilov FIA ETCC a prišiel tak o možnosť získať majstrovský titul v kategórii Single Make Trophy. Majstrom Európy sa napokon stal Srb Dušan Borkovič.

Homola bol po kvalifikácii na druhom mieste, no už v zahrievacom kole mal technické problémy. Druhú jazdu napokon ani neabsolvoval. Dušan Borkovič, ktorý v kvalifikácii zvíťazil, sa napokon stal majstrom Európy. V prvých pretekoch sa nevyhol havárii, no na trať sa po úspešnej oprave v boxoch vrátil. V druhej jazde už potvrdil svoju pozíciu a pred druhým Petrom Fulinom z Česka mal napokon trojbodový náskok.

"Máme za sebou krásnu sezónu plnú zážitkov. Získali sme veľké skúsenosti a mali sme našliapnuté na veľmi dobrý výsledok v podobe titulu, ale vyššia moc zariadila zakončenie tejto sezóny trochu inak, ako som si aj s tímom predstavovali. Ale neberiem to tragicky, keďže sme počas roka spravili veľa roboty a dokázali sme konkurovať ostatným tímom. V druhej polovici sezóny sme boli objektívne najrýchlejší. Samozrejme, že ma táto situácia mrzí. Chcel som získať titul, ale život to zariadil inak. Ďakujem mojim rodičom a mechanikom, ktorí odviedli profesionálnu prácu a všetkým za podporu v akejkoľvek forme," uviedol v tlačovej správe Matej Homola.

Výsledky FIA ETCC Single Make Trophy:
1. preteky (11 kôl): 1. P. Fulín (ČR) 20:29,677 min., 2. R. Jost (Švaj.) +15,789 s, 3. A. Pfister (Nem.) +1:26,828
2. preteky (11 kôl): 1. P. Fulín (ČR) 20:39,966, 2. A. Pfister (Nem.) +5,000, 3. R. Jost (Švaj.) +9,892, 4. D. Borkovič (Srb.) +1 kolo

Konečné poradie ME:
1. Dušan Borkovič (Srb.) 110 bodov,
2. Petr Fulín (ČR) 107,
3. Andreas Pfister (Nem.) 78,
4. Matej HOMOLA (SR) 77,
5. Ronny Jost (Švaj.) 75,
6. Dejan Bulatovič (Č. Hora) 20